Monday, June 11, 2012

Home, at last.

Hey blog!
I'm home.

aku sudah pulang.selepas hampir 10 hari bermusafir di bumi Allah yang sungguh indah ini.ewahh ayat tak menahan.Bandung is sooo syok!syok membeli sehingga terlupa diri.sedar sedar uangnya hanya bersisa Rp20000 (which is tak sampai Rm10 pun).masa itulah bergegas mencari money changer semata-mata untuk membeli tudung idaman gadis seantero dunia.

dapat tudung, terus tersenyum.meskipun sudah diketahui nasib perut tengahari itu.mie ayam.tapi hati gembira, jadi tak mengapalah.hewhew.

jika hendak diceritakan perihal shopping, aku takkan boleh berhenti.terlalu banyak drama dunia yang hendak aku kongsikan.eceh.terfikir nak buat tips travel ke Bandung pula.hekhek.

first time bukan selalu manis.biasalah pelancong.ditipu itu biasalah.telekung Rp175000 sebenarnya boleh didapati dengan harga Rp100000 sahaja di kedai tingkat atas.tapi dek kerana nafsu berbelanja adalah tinggi (HAHA)(dan currency murah juga), percaya sajalah bila mereka kata harganya beratus ribu itu.padahal kita bisa kok mendapatin yang lebih murah.

next time, we will be the pros in the department of price negotiation in Bandung.

baru pulang, sudah terfikir hendak kesana lagi.hewhew.harus pergi sebelum kahwin.baru boleh pakai baju malatops uols masa kahwin nanti.HAHA.

insyaAllah next time mahu bawa emak pula :)

tentang FA.IZ Photography, kami pulang dari Indonesia pada 7/6.sebagai krew FA.IZ Photography yang bertanggungjawab merakam detik manis perkahwinan di Malaysia (ewahh),pagi 8/6 kami bergegas ke Kuala Lipis untuk satu wedding di sana.selesai majlis resepsi pada 9/6, kami bergegas pula ke Bahau ke rumah nenek Fareha.pagi 10/6 kami bergerak ke Seremban untuk satu majlis bertandang.selesai shoot kira-kira jam 4 petang, kami pulang ke Bahau untuk pick up barang dan juga nenek Fareha, lalu terus ke Kuantan.

aku tiba di rumah jam 11 malam tadi (kot).tidur kemain.penangan jadi driver.tetiba pagi tadi kaki aku cramp.mula-mula yang kiri.ingatkan itu je.sejam kemudian, kaki kanan pula.pheww kaloh oghang marathon.HAHAHA.

banyak foto harus diproses, jadi entah kapan pula aku bisa update blog ini.gitoh.

till then.I miss you, blog.dan blog blog lain juga.perlu marathon blog pula selepas ini.

take care!





12 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ohhh pegi bandung patutt arr lama menyepi..wah kemahen nyopping yaa..ni misti masyuk niii kan hihi


server ku pikirkan server komputer haha

i am S!L4H.. said...

siz pergi bandung buat ape?
dah nak kawin? aiyohhhh

*tertinggal ketapi la*

ok baru komen gamba tu.

SILAHKAN????
x boleh blaaaaaa

Ryna Tri Asmara said...

Wahhh~ Kak Sizuka pegi Bandung ! ;D Blog about it soon~ Especially barang murah and best boleh beli di sana. Hihihi~ :B

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: pergi berlibur kekeke.

kitorang pun beria pikir mende ape lah server tuh HAHAHA.rupanya waiter.

sizuka[Izzati] said...

@silah: HAHAHAHA pergi melancong je silah oih.kalo g kahwin pasti dihebohkan lolz.

tetibahhh pemes kat Bandung.HAHAHA.

sizuka[Izzati] said...

@ryna: teeheee insyaAllah.

[wani_mn] said...

NAK PERGI BANDUUUUUUNGGG JUGAAAAAK!! ok dah penat meroyan. bai. HAHAH

sizuka[Izzati] said...

HAHAHA ok nanti boleh pergi!start saving!

fya zainal said...

silalah buat tips ke bandung!!!!

september ni nak pegi!!! boleh bagi tips mana2 nak shopping and stay :)

sizuka[Izzati] said...

insyaAllah!hehe~

NzA said...

bestnya shopping2.....kalau akak p sana confirm muflis..
Mana lg gmbar2 kt sana????

sizuka[Izzati] said...

teeheee sy pun hampir muflis.ekekekeke.

belum sempat upload lg kak.kena tggu masa free hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...