Wednesday, June 8, 2011

sepatutnya suka ria, tapi...

entri sebelum ni nampak macam wah izzati and girlprensss partayy sakan ah hari nih.



YES we do. selesai submit assignment, kami pergi Countdown beli groceries.selesai mengerjakan groceries, hambik kau penuh tangan semua perempuan ni.sampai kena berhenti sekali-sekala melepaskan lelah di tepian jalan[?].

EXCITED first time guna HOP.macam-macam invention wujud dekat Auckland sejak demam Rugby World Cup melanda.ecehcehceh.

EXCITED susun barang dalam fridge.fridge yang kosong semakin dipenuhkan.perempuan-perempuan semua senang hati.

*housemates aku main jerit-jerit tepi tandas.terkejut terkejut aku menaip*

ok sambung.

malamnya, kami makan sosej sambil seronok seronok layan lagu Ziana Zain & Siti Nurhaliza.tone suara diperhebat, berdoa agar hujan tak turun mencurah HAHAHA.

namun kami 'hiasi' malam selepas submit assignment yang ceria ini dengan aktiviti yang menguji tahap jeritan dan ketinggian pitch suara masing-masing.sweet hoh?

aku percaya kata-kata bahawa cerita ini sangat seram.aku memang kurang minat cerita hantu yang melibatkan penderaan hati dan suara penonton.kerana aku penjerit tegar, namun tetap akan tonton sampai habis dengan jeritan yang bersambungan tanpa henti.HAHAHA.

aku bawa Mr.Fluffy tonton sama-sama, tapi aku menyorok belakang dia.KAHKAH.dan aku tonton dari celah jari.do I look funny?yeah i think so.

menonton di ruang tamu rumah sendiri, bertemankan housemates sendiri dengan hanya satu lampu yang dipasang.cukup seram eh?

apabila ada scene yang aku rasa tak-patut-tengok-kerana-mungkin-sangat-menakutkan, aku akan pandang housemates yang sedang menonton, buat signal dan mulut aku akan mula bising.

apa jadi weh?
bunyi apa tu?
siapa yang muncul?
ada berapa?

et cetera et cetera...

dan bila housemates menjerit, aku akan tumpang berpadu suara menjerit sekali walaupun aku tak tahu apa jadi HAHAHAHA.

funny gifs

cerita ni saspen ok.punya banyak adegan terkejut terkejut dan gelap-gelap.aku betul tak minat gelap-gelap nih.tak nampak benda apa yang ditengok.tapi itulah motip cerita hantu ye tak, bila yang tak ternampak akan dinampakkan...

cis apabenda yang aku merepek dengan perkataan 'nampak' nih.

aku tak puas hati dengan ending dia.ending jenis macam ini memang aku rasa nak klik dislike banyak-banyak sebab tergantung.rasa macam nak pergi mengadap muka pengarah tu tanya dia apa ending cerita nih.dan mintak dvd free sekali.HAHAHA.

penat tau tengok cerita yang ending dia tergantung tak bertali macam ni.duhhhh~

tired Pictures, Images and Photos

tulah pasal housemates main jerit-jerit tadi.HAHAHA.sesi melepaskan emosi lepas habis tengok cerita ni.sabor je lah.

p/s: tapi cerita ni best oh.terbaik!

30 comments:

NzA said...

ooooooo..akak pn xsanggup tgk cerita seram nie...

Fay said...

hahaha! lebih kurang sama je gaya kita dua nengok cerita hantu :P

chenta said...

i pun tak suka tgk cite antu, tapi nak tengok even 50% je tgk..selebihnye tutup mata dan jerit!..hahaahah..

ciEk NiENa said...

haa, citer ni musti ada sambungan lagi.. hehe.. saja je kan dia xabes kan citer ni. huhu..

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

gambar kecik2 itu sangat kelakar okeh hahahahaha...

cerita filem seram, akak jenis penakut samalah cam izzati, tiba bab yang buatku merinding tutup muka tapi dengar juga , kdg tidak mau dengar 'tutup mata ngan telinga sekali ngan tangan'



camana tu ah heheh

ASaDa RyutaRo said...

cerita je pun. nak takut apa? hahahaha.. lawak betul, memang dianggap real sungguh la cerita hantu tu sampai tengok member sebelah bila muncul part seram.

sizuka[Izzati] said...

@kak nza: hehe tak sanggup tapi minat je nak tengok.:P

sizuka[Izzati] said...

@fay: HAHAHA satu geng lah kita!

sizuka[Izzati] said...

@chenta: HAHAHA haruslah kan.tapi bese sizuka tgok smpai habis.LOL.tapi sambil tutup mata kahkah.

sizuka[Izzati] said...

@ciek niena: harappppp sgt ada sambungan.nak tahu apa jadi dekat ayah dia

sizuka[Izzati] said...

@kak sue: HAHAHA memang satu geng lah kita.kahkah.camane tu nak tutp semua sekaligus.kuikui.

sizuka[Izzati] said...

@asada: inilah namanya menghayati cerita oh.HAHAHAHA.

bunga said...

hahah..bunga kurang gak nak tengok sbb takut..hha..sbb biasa lepas bunga tengok citer hantu bunga mesti bayangkan hantu dalam citer ty du depan bunga..huwaaaa..takut woo..

sizuka[Izzati] said...

hahaha.betul betul.siap mimpi sekali.kehkehkeh.

nabilah_2908 said...

alahai...cite yg suka baut org dup dap..dup dap ni mmg tk gemar nk tgk...boleh sakit jntung...hehehe...

lebih suka cerita romantic comedy..boleh senyum2..ketawa2..hehehe.... (^_^)

sizuka[Izzati] said...

hehehe.betul betul.sampai rasa penat nak tunggu cerita habis.kekeke.

ecececeyyy sweet je eh.heee.

kayrul-shah said...

salam kenal sizuka...dahsyatnya tahap ketakutan tue...nie mesti malam tidur tak nyenyak lepas tengok citer hantu tue

sizuka[Izzati] said...

salam kenal :)

hahaha haruslah dasyat kan.memang tak nyenyak langsung.sekejap sekejap terjaga.sabor je lah.

✿ boonga_kecik ✿ said...

kalo tgok crita saspen, bnyi kipas pn rsa nk cabut lari hahaha

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA setuju sangat!

eazlye said...

hahaha...penulisan terbaik..minat...

u make my heart melt...!!owh..

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA thanks :)

d_tieah said...

Malam malam tengok citer seram,, giler berani.. Kalo aku memang tak lah.. Lagi best tgk ff5 kot..

Entry Terbaru : Day 1 : 10 Things About Hate

sizuka[Izzati] said...

HAHAHA.haruslah buat buat berani je sebenarnya.malam panjang sgt weh.mula lah bosan.huuuu.

FF5 memanglah paling tarrrrbaikkk!

*Miss Syahnia* said...

ain kalo tgk citer seram
tgk sambil pejam2 kan mata
pastu tutup mata..haha

takot tp tetap nk tgk gak..
hihi

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.ni kira satu geng jugaklah nih.kekekeke.

NOOR FATIN said...

awak, tengok cite tu kat mana ek? pawagam? hehe

yg hadiah tu, xpe. awak kan blaja kat luar negara. ada yg lgsg hilang terus tanpa khabar berita lgsg sampai skrg. haha padahal bukan blaja jauh2 pun :P

sizuka[Izzati] said...

tengok dekat rumah sendiri je.hihi.ada member download.tapi gambar best.

hehe oh ye ke.tersalah anggap LOL.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak kalau tgk cerita seram yg ada hantu muka buruk akak seram..tp kalau takda hantu buruk akak ok saja tgk..tp cerita neh akak lum tgk..

sizuka[Izzati] said...

hehehe nanti boleh akak tgok cite nih.takdelah hantu muka seram sgt sebab cite omputih kan.more to demon setan sume tuh.heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...