Tuesday, June 14, 2011

new in blog~!

yesterday, somebody asked me how do I edit my photos.untuk yang dah biasa kesini, mesti tahu pasal section tutorials yang dah lama tak update tu HAHAHA.saya bukan pro, still belajar lagi dan banyak lagi kena belajar.tapi dalam masa yang sama, cuba nak kongsi ilmu dengan orang lain.ecehcehceh.



setakat ni baru ada 5 tutorials kot.punya malas perempuan ni buat tutorial HAHA.bukan malas ok.the thing is buntu idea.sebab blog-blog lain pun banyak je buat tutorial yang lebih gempak kevavommm dan meletus-letus[?].ok merepek kerepek.

so kalau ada siapa ada idea nak saya buat tutorial fotografi apa, sila cadangkan idea anda ke peti cadangan di hadapan dewan sana.what??.drama!LOL.just bagitau dekat komen je.

NOTE: kalau nak mintak buat tutorial pasal blog, PLEASE DON'T ASK ME.tak banyak ilmu.menyorok laju-laju.tapi kalau pasal foto-foto, gua ada disini *muka gangster* HAHA.

another thing, benda baru dalam blog...



baru tambah FlickR photostream.actually baru tahu macam mana nak letak benda ni dalam blog KAHKAH.so kalau siapa rasa rajin dan tak ada pekerjaan nak dibuat, rerajinlah jenguk jenguk dalam ni.tak ramai pun orang view sebab tuan dia malas update.ini pun baru first time update lepas setahun HAHA.

kalau siapa ada FlickR tuh, jangan sesegan nak add.bolehlah bersosial sekali sekala.HAHAHA.

25 comments:

d_tieah said...

Ok cik Izzati,, camne nak buat banner dengan transparent??? Memula tu memang dah setting transparent tapi bila save ke format jpeg tak dapat plak.. Warna putih jadi nye.. (background)

bunga said...

bunga sampai sekarang xleh nak rep commen terus..leh tolong ajarkan x..hehee

ASaDa RyutaRo said...

sifu sizuka. hahaha..

sizuka[Izzati] said...

@tieah: oh jangan save ke format jpeg.kalau nak buat transparent, kena save ke format gif :)

sizuka[Izzati] said...

@bunga: hehe bab2 blog sizuka tak reti pun.kalau bab2 gambar bolehlah tolong.sori bunga :)

sizuka[Izzati] said...

@asada: motip??haha.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

boleh ajar wat camna nk letak reply comment sebelah nama pengomen? hehe..x berkaitan dgn gambar (saja nk kena lepuk lah tu)

sizuka[Izzati] said...

saya tak reti hal blog cik betty T____T

✿ boonga_kecik ✿ said...

wah3.. nie yang bes nie.

sizuka[Izzati] said...

kenape best?:P

ibnubaba_04 said...

ilmu yg bermanfaat..tapi aku lembap ckit bab2 ni..haha..aku abaikan bnda ni

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.ok.

NOOR FATIN said...

saya lagi la jarang buat tutorial. agagaga.. flickr? xde akaun. hik3

sizuka[Izzati] said...

hehehe.taknak buat akaun?:P

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

adoila banyak tertinggal enti izzati..lebih2 lg tutorial macam ni bagus..
kak online pat adik..
balik nanti kak tgk yg lama2 plak heeee

sizuka[Izzati] said...

hehehe.tapi ni bukan tutorial kak.pemberitahuan je.kehkeh.

hehe no hal kak :)

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

kak, kalau saya, updet pon malas. so nak make up blog lagi-lagilah malas.HAHA!

nabilah_2908 said...

suka je kamu buat tutor..mmg mudah faham.... ;)

sizuka[Izzati] said...

@izzati: HAHAHA rajin-rajinlahhhh izzati oih!*rasa macam cakap dekat diri sendiri LOL*

sizuka[Izzati] said...

@nabilah: hehe ye ke?Alhamdulillah :)

Dayana Nasir said...

wahhh..okey la tu. dah lama tak jenguk. sekali dah berwajah baru. haishhh..so cute :)

sizuka[Izzati] said...

hehehe.thanks diyana.

NzA said...

kalau dh jd cikgu nnti boleh jadi cikgu media nie...snap sana sanp sini....

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

eheh bukan tutorial..duiinaa...hari tu mahu cepat jak buka n baca sepintas lalu hehehe sorry, sorry :)

sizuka[Izzati] said...

@kak nza: hehe insyaAllah.

@kak sue: hehehe takpe kak.no worries :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...