Friday, June 3, 2011

bila hari jadi permaisuri

Alhamdulillah, tamat sesi pembelajaran untuk semester ni.di hadapan mata sekarang ialah minggu belajar dan peperiksaan sehingga 24 Jun.namun, tidaklah setiap hari ada periksa.merana neuron dalam kepala otak kalau macam itu yawww.

13 Jun - EdCurric104 (Primary Maths)

24 Jun - Educ 380 (Methods of Research in Education)

2 subjek peperiksaan untuk semester ini.nampak macam alah ni kacang buncis saja.tapi hakikatnya TIDAK kacang buncis.

6 Jun ialah Queen's Birthday.bermaksud ada makna tersirat di sebalik kejadian permaisuri meniup lilin di atas kek hari jadi baginda [?].

BIG SALE is happening!

kalau tanya kenapakah ketika Queen's Birthday punya SALE secara besar-besaran?jawapannya I don't know.yang aku faham, ketika ada event besar-besar dan seronok-seronok serta ketika masa perubahan musim, SALE memang sangat rancak disini.

oh patutlah wardrobe sehingga macam hendak meroboh saja.

terima kasih kerana memahami.HAHAHA.

sekarang, nafsu emak-emak dah semacam menguasai.tak boleh tengok set pinggan mangkuk cantik-cantik dan murah-murah.kedua-dua mata ialah terbeliak besar.plus, sekarang aku gila baking.dan kerana itu, aku suka bazir duit ke arah baking.

adakah bermakna aku semakin meniti usia?

KAHKAH.

I'll turn 22 soon anyway untuk siapa yang tak tahu.

I called my mum today (NZ 3.50pm,MSIA 11.50am).and here's the conversation;

Assalamualaikum mak.
Waalaikumsalam.Eh kenapa telepon?
Lah.telepon nak tanya khabar lah.haha.boleh pulak kan.
HAHA.mak dekat dapur ni hah.nak masak.
wah masak apa hari ni?
(and the mukaddimah of the conversation goes on)
mak, isnin ni Queen's birthday.SALE banyakkkkkkkkk*exaggerate*.
amende yang murah?
tadi, along pergi Warehouse.mak aih, set pinggan yang 12 pieces tu $20 je!
oh ye ke?*sounds like she's not interested*
nak beli ke?
satu set tu ada berapa pinggan?
4 pinggan, 4 pinggan kecik dengan 4 mangkuk.design lawaaaa.warna merah polka dot.biru ada, oren pun ada.beli satu set je ok dah kan?*suara ketar sebab takut mak tak bagi permission*
haish.rumah kita ni satu set mana cukuppp.kena beli dua.jangan beli warna lain-lain, beli dua-dua sama.baru padan.
HAHAHAHA.

mulanya ingatkan tak berminat.sekali, dengan Pyrex, corning-ware set gelas belaka dikirimnya.HAHAHA.

tapi belum beli lagilah.tadi pun dah sebeban bawak balik.memang tak boleh berduit lebih sikit aku nih.memang berbelanja secara rambang.dasar rambang mata punya pelanggan.pulak tadi TERlalu depan kedai yang closing soon, semua barang 1/2 price.lebih kurang macam Ikea, tapi tak besar macam Ikea.barang-barang macam Ikea, tapi hari ini semua barang separuh harga.siapa tak gila?

keluar kedai, satu plastik aku bawak keluar HAHA.

ini baru ada part warm-up kamera.punyalah panjang aku merepek niyang rapik dekat atas tu.









yay malam ni boleh tidur guna eyes cover baru!

26 comments:

Ryna Tri Asmara said...

kalau kak sizuka buat entri pasal sales, mesti asya excited bacaaa xD

sizuka[Izzati] said...

hehehe.ladies haruslah excited pasal sales :P

Dayana Nasir said...

yang ice cream tu comel!!!!! nak juga T_____T

✿ boonga_kecik ✿ said...

wah. comey. akak ska bnda2 mcm tue. kalo p kedai, tgn nie cepat jer smbar bnda2 cmtue.. hehe

HaFizaH aYu said...

chumel jer aiskem kipas tu dah la kaler pink..gerammm!!

khairul said...

suke suke suke :)

Ila Aqilah said...

haha..ingatkan mak tak bagi beli, sekali dia kirim amik...2 set..haha..

ASaDa RyutaRo said...

semangat shopping dah mai. mana tak penuh almari. nanti nak balik mesia satu hal lagi, nak angkut barang bawa balik.. hahaha..

selamat berexam!

miss faten said...

NAK SHOPPING JUGAKK!! Haha. One day I must go NZ just for the sake of shopping bersempena Queen's Birthday ;))


BTW. YOU'VE BEEN TAGGED, of course, by me :DD

Come join eh?? =))

http://kiminggo-rahman.blogspot.com/2011/06/puteri-kasih-ajak-berangan-jadi-jutawan.html

cik nina said...

oo yeahh?tataw pon ade sale besar besaran nanti.omg omg..kene beli la ni utk nk bawak balik mesia time raye nnt..hoho~thanz zati for the info..mane ko taw ni sbnrnye?

sizuka[Izzati] said...

@dayana: hehe comel kan.sebab tu beli jugak walaupun mahal.kekeke.tapi mane de mahal sebab dah 1/2 price.kehkeh.

sizuka[Izzati] said...

@booonga_kecik: hehe bermaksud favourite kita sama.sep sikit!

sizuka[Izzati] said...

@hafizah: haruslah comel.tengok sape yang pilih :P

sizuka[Izzati] said...

@khairul: suke suke suke jugak :P

sizuka[Izzati] said...

@ila aqilah: HAHAHA sy pun fikir camtu jugak memula.tetiba...HAHA.sabor je lah kan.

sizuka[Izzati] said...

@asada: HAHAHA mai dahhh.eh terima kasih kerana mengingatkan!tapi mak yg suruh beli, bermaksud mak menerima seadanya bahawa nanti anak dia nak bawak balik satu trailer.KAHKAH.

sizuka[Izzati] said...

@miss faten: haruslah datang shopping yawww.heaven heaven!

oh kena tag?thanks sebab tag.tapi tak tahu boleh buat ke tak sebab macam busywoman sekarang.hehe.

but i'll try!

sizuka[Izzati] said...

@cik nina: HAHAHA tak tau ke?OMG.shopaholics haruslah tahu.KAHKAH.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

eleh setakat satu plastik apa nak heran..alang-alang shopping biar sampai ke pangkal lengan..eh tunjuk sikit gambar pingan mangkuk polkadot tu (aku nih mak-mak mestilah terlior dgr psl pinggan mangkuk)

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: HAHAHA semalam duit pun xsmpai pangkal lengan sebab tu brgnya sikit je.kekeke.

belum beli lg.dan tetiba taknak beli sbb dah terbeli benda lain.kekeke.

NOOR FATIN said...

shopping dgn wanita mmg xdapat dipisahkan!!! hehehehe..

cantiknya kipas aiskrim tuu. kipas kan? hehee

sizuka[Izzati] said...

hahahaha betul!

aah kipas.hehehe.

ibnubaba_04 said...

Queen's Birthday ?? sape??sama cm hari jadi abg aku..hehe

sizuka[Izzati] said...

oh ye?HAHA.selamat hari jadi untuk abg ko :)

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

duii..kiutnya tu aaaa...

sizuka[Izzati] said...

kiut kan kak.hehe sebab tu sy tergoda nak beli :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...