Monday, June 6, 2011

memasak masakan Korea, tak susah pun.

annyonghaseyo!*eceh nak cakap Korea lah kunun*

hasil pakatan kerjasama antara jiran-jiran se-apartment, kami dengan ini diisytiharkan berjaya memasak masakan Korea!*tepuk tepuk*[struggle aku nak eja perkataan 'isytihar']

sebut makanan, nampak macam satu hidangan MEGA, tapi sebenarnya TIDAK MEGA pun.namun boleh dimegahkan HAHA.*lempang sebijik tengok boleh bangun ke tidak*

dah nama duduk sendiri dekat tempat orang ni, bila rasa teringin nak makan, haruslah kena masak sendiri ye tak.

menu: Kimbab & Ddukboki [Korean Spicy Rice Cakes]

so check this out mamasitah!


Japanese Cucumber.sedap sangat yawww.sampai tadi aku kena lari jauh-jauh dari timun.kalau tidak, harus tak cukup timun untuk kimbab.


rice cakes sedang direndam di dalam air panas yang menggelegak.menggelegak hapa benda kan.dalam mangkuk je padahal.


carrots!nyummmy~


Fareha's hand, making her nice kimbab roll :)


Aqilah, the kimbab Queen with her magnificent kimbab roll and the ingredients.ouch sorry that's my spring onion, not included in the kimbab LOL.well, meriahnyahhh kami punya alas kan?penjimatan hebat yawww.nak beli newspaper haruslah macam setahun sekali.makanya, kita gunakan pamphlet-pamphlet pasaraya.yang ini, Harvey Norman punya promotion pamphlet.nak high-class kan.HAHAHA.




tiap kali lepas roll, harus licin semua bantai masuk perut.HAHAHA.tak sempat 5 minit pun.sabor je lah gadis-gadis ni.




aku duk sibuk bersilat dengan ddukboki dekat atas dapur.resepi tak adalah susah sangat.sekali, aku khusyuk hadap kimbab, lupa nak kacau, dia bantai melekat dekat periuk.mujur aku tahan emosi.kalau tidak, memang aku sendiri yang lekatkan rice cakes ni sesama sendiri.HAHA.


dah siap.kekenyangan semua gadis-gadis dek penangan late evening treat ni.ecehcehceh.HAHA.


gadis-gadis berlapan.bertukar!
.
.
.
.
.
.



okthanksbye.HAHAHA.

37 comments:

Schubert Serenade said...

okay....i sangat sukaa kimbab...dan buat dia sgtla sng kan??kan??nyum2...mixtak cket...ank rasa air tgn korang semua buat...jeng..jeng..jeng..:p

sizuka[Izzati] said...

senang gila kot.haha.errr dah habis kot.LOL.sori!

Raji and Yeen said...

putak hamnida.. buatkan ak satu sushi korea nih
hahahah

sizuka[Izzati] said...

hahaha.ape tuh?ok nanti dah siap aku pos HAHA.

NOOR FATIN said...

saya xpenah makan makanan korea. sushi apatah lagi. haha sebijik mcm dalam gmbr kan. tahniah2. nanti balik malaysia, boleh buat bsnes ni. ramai yg suka :P


amboi, bertukar :))

sizuka[Izzati] said...

haha.sy pun dkt Msia tuh memg jarang mkn sushi.smpai sini habis semua bantai.kekeke.insyaAllah murah rezeki bleh je bt bisnes.tetiba kan.heeee.

power rangers gituh.heee.

Andy Nurehan Adibah Rahim said...

salam kak, hye! ive always been following your blog.a silent reader actually, tgk entri ni, datang hidayah nak drop comment. hee. my bad.

pernah gak ada pengalaman buat makanan ni. heeee

ni entri pasal kimbab.

http://rererehanoate.blogspot.com/2011/02/palmogosso-mogho.html

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

WADUIH waduh kak.gayanya kamu memang suka akan korea ya?HAHA!
WAH, boleh r mintak resipi.tp bahan cam payah nak dpt jeh..hihihi!

Ryna Tri Asmara said...

macam sushi ja, kak ? :) yang ddukboki tu bikin cecah ka ?

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

bilalah haku dapat makan mende2 ni..aduiii

selalu jeles tgk gambo sini, kenapa ah..heheh

cantik

ibnubaba_04 said...

aku x kira..ko balik mesia nnti..aku nk g umh ko..ko msk cmni kt aku tau..hehe

ibnubaba_04 said...

aku x kira..ko balik mesia nnti..aku nk g umh ko..ko msk cmni kt aku tau..hehe

Nurnajwa said...

Homaigod, bestnyaaaaaaaa :]

cik nina said...

hahaha.suke post ni!..comeyy..best la spend mase dgn ko n fareha..hik2~

sizuka[Izzati] said...

@Andy Nurehan : wsalam.hai!hehe.oh ya?heee segan pulak bila tahu ada silent reader.sekali sekala tegur je akak, don't worry akak tak makan orang :P

wah entah2 awk lg terer.heeeee.

sizuka[Izzati] said...

@izzati: HAHAHA ni try test je syg oih.kononnya nak merasa guane gayelah makanan dorg nih.kehkeh.eh mana ada susah.kalau ddukboki ni memang senang gila kot bahan2 dia :)

sizuka[Izzati] said...

@ryna: sushi tu kalau japanese.hehe.korean panggil kimbab/gimbab.yang ddukboki tu makan camtu je sebab dia rice cakes.sungguh enak dimakan begitu saja!

sizuka[Izzati] said...

@kak sue@mama jnjnj: hehe senang ja nak buat ni kak.nanti sy kasi resepi :)

sizuka[Izzati] said...

@ibnu_baba04: HAHAHA ko minat makan benda2 camni ke?niceeeee.

sizuka[Izzati] said...

@nurnajwa: heeeeeee best.trylah buat :)

sizuka[Izzati] said...

@cik nina: mana tak bestnya.gelak dari mula masak sampai habis masak.HAHAHA.

bunga said...

bestnyer nampak..rasa cam duk korea jer..hahaha...cam nak makan jer..sekali suap tu..hahaa..

sizuka[Izzati] said...

hehehe.berangan nak duk korea kononnya.kekeke.

ASaDa RyutaRo said...

pehh.. mmg best lah. nampak macam sedap, tapi tak tahu lah rasa dia cmna. hahaha.. sedap ea?

sepatutnya bukan guna gambar power rangers. kena guna gambar K-POP sebab dah makan makanan korea. HAHAHAHA..

penyokong kumpulan K-POP malaysia ea? :P

fareha said...

Jdi orng KOREAH jap..mkan kimbab smpi dh x sanggup nk telan sbb byak sgt

sizuka[Izzati] said...

@asada: sedaplah oit.HAHAHA.

gilaaaaaa takmau k-pop Msia tuhhh.nak k-pop real bolehhh.HAHAHA.

kurang asam punya asada.

NzA said...

kalu beby tgk ni mesti jeles dgn kak izzati nie....mmg nmpk mcm kt restaurant......

sizuka[Izzati] said...

@fareha: gituhhhhh koreah forevahhh.haha.

sizuka[Izzati] said...

@kak nza: ehehe tp kan entah2 beby lg terer masak dri sy.kuikui.

i am S!L4H.. said...

wahhh. masakkan nanti balik pahang. haha

sizuka[Izzati] said...

hahaha.balik pahang makan ikan patin lohhhhhh.

eazlye said...

haha..harus cuba blik t...huhu

sizuka[Izzati] said...

harus cuba!harus.hehe.

Addy said...

Gosh! U made the food looks real good!

sizuka[Izzati] said...

hahaha.it's good though :P

Dayana Nasir said...

ohh sedap. nanti nak try. ! !

sizuka[Izzati] said...

try jangan tak try!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...