Sunday, June 26, 2011

pasar minggu

dekat sini, takde pasar minggu yang jual yong tau fu dengan sate *nomnomnom* bagai.TIADA.jangan mengharap longgokan durian, nanti engkau akan hidup secara sengsara seperti aku yang sudah setahun lebih tak merasa nikmatnya durian dan awesomenya tempoyak.aku redha.mungkin itu yang dikira sebagai perjuangan.eceh.

hari ni kitorang pergi pasar minggu dekat Avondale [first time tahun ni], ambil feeling emak-emak ala motherhood gituh.kalau dekat Msia, emak-emak gendong bakul.dekat sini, feeling motherhood ialah tolak beg troli.HAHA seronok.sebab semua orang buat, dah jadi macam budaya.ibaratnya kalau engkau tak ada beg troli, engkau loser.KAHKAH.

ok tak jumpa gambar makcik pakcik tolak troli.ok takpelah.boleh tengok gambar kitorang dengan troli.HAHA.


see.itu beg troli kitorang.corak kotak-kotak.so, nama dia ialah beg troli pasar.ngerti?

satu benda yang memang tak boleh elak bila pergi pasar, benda-benda murah yang dijual secara berbondong-bondong.murah, dan stylo.menarik.tapi cikai.HARUSLAH.tapi juga lemayan.namun bukan semua cikai you know.bijak membeli, menang memakai.eh betul ke aku nih.




if you wonder how I manage to take these photos, there's only one answer to that question.buat muka tak tahu malu.serius.tadi ada je yang pandang-pandang.kalau dia berani tegur tu, harus keluar apahal budak nih sibuk dengan kamera.orang datang pasar beli sayur lah.bukan ambik gambar.tapi tak ada pun yang cakap macam tu.itu yang seronok dekat sini.engkau buatlah apa pun, orang tak peduli.asalkan jangan sampai engkau bunuh orang.kalau dekat Malaysia, engkau pakai tudung tak sama warna dengan baju pun ada orang nak komplen.ye tak?


hamik kau.jual emas dekat pasar minggu.kau berani?

Joyah: hamboih senah banyaknya rantai cincin gelang emas kauuuuuu.lip lap lip lap anak mami.
Senah: alaaaa no sweat pun kak joyah oih.beli dekat pasar minggu jekkk.beli satu percuma tiga.sambil-sambil beli sayur, rembat la seutas dua.hihi.

kalau macam ini gayanya, makcik yang jual nasi kerabu haruslah hilang entah kemana ye tak.HAHA sibuk pilih rantai emas yawww.LOLOLOL.


beanie angry birds.sape nak order.$10 satu kepala burung.HAHA.




CENDOL!omaigodseronoknyataksabarnakmakan!


kebanyakan peniaga ialah dari golongan Cina, Maori & Pasifika.orang putihs macam tak berapa minat kot berniaga-niaga pasar minggu nih.mungkin diorang geng main bursa saham.datang pasar minggu nak beli kentang dengan epal.takpun nak beli topi angry birds [?].HAHA.


pakcik ni super-cool tau.tahun lepas masa datang sini, dia dah memang berniaga.jual cookies.cookies dia pulak memang kevavomm punya awesome lah.sedap gila.choc chip ada, choc brownies ada et cetera.suka berlawak tau pakcik ni.HAHA.cakap melayu lancar walaupun dah lama duduk NZ.still up-to-date pasal Malaysia.

serius dia excited tak hengat.tadi sempat lagi tanya, dah ambik belum gambar bendera dekat van dia tuh.so dari jauh sempat snap sekeping dua.lepas tu sempat lagi tau dia pesan...

Nanti masuk dalam Facebook ok!

HAHAHA.


aku, kalau berjalan, memang jarang bawak orang ke jalan kebenaran.selalunya ke jalan kurang kebenaran.HAHA.sebab aku manusia random.dan manusia random, akan mengikut kemana arah kaki melangkah.maka, AWAS.HAHA.

aku jalan dengan Aten.beliau nak cari comforter.tapi kitorang tak lalu tempat jual comforter pun.HAHA.sebab jenis aku, aku kena masuk semua lorong.kalau tak aku tak puas hati.sebab tu selalunya aku bawak orang masuk jalan kurang kebenaran KAHKAH.tapi kadang-kadang, kita tak tahu bahawa jalan kurang kebenaran tu kadang-kadang punya kemanisan tersendiri.eceh.dan kami ketemu ini...


nice hoh?aku rasa nak lompat tinggi-tinggi bila jumpa gerai ni.semua vintage.dengan pakcik yang sungguh nice kerana berjaya dipujuk selepas pakar tawar harga paling hebat dalam dunia *ekhemm* berdolak dalih dan bermanis muka dengan beliau.HAHA.




yang ada flash tu Aten punya, makanya obvious lah kan yang debab tuh aku punya HAHA.

cuma masalah negara aku sekarang nih, susah gila nak cari film 127mm.sebab kamera ni tak pakai 35mm punya filem.127mm haruslah berzaman punya filem kan.duhhhh.umur kamera ni pun lagi tua dari tuan dia.HAHA.

Hello Boss.I am 55 years old.


38 comments:

fareha said...

nice shopping time aye?

shera haifa said...

colourful jam2 tu.. cantik.

nak bird angry sekor.. xdapet nti den marah tau.. hehe

sizuka[Izzati] said...

@fareha: indeed yes :)

sizuka[Izzati] said...

@shera haifa: kan.cantik.hehe.

HAHAHA bak duit meh :P

khairul said...

hehe..bestnye jalan2 :)

Schubert Serenade said...

sizuka!!! rinduuu!!!haha...:p

lbh kurang sam dgn pasar minggu kt mesia jelaa..jsut brg2 je lain2 kan..kikiki...xpe, korg buat la tmpoyak sndri..ngee...

btw, gambar2 anda xpernah mngecewakn sya....cantik..cantik...cantik...!!

sizuka[Izzati] said...

@khairul: mestilah best :P

sizuka[Izzati] said...

@schubert: rindu jugak donggg.HAHA

aah lebih kurang je.bt tempoyak sndiri?durian pun payoh nok jupo HAHA.

thanks!

noreenrara said...

wooww..nice pasar minggu..kite same mmg slalu bwk org jalan kearah kurg kebenaran..HAHAHA

Azam Sad said...

kat sana pun ada cendol jugak?..
ahha, terhingin banana angry bird tuh!..kuikui
nice picture! :)

sizuka[Izzati] said...

@noreenrara: HAHAHA sep sikit!

sizuka[Izzati] said...

@azam sad: ADO.haha.lepas kempunan setahun lebih tak makan nih LOL.

nak kirim?:P
thanks!

eazlye said...

smpai bile ek izzati kt nz?cam plan nk kesana....
krismas mayb...

sizuka[Izzati] said...

ooo.tak lama dah.at the end of this year nak back for good dah.huhu.

ASaDa RyutaRo said...

lama dah tak pegi pasar minggu kat sini. lebih lebih 6 bulan!! hahahaha..

aten pun dah minat kamera? ke mmg minat kamera lama dah? err..

cik bulan said...

emas tu emas btoi ke emas celop..naik juling tengok..haha

HaFizaH aYu said...

psr mlm kat sna lbh kurg sma kat mesia tapi kadang2 ade yg xsama sbb xde jual ns lemak, ns kerabu kot...huhuh

✿ boonga_kecik ✿ said...

nak beanie angry bird tue!! cute sgt


Duit yang berpuaka

sizuka[Izzati] said...

@asada: HAHAHA kena pergi lah tuh.LOL.

dia lagilah lama dah minat kamera.taiko filem tuh!

sizuka[Izzati] said...

@cik bulan: HAHAHA haruslah celup je kot.tak taulah kot dia jual yang original kan.mata pun jadi keemasan bila lalu sebelah tmpt jual emas smlm LOL.

sizuka[Izzati] said...

@hafizah ayu: hehe lebih kurang je.ni pasar minggu LOL.memang takde jual makanan2 sume tu.dorg tak reti masak LOL.

sizuka[Izzati] said...

@boonga_kecik: hehe kan?geram jugak nak beli tapi takde ongkos lebih :P

bunga said...

cantikk...seronok..cam bunga pun berada di cana.hahaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yg jual cendol tu org melayu ke maori? haha..

bakpe mu beli kamera lama tu? nk wat koleksi eh?

nabilah_2908 said...

" jalan kureng kebenaran " hahaha...ada2 jer kamu ni.. ;)

tp tul la...kalau tak jalan disetiap lorong..mmg tk puas.. ;)

sizuka[Izzati] said...

@bunga: hehehe.memang seronok.pengalaman sekali je dlm hidup nih LOL.

@cik betty: HAHA orang siam LOL.
koleksi, nak try test ada jugak :P

@nabilah: HAHA inspirasi hidup :P

kan?sep sikit!

misz molecule said...

balik mlysia leh la makan sate.hahah

sizuka[Izzati] said...

HAHAHA boleh makan kenyang kenyang banyak banyak LOL

jaa64 said...

your pics are suer duper awesome..jelesnyerrrr

sizuka[Izzati] said...

hehe thanks :)

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

emas betulkah tu?

sizuka[Izzati] said...

tak kot.mungkin celup :P

nik rosmawati said...

shopping sakan yea :)

sizuka[Izzati] said...

beli brg dapur je :P

ciEk NiENa said...

nak angry bird.. huhu..

miera myrofa said...

rasa2 bila agaknya pasar kat mlysia nak jual brg2 vintage mcm tu??
kat sini nak carik kemere cenggitu mau makan beriban-riban..
wuwuwuwu ;)

sizuka[Izzati] said...

@ciek niena: hehehe $10 satu :P

@miera myrofa: ada je kan kalo xsilap?kena cari lah kot.pasar malam mungkin takdak.teeheee.

Inspirational Jewelry Wholesale said...

emas betol ke tuh?
cantik2 foto kat sini, pndai tukang ambik gambarnye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...