Monday, December 20, 2010

MOTAT Auckland

Assalamualaikum & Salam Hari Isnin :)

okay hari ni tak ada saspen dah.hahaha.tapi ada banyak gambar.makanya, bertabahlah semua.sebenarnya, semalam kitorang pergi muzium.ahhhh 'lame' gila pergi muzium.hey siapa cakap macam nak mintak pelempang Malaya tu?hahaha.

semalam saya,Nirro dengan Saifful pergi MOTAT [Museum of Transport & Technology] dekat Great North Rd.MOTAT ni antara 50 things must do in Auckland.makanya, siapa yang datang Auckland harus pergi sini weh.harus pergi wa cakap lu.memanglah muzium je tapinya muzium ni macam-macam ada.dah nama museum of transport & technology takkan datang nak pergi tengok replika haiwan kena beku kot?non-ado.hahaha.

replika kapal terbang ado.yang depan dua orang yang sorang nak jadi kapal terbang sorang nak jadi bruce lee tuh bukan replika.belum jadi replika lagi.akan jadi?dok tahulahh.hahaha.

ini SETERIKA.yesssss yang guna iron baju tuh.besar bapak lah iron zaman dulu.kalau nak iron letak je terus tak payah gosok beria dah.haaaaa nih kalau sekali terbakar besar jugaklah kelobongnya.HAHAHA.tah tah habis terbakar satu baju terus.

dekat muzium, letaklah benda alah apa sekalipun, memang orang yang datang akan pergi menepek ambik gambar dekat situ HAHAHA.

nih sorang dah memang betul ballerina, tapi yang sorang lagi baju pink belang biru tuh jauh sangat lagi nak jadi ballerina KAHKAH.

kan dah cakap, hujan memang menyedihkan hati.nak ambik gambar dengan train ni pun kena dari jauh je.zoom lens tak bawak.hentam je lah guna basic lens.tak kisahlahhhh.sedih okay kena ambik gambar dalam hujan.tak pasal-pasal ada risiko payung terbang.hahaha.

aku mahu tawan satu duniaaaaaaaa.HAHAHA.


lepas tu, saya pergi Printing Room.duk buang tebiat pergi beratur dengan bebudak nak print nama atas bookmark.HAHAHA.yang atas tuh cop nama dah siap nak print.

cermin nih buat kitorang gelak tak hengat dunia.hahaha.masing-masing jadi montel gila.kaki semua macam tebu berketak-ketak.ahahahaha.muka masing-masing macam ahli sumo negara.kahkah~

kakikuuuuuuuuuuuu panjang menggalah.hahaha.

cool ey?

actually benda ni ialah earthquake room.boleh experience macam mana gegaran gempa bumi.patutnya orang duk takut bila earthquake kan.TAPI budak dua orang nih boleh seronok pulak naik benda alah nih.hahahaha.

ini namanya Mirror Maze.tak tahu nama betulnya.tapi saya bagi nama Mirror Maze.hahaha.sebab tempat ni maze & dikelilingi cermin yang tah tang mana depan belakang kiri kanan.Saifful main tipu sebab dia tengok lantai.free free je kena sound kau ni tak reti berlakon betul lah.orang masuk tempat ni mana boleh tengok lantai.tak aciiiiiiii.hahahaha.tapi seriuously hampir nak terlanggar dinding.hahahaha.kiri kanan sama je.

teka teki teka tekuk, maggi kari dalam mangkuk.mana satu izzati yang real?yang disana ka, yang disini ka,di tepi tepi ka, di belakang belakang ka.hahahaha~

saya & Nirro, di dalam kelas di sebuah sekolah pada tahun 1915.sorang duk jatuh cinta dengan cikgu, sorang duk jatuh cinta dengan tingkap HAHAHA.

bakal cikgu cikgu sekalian, baca sini.bayangkan JIKA kita berada pada tahun 1915.ooopppsss yang ni perempuan sahaja.sebab zaman dulu, cikgu semua perempuan je :P

kami 1 Malaysia.Saifful pun kira wakil Chinese lah sebab dia separuh separuh.hakhak.dan TIGA peringkat umur, saya 21, Nirro 22, Saifful 23.lalalalala~

frust menonggeng bila Galeri Photography tutup sebab renovation.tsk.sadis betul perasaan.tengoklah...izzati akan kembali ke MOTAT lain hari.tungguuuuuuuuuuuuuuu~

sebelum balik, sempat masuk Galeri Telecommunication tempat telefon mesin faks mesin taip segala.yang dalam gambar ni, telefon zaman bila tah.hahaha.masa nak ambik gambar ni, saya cakap dekat Nirro.Nirro take my picture.nak ambik gambar dengan telefon ni sambil pintal-pintal wayar macam orang zaman dulu bergayut dengan marka.HAHAHAHA.

ada beberapa video sebenarnya.tapi lain kalilah saya upload okay.nih pun dah macam banyak sangat benda dalam satu entri ^____^


20 comments:

misz beauty said...

tq dear singgah kat blog beauty yg lite2 gitu...;-)

keep in touch...;-)

sizuka[Izzati] said...

hehehe pleasure:)

rose nina comey said...

best kan pi motat!!..saye suke sgt2222..
jap2..ko tak pegi ke yg umah kampung2 tu?
yg ade byk replika patung2, pastu ade church, balai raye sume tu.
victoria village kalau tak silap aku.

sizuka[Izzati] said...

pegi yang.tapinya masa tu hujan.tak dapat nak shoot best2.wuwuwuwu.nak pegi lagi lepas nih.semalam pun tak habes round.tsk~

EnHEar said...

motat tu kat mane?
macam best ja tempat nye

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. dahsyat giler kalau nak jadi cikgu zaman dlu. mmg strict giler lah dia punya rule.

mmg takde nye cikgu nak ade blog zaman tu. takde gak yang buat video cam cikgu shida.. lalalala~

kalau buat sampai skrg, entah ade ke tidak org sanggup jd ckgu..

sizuka[Izzati] said...

EnHEar: dekat Great North Road, Auckland.hehe besttttt~

Asada: ahahahahaha.tau takpe.gerun gila rules dia.

i am S!L4H.. said...

uishhhh mengah tgok gamba museum ni...
ahahah gile pnjg kaki...
owh mcm tu ye museum kt sne......
ngeeee

sizuka[Izzati] said...

ahahahahahaha.nape nak mengahnye silah oih.mcm ni lah gaye muzium dkt cni.kehkeh.tp yg ni bkn muzium yg ade haiwan beku tuh.

Prince Halilintar said...

hehe..panjangnya kaki izzati dlm gmbr tu..prince gat ape lah MOTAT tue tadi..

sizuka[Izzati] said...

ahahahahaha.MOTAT tu muzium lah prince.

i am S!L4H.. said...

orait2..ni muzium yg psti bkn cm cite "night at the museum kan"hahahh

sizuka[Izzati] said...

ahahahaha bukannnnn.sini takde simpan mayat2 ke ape.hahaha.kete dgn bebarang jekkk~

miss faten said...

Dahsyatnya rules for teacher diorang T___T Susah. Camne nak carik jodoh tu?? Hahaha ;DD


Anyway, memang betul cakap Izzati. Kalau pergi muzium, letak apa aja mesti ada orang nak amek gambar. Haha :DD

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.tahu takpe.tersekat jodoh kalau jadi cikgu masa tuhhhh.OMG.

ahahahaha kan?even letak izzati pun dekat situ.HAHAHA~

NOOR FATIN said...

izzati: bestnya auckland! weee,,, iron tu sgt la besar! xlarat nak angkat. haha

cermin tu buat kaki awak nmpk pjg sgt. hahha

sizuka[Izzati] said...

ngeeeeee.best mehlah dtg cni!hehehee.besar memang gabak lah nak kata.hahaha.

aah.hahaha.mcm abnormal pun ada.

nza said...

kalu farouk tgk pic kakak izati mesti dia jeles nie...kt KB hr tu cbuk ajak nk g muzium perang ttp ibunya xnyempat2 nk g.....

sizuka[Izzati] said...

hehehe.farouk pun suka pergi muzium eh.boleh lah geng dengan kak zati :D

TunTeja said...

hehehe.bestnyeeeeeeeee!!!
yang paling tak bley blah kat earthquake room tu lah.bley plak tersengih2 :p
bley amek gmbo ea kat dalam museum?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...