Sunday, March 27, 2011

meluncur pasir di Tanah Utara a.k.a Northland

Assalamualaikum & Hello :)

kalau ada yang singgah sini sempat baca kata-kata terakhir saya sebelum pergi meluncur pasir itu, tahniah.yang tak sempat, kesiannya.HAHA taklah taklah.

overall, seronok sangat.tak ada drama, tak ada cerekarama.sempoiiiii.cuma ada sikit drama dekat bahagian tak jumpa tempat nak hire surfboard, which is HAHAHA dekat situ je tempatnya?punyalah cari sana sini sampai rasa macam nak mengamuk satu Cape Reinga yang tak ada line telefon tu.

mozilla ni asyik not responding je.rosak mood nak update blog.grrrr.
sekali lagi not responding, serius aku uninstall engkau.sakit tengkuk ni, tahu.aku ni bila sakit tengkuk, cepat emosi.jangan cari pasal dengan godzilla.

HAHAHA.



here we are, at Cape Reinga.frust sebab foggy sangat.tak ada rezeki nak tengok pertemuan Tasman Sea dengan Pacific Ocean.tapi suasana dia dengan kabus bagai seriously seram.dah tu, katanya The Entrance of The Underworld.



sayang housemates sangat~!



nampak bukit-bukau pepasir dekat belakang sana?itu tempat kitorang sand surfing, probably.ni masa randomly berhenti tepi jalan sebab nak ambik gambar.YA semata-mata untuk gambar.HAHAHA.





cari mana mata izzati.





masa ni perasaan rasa macam dekat Gurun Sahara.cuma tak panas.nyaman-nyaman je.



seronok.tapi haruslah kan bergelumang dengan pasir bagai.ada sekali saya accident yang memang tahap world punya accident.tetiba buat stunt sebab surfboard melayang dulu, lepas tu baru saya terlayang.plus, tempat kitorang pilih nak meluncur tu memang menjunam sangat.bak kata housemate-housemate saya, dah macam G.I.Joe.lagi horror sebab tudung pun melayang sekali.HAHAHAHA boleh gelak sekarang sebab bila saya tengok video tu balik saya pun ketawa KAHKAH.nak tengok video tu?kirim salam.HAHA.





I am the Queen of the Desert.yessss permaisuri yang terbongkang atas pasir HAHAHA.



favourite pic of the season.sayang sangat kamera polaroid~!

p/s: encik Azroy Kassim.nantikan video sand surfing.kena tapis-tapis dulu.HAHAHA.

p/p/s: sekian lama tak drive, trip kali ni saya drive.challenging okay sebab jalan macam lipan kena ketuk dengan penyapu lidi.waktu malam berkabus siap plus hujan.huooooo~debaran tak payah tanya tahap keberapa.level world punya.kuikui~

27 comments:

i am S!L4H.. said...

*teruja*

wahh wahhh wahhhhhhhh sampai malam nanti. hahaha
cunnye gamba.............
siz pandai meluncur x? ade pasir masuk dalam mulut x? kihkih

sizuka[Izzati] said...

ahahaha.seronok ye silah?kehkeh.

thanks thanks.

sikit2 boleh lah.tu yg smpai terbongkang tuh.HAHAHA.adelah sikit2.takde smpai tertelan.hahaha.

cik ubi said...

makan pasir la kot..huhu

perisa pasir kat sane sama tak dengan malay version punye..

hehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

best..teringat dulu kecik² main kotak luncur kat tebing..ala² sand surfing lah tu kan..

sizuka[Izzati] said...

@cik ubi: ahahaha.SIKIT je lah.

tak pernah rasa pasir malay version.mybe lps nih bleh try sand surfing dkt umah :P

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: ehehe.lebih kurang lah tuh.adik beradik sebelah bapak mungkin :P

NOOR FATIN said...

terujanyaaa!!! hehe..

nelly said...

wow ..lawa2 gambar ...
=)

sizuka[Izzati] said...

@noor fatin: hehhee.excited lebih :P

sizuka[Izzati] said...

@nelly: hehe thanks :D

fatalist said...

makan pasir adalah y paling bermakna.rangup bah!

purpleyellow said...

bestnya meluncur..first time tau boleh mluncur atas pasir...jakun jap....(-_-)...thank sharing ur experience kt oberc tu..hehe..leh tahu dunia luar

sizuka[Izzati] said...

@fareha: HAHAHA.mcm gula warna oren bah~!

@purpleyellow: hehehe.kitorang pun jakun.kehkeh.my pleasure.thanks sudi singgah sini :)

i am S!L4H.. said...

seronok2. cntok btol gamba. teruja2
siz, nti balik mlysia kite mkn ikan patin kt temerloh nak?

nk tgok baby. hahahaha

sizuka[Izzati] said...

terima kasih daun kari, silah :D

ahahaha.nak makan ikan patin, dekat umoh koi boleh :P

hahaha.nak tgok baby je ye.maknye taknak?google je lah macam tuh.kahkah.

Prince Halilintar said...

wow..giler best..kesian betul prince lambat bace entri ni..hehe

sizuka[Izzati] said...

hehehe.best best.takdelah kesian.baru semalam kot post :P

NzA said...

kat atas pasir pn boleh meluncur ye dik..mmg kreatif la.....

sizuka[Izzati] said...

hehehe.super kreatif punya kan :P

jaa64 said...

alaaa...bestnyer!!!!!jeles ;(

sizuka[Izzati] said...

hehehe.takpe.kot jaa ade rezeki dtg cni nnti :)

cIk JanNah said...

wahhhh best3
ur pic pon cantek2!
kalau lah malaysia ada port yg mcm tuh
owhh indahnya duniaa
hahaha

sizuka[Izzati] said...

hehehe thanks cik jannah :)

kan.kalau Msia ada port camnih gerenti ramai menjunam dekat sana :D

Schubert Serenade said...

sampai hati meluncur pasir kt negara org...kiki..negara sndiri pon byk pasir ok..haha...jelous kottt!!!!nak join jugak.,.btw i love ur shades tuuuu!!!nak satuuuuuu!!:D

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.negara sendiri tak ada gurun macam nih.tetiba pegi meluncur dkt tmpt org sedut pasir ada dgn kita sekali kena sedut dgn mesin.KAHKAH.mehlah dtg sini wehhh.lemayannnn.

nak shades?nah~!:P

Mama Gee said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sonotssssnyaaaaaa.....best sgt kan....

sizuka[Izzati] said...

hehehehehe.super best~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...