Sunday, February 20, 2011

Summer Trip : Coromandel Peninsula :)

Assalamualaikum & Hello :)

Cik Tembikai Susu a.k.a Silah, i pergi holiday youuuuu.sebab tu blog ni terbiar sampai rasa nak terjun gaung bila tengok trafik.kau gila nak terjun gaung semata-mata trafik blog menurun?takde takde.siap happy ulalala chupa chups pergi pantai HAHAHA.

tapi...sedihlah jugak sebenarnya.[gitewww drama tetiba]

by the way, buang yang keruh ambil yang jernih [motip?].HAHAHA.okay okay.percutian musim fanas kali ini membawa saya & kawan-kawan ke Coromandel Peninsula, syurga pepantai yang indah & menggamit kalbu.makanya, tema trip kali ini ialah Mari Ke Pantai~!

biasanya, dalam entri-entri trip pada masa dahulu [eceh masa dahulu lah sangat], saya ialah pemegang mohon besar kamera agung pertama.errrr bermaksud kamera saya ialah kamera utama sepanjang trip,membawa maksud gambar saya memang tak berapa nak banyak.trip kali ni, akak letak jawatan, serah mandat dekat Saifful KAHKAH.seronok rupanya posing sakan nih.

maka, dalam entri ni tak berapa banyak gambar sebab semua ni dari kamera sendiri.itu pun lepas suruh Saifful tolong ambikkan atas alasan weh tolong ambik gambar, nak masuk blog nih.nanti tunggu yang dari kamera kau lambat sangat.HAHAHA.



tengok tengok!basikal terbang!sebenarnya benda ni dua orang yang naik.saya naik dengan Aten tapi gambar belum ada lagi.yang ni pun mintak Saifful emailkan sekeping atas alasan nak masuk blog jugak.nampak sangat muka gayat tapi cover buat peace lepas tu tunjuk gigi luas-luas.HAHAHA.



ini dekat Cathedral Cove.subhanAllah cantik sangat laut dia, pantai dia.cumanya on the way nak turun naik track tu memang adventure habis.berselut bagai, yeks tapi dapat mud spa free KAHKAH.sampai dekat pantai banyak batu-batu besar.konon nak berlagak lanun lompat atas batu sana-sini kan.last sekali tersalah lompat, tersepit kaki celah-celah batu.dapat luka free dekat ankle.HAHAHA.



3 gelang pink cantik & menggamit kalbu ini hanya $5.berbaloi-baloi.sudahlah cantik, murah pulak tu.memanglah izzati berkenan benda-benda macam nih.sekali pakai kalah mak datin fofular HAHAHA.



ini towel dinasour saya.comel tak saya?[gila geli tulis macam ni HAHAHA]

kitorang mandi pantai.kononnya nak merasa mandi dekat pantai negara orang putih ni kan.cuba bayangkan ada 4 orang budak perempuan pakai full dengan tudung siap, duk main air macam seronok nak mati sambil menjerit tak berhenti sebab seronok sangat dekat pantai yang dipenuhi mat salleh yang berbikini & berseluar pendek sahaja.diorang memang jakun habis.HAHAHA.sampaikan Life Guard siap mintak kitorang jangan main dekat tempat ombak besar sebab ombak jahat.HAHAHA.tak tak tak.maybe dia ingat kitorang budak-budak kot.yelah sekejap ombak sampai habis semua menjerit melompat.amboi suka sangat kan.HAHAHA.bila sampai ombak besar sikit habis tergolek semua masuk air, siap air laut yang masin tuh masuk hidung telinga bagai.

tengok orang surfing, macam best weh.maka sewalah sebijik bodyboard.seronok~!tapi penatlah nak merempuh ombak bagai.ombak dekat sini super-kuat.patutlah orang putih gila surfing.best tapi penat.habis naik otot-otot duk mengusung board sana sini HAHAHA.

actually kitorang ada buat archery.tapi gambar semua ada dekat kamera utama.tak sempat nak snap guna kamera sendiri sebab seronok sangat memanah.kalah robin hood kau.HAHA.



hari last, kitorang pergi Shakespear Bay.niat nak kutip kerang, buat masak lemak cili api nyum nyum.tapi boleh kutip kerang bila air surut je.kitorang gamble je lah sebab bukan check pun waktu air pasang surut ke apa.akhirnya niat suci murni itu tercapai.air surut rupanya.seronok weh kutip kerang~!ianya ialah suatu aktiviti yang mengasyikkan dan menagihkan.susah nak stop sebab dekat mana-mana pun ada banyak kerang.last sekali kitorang stop sebab Adrian cakap sudah cukup kot.perlu jaga ekosistem.hah kau keluar bahasa sains siap HAHAHA.



kutip kerang sampai kuku pun dah macam hantu.ni kalau hantu tengok pun boleh cabut kot.KAHKAH.



kan dah kata, kitorang memang niat je nak kutip kerang mulanya.semua pakai baju macam nak pergi shopping kan HAHAHA.last sekali bila sampai sana, air surut pulak, hentam je lah dengan jeans siap pergi kutip kerang.lepas ni kalau nak pergi kutip kerang lagi nak pakai tracksuit je.baru syok bersila atas selut.hakhak~

p/s: GiveAway Sizuka-World-Of-Life is coming soon~!

23 comments:

Ryna Tri Asmara said...

kak sizukaaaa~ cantik la pantai @__@

(terus iri hati. hahaha~)

sizuka[Izzati] said...

cantik kan?

sabah byk pntai cantik jugak bah~!:D

cik juja mafia said...

lagi bess....

kutip kerang lagi....

sizuka[Izzati] said...

hehehe.best best :)

❤NazirahMoktar❤ said...

best la holiday leh jalan2 ngn kawan..kutip kerang, serius tak penah buat =,=.. tak pyh beli kan..kutip je sebyk mane, pastu bakar, makan dgn sos..eii, sedappp...heheh

sizuka[Izzati] said...

kan.ni first time jugak kutip kerang.syok~!

yummmm sedapnya kerang cicah sos.kitorang tak bakar, rebus je.heee~

Schubert Serenade said...

wow!!u seems having so much fun laa...bestnye!!so u study mane act??nice picsa too...u r pretty when u smile la babe!!:))

shera haifa said...

cantik lah..
bestnye..

o___0

sizuka[Izzati] said...

@schubert serenade: seriously fun.teehee.i study Auckland,NZ.thanks.hakhak banyak menyengih je kakaka~

@shera: hehehe.best best.mehlah dtg sini shera :D

i am S!L4H.. said...

pitam sekejap lepas bce entry. pitam lme sket lpas tgok gmba.
pitam laju2 mse taip entry kejelesan...
huwaaaaaaaaa~~

redzna said...

cik sizuka..nnt akak nak mintak consultation cik adik utk trip percutian yg hebat slama sbulan..bole?bole?bole?hik3

sizuka[Izzati] said...

@silah: pitam??meh sini nak jirus air.heeeee~

sizuka[Izzati] said...

@cik redzna: bulehhhhhhhhhh.sila datang ke teratak kami hakhak~

kamarudin abdullah said...

woi..lawanye laut..jeles2..sejuk x? btw comella hoddie ko tu..hahaha

sizuka[Izzati] said...

@qama: kannn.lawa gila.xsejuk pun.summer kan.teeeheeeheee.HAHAHA bukan hoodie lah.towel mehhhh~

Schubert Serenade said...

WOOHOO...auckland..bestnye!!
study course ape??
hehe..menyengih xpe..orang akn start to feel good when u smile la dear:))

sizuka[Izzati] said...

hehe.TESOL,adik beradik TESL.yes yes smiling makes u look younger hakhak~

i am S!L4H.. said...

jirus air tembikai susu bole?

*demand bole kan?lalalala

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA.tembikai susu mahal oooohhh~

NzA said...

seronoknya tgk gambar adik g cuti2...

p/s: izzati nmpk mcm brisi ckit...hi..jgn mare.

sizuka[Izzati] said...

hehehe.seronok sis :)

p/s: OOOOOOHHHHH.berisi banyak nihhh.kena exercise~!

nona hidayah said...

cute la towel tuh. nnt nak cari satu lah towel camtu..hahaha
hari tu ade tengok rancangan We Got Married, Nickhun pon pakai tuala macam tu..siap warna pink lagi..hihihi

sizuka[Izzati] said...

hahaha.cari jgn xcari.dkt sini $5 je bila sale :P.

oh ya?boleh geng dgn nickhun lah nih:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...