Wednesday, July 25, 2012

cerita ceritu Ramadhan 2012

Assalamualaikum & Salam Ramadhan Al-Mubarok (loghat Pahang)

update versi pantas.jadi mari kita gabungkan kisah satu minggu menjadi satu.

Bazaar Ramadhan.
been there.twice.two different bazaar.dan hampir tumpas di medan perebutan membeli juadah.mujur mujur tak pengsan je.orang ramai takyah kira lah.masa pergi yang dekat Giant Extra haritu, siap bertolak-tolak.mujur tak tersembam atas ayam golek.tak pasal-pasal terbukak puasa.setelah diconsider, bazaar hanya akan dituju ketika hari minggu, iaitu hari kekuatan badan ialah dua kali ganda.kalau pergi hari sekolah, memang lembik lah cikgu.

excited.haruslah sebab dah dua tahun puasa tanpa pergi bazaar Ramadhan.tapi bila tengok orang ramai, jadi macam nak pitam pun ada.beli nasi sebungkus terus cabut lari.tak sanggup bersempit bermadah helah celah-celah orang.nak memilih pun terus jadi tak kowser ahkak.

what's up?
FA.IZ Photography dalam mode pause ketika ini.agak sibuk di sekolah.plus, kamera aku dilanda kulat disebabkan ketidakprofessionalan suatu pihak (malas nak mention nanti emosi tak pasal).aktiviti dikurangkan atas faktor-faktor yang lebih perlu dititikberatkan sebagai pelajar tahun akhir.foto masih banyak belum diupload (itu berpunca daripada tahap kemalasan melampau tuan punya blog.harap maaf.)


my cikda is so dirty.ketebalan kotoran sudah hampir 3 inci.foto diambil ketika kali terakhir beliau dicuci secara manual beberapa minggu yang lalu.punyalah tak ada masa nak hantar cuci kononnya.nak buat macam mana, bila nak hantar cuci, hujan pula.tak ke membazir tu ye tak?


but thanks to cikda's colour, kotoran 10 inci pun agaknya tidak berapa kelihatan dek pandangan mata kasar.HAHAHA.


currently reading this and i'm so into it.simple yet funny.bought in Auckland last year tapi baru baca tahun ni.irony much?HAHA.

till then.I don't know when I'm gonna write again.

take care, peeps.


10 comments:

cik didinad said...

salam ramadan sis..

sizuka[Izzati] said...

Salam Ramadhan juga :)

fya zainal said...

Malas nak pegi bazaar sbb ramai org tp makanan kat bazaar asyik panggil2 :p

Slamat berpuasa :)

Cik Aada said...

selamat menjalani ibadat ibadat puasa zati...:)

NzA said...

kereta akak dh berbedak setebal 2 inci tau....h.ehehe.....
Slamat brpuasa dik...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ahkak mmg tak kowserrr gi param hihi

sizuka[Izzati] said...

@fya: trueeee.HAHA sbb tukang jual panggil suruh beli tuh kekeke.

selamat berpuasa juga ;)

sizuka[Izzati] said...

@cik aada: selamat berpuasa juga cik aada :D

@cik betty: teeheeeee.samelah kite.

Cik Sara said...

same here.. malasnyaaaa nak terjah bazar selalu.. sesekali pun dah rasa penat tak hengat! Manusia penuh sesak..

Wahhh..suka tengok gambar-gambar yang kamu snap cik Sizuka..=D

sizuka[Izzati] said...

@cik sara: mmg ramai org kan?hehehe.

thanks cik sara :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...