Wednesday, March 13, 2013

kehidupan di rumah

Assalamualaikum :)

lama sudah jariku tidak menari menaip-naip di sini.ecewah jari menari.terlalu personafikasi.

I'm currently staying la home sweet home.doing house-chores, tuition, making ice-cream (perisa sarsi, anggur, jagung dan sebagainya itu), bagi makan  arnab-arnab peliharaan sekalian, main bola jaring setiap petang dengan aktifnya, dan...makan.

I'm gaining weight.tapi jarum penimbang dah mula berhenti di satu nombor.dan aku berharap agar jarum itu akan berundur dari nombor sekarang.bila.banyak mana.entahlah.I will survive.HAHA tetiba sangat.padahal bila makan terus tak peduli kewujudan penimbang.

I travel quite a lot (for FA.IZ Photography and family thingy).been to Mersing, Terengganu and Cherating.drive dalam hujan lebat, sesat, mandi kolam, melompat ombak.semualah.this weekend, I'll go to Shah Alam, Selangor.next week, Kelantan pula.loving it, this job.I get to travel to places. teeeheee.

I'm now back to my long-lost-era.KPOP-era.blame my two sisters.dulu I thought I will not involve with all these cheesy mengada things anymore.sebab dah berumur (berumur lah sangat).BUT, I AM STAYING AT HOME.and my two sisters yang gila KPOP ada kat rumah (one was on semester break, one is waiting for SPM result).so, expect the unexpected.

now almost 50% of the songs in the car are KPOP songs.but I'm still maintaining the MIX MODE.ada nasyid, lagu melayu, rock kapak, english songs, romantic songs, KPOP,lagu Arab senamrobik, et cetera.sebab driver jenis dengar lagu ikut mood.bila rasa hyper, carik lagu hyper mode macam lagu Party Rock Anthem ke yang rap rap tuh.siap tompang rap sekali tapi sebutan entah apa-apalah.bila mood insaf-insaf sikit, dengar lagu Maher Zain pulak.gitoh. 

I'm done with the interview.the best interview ever kot.sempoi and relax.tapi I was TOO nervous my voice cracked masa perkenalkan diri.OMG rasa nak tutup muka lepas tu lompat bintang.

Alhamdulillah, the interview went well.sekarang, doakan cepat dapat pekerjaan pula.sekarang ni tak nampak jalan lagi.semua jalan masih kabur.kalau suluh pun belum tentu boleh nampak.

apekah yang aku cakap ni.

till then, take care ya semuanya :)

1 comment:

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...