Friday, October 12, 2012

of the last goodbye to little darlings

so today is the last day at school (menangis dalam hati).sebak tapi gembira.gembira kerana berasa SANGAT disayangi, dan dihargai oleh anak-anak kecil yang Ya Allah comelnya mereka mereka ini.sebak kerana tidak menyangka akan menerima kasih sayang sebanyak ini (because I'm such a loud speaker, really), dalam tempoh yang sungguh singkat.3 bulan.yang sekarang sudah berakhir.

today, time went so fast, I think.aku fikir sempatlah kot buat latihan sikit sebelum peperiksaan minggu hadapan sebelum bersalaman bermaafan dan bertangisan, but I WAS VERY WRONG.

disebabkan pagi tadi lepas baca Yaasin, dah diumumkan today is our last day at school, kanak-kanak semua mulai kekecohan.mula mengejar dan menjejak kedua-dua teacher tidak kira masa.dalam kelas pun dia datang jejak mintak tandatangan.peraturan sekolah letak ditepi.tandatangan teacher is our priority, katanya.motip mintak tandatangan pun tak dapat dikenalpasti sampai sekarang.

kitorang dah agak kena bagi ucapan sikit sebab the previous practicum teacher pun kena berucap.disebabkan dah agak dah dari awal, I thought I'll be cool.cool konon.tetiba masa berucap *eceh* pagi tadi, aku sebak.suara ketar OK.serius.dalam hati, dalam otak duk cakap hoiiiii jangan nangis hoiii malu depan budak.HAHA.

tak nangis ok.sebak je.kontrol dengan gelak tawa dan muka gembira dah habis praktikum.tapi dalam hati berkaca-kaca.ewah kau mampu hati berkaca.

bila masuk kelas, semua kalut bawa pen kertas minta cikgu tandatangan.minta nombor telefon.mengerumuni.minta facebook.minta menjawab soalan yang bertubi-tubi especially 'lepas ni cikgu pergi mana?'.macam-macam diminta.semua hulur hadiah, hulur tangan nak bersalaman, tak ketinggalan hulur diri sendiri minta teacher hug.

Teacher loves you, my little darlings.And I'll miss you all.
xoxo.

I got many presents and DIY cards by these little darlings, I was touched.terharu.because I didn't expect anything from them.terharu sebab nampak memasing berusaha nak bagi something untuk teacher simpan sebagai kenangan terindah.nak nangis tapi tak boleh nangis.eh faham ke?tak boleh nangis sebab teacher must be the strongest ever.walaupun anak murid dah bergenang air mata, teacher must be cool.

This teacher is cool.tak nangis sampai sudah although I'm actually a cry baby.#honest confession.

some of the presents...

1) A DIY football field with the players with Man U's logo from my 4 Diamond boys.
2) nampak usaha dekat situ.double tape pun boleh, ahmad.
3) they called me Miss Izzat.sengaja tinggalkan huruf 'i' :')
4) he knew this loud speaker teacher loves Rilakkuma.
5) 3 complete sets of Winnie The Pooh stationery 
(I love stationery set like these when I was at their age)
6) pretty scarf by my lovely little sweetheart.


my pretty little sweethearts.the girls.sopan.tapi entah kenapa Elly tetiba hyper harini. 


my handsome little darlings.the boys.hyperactive.loud speaker.sopan.banyak tanya.gila bola.gila sticker.semua ada.
dan
die hard fan oppa gangnam style.


loves.


fats.
ini menggalakkan pertambahan lemak cikgu nampaknya.

11 comments:

Cik Sara said...

Wahhh.. lots of gifts!!

amy syifa said...

woww..best jadik cekgu byk hadiah !! part snickers paling best ! wahh... skrg henpon blh letak atas meja, cekgu kan... xde sape nak rampas..huhuuu..

Nur-nba said...

Seronoknya.. Tentu rasa dihargai sangat oleh anak2 didik.. banyak betul coklat tu. :)

Siti Asiah said...

banyaknye snickers tu...nak satu...hihi

sizuka[Izzati] said...

@cik sara: hehe farewell gifts.

sizuka[Izzati] said...

@amy syifa: teacher's power HAHA.

sizuka[Izzati] said...

@nur-nba:terharu sgt smpai rasa nk nangis tapi tak boleh nangis hihi.

sizuka[Izzati] said...

@kak siti asiah: nah *hulur snickers* teeheee

[wani_mn] said...

Rasa nak jadi cikgu! Hehe. Awww comels nye depa :)

sizuka[Izzati] said...

@wani: hehehe menghadap perangai yg memacam.comel ada, nakal ada :)

Nur Affini said...

wow.. bestnye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...