Thursday, January 7, 2010

'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!'



Actually nie first time saya join contest2 kat blog.contest nie dianjurkan oleh sis ieda.
jom ramai2 lawat blog sis!kenapa saya join contest nie?kenapa saya join contest nie?sebab ia best.hakhak.lagipun saya vote kat blog sis untuk contest nie.kenapa?sebab saya rasa saya comel mase kecik.hahaha.cukup cukup.

Post ini telah diedit setelah diperiksa oleh sis ieda


Terms and Conditions of the Contest:

1. Add Url Link ( http://ieda2009.blogspot.com/) pada Bloglist@Blog Roll anda & anda juga diwajibkan untuk menjadi Follower http://ieda2009.blogspot.com/
-siap untuk diperiksa!-

2. Copy & paste banner di atas pada entry/posting anda bertajuk 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' & link kan ke ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) kemudian letakkan pula banner 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' bersama link ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) pada sidebar blog anda
-siap untuk diperiksa!-

3. Upload 2 keping gambar anda. 1 keping gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak2 & 1 keping lagi gambar anda setelah dewasa.
PERHATIAN: Hanya gambar anda sahaja ya,gambar orang lain adalah tidak dibenarkan samasekali
Anda diwajibkan untuk menceritakan serba-sedikit tentang gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak tersebut ATAUPUN ceritakan mengenai kenangan yang tidak dapat anda lupakan sewaktu zaman kanak2 anda..

Zaman kecilku
(3tahun)1992
Si kecil yang telah menjadi Si gadis*ececeh~
Aidilfitri 2009

Tanggal 3 Disember 1989(3.30pm)maka lahirlah seorang puteri comel yang diberi nama Nur Izzati*eksyen eksyen. Sesungguhnya betapa indah kejadian Tuhan, si kecil ini dikurniakan kulit yang cerah lagi mulus*eksyen lagi.Bukan bertujuan untuk riak,tetapi ada kebenaran yang saya akan ceritakan kepada kalian.Alkisah, gambar yang tertera di atas adalah ketika saya berumur 3tahun. Jika anda teliti foto yang sebenar, anda akan mengakui bahawa kulit si kecil di dalam gambar itu sangat cerah. Alkisah, datuk saya selalu membawa saya ke pekan untuk membeli barang-barang keperluan.Dan kebiasaannya datuk akan menuju ke sebuah kedai runcit kepunyaan seorang encik apek(lelaki yang berbangsa cina).Saya ketika kecil selalu dipakaikan gaun dan ditocangkan rambut seperti di dalam gambar di atas.Kembali kepada cerita, encik apek nie suka bermain dengan saya ketika datuk memilih barangan.Encik apek mempunyai seorang anak perempuan yang sangat sukakan saya sehingga memanggil saya 'adik'.Namun, suatu hasrat telah mangubah segalanya. Satu hari, encik apek tersebut menyatakan hasratnya kepada datuk untuk mengambil saya sebagai anak angkat dan membawa saya untuk tinggal bersamanya dengan isteri. Ayatnya lebih kurang begini, 'ini budak manyak comel,manyak putih selupa anak olang cina...bagi wa la ini budak,tinggal sama wa jadi anak angkat wa sama bini wa maaa.anak wa pun manyak suka sama dia.wa janji wa jaga baik-baik punya.'Keadaan encik apek yang bagaikan terdesak membimbangkan atuk kerana encik apek tidak mempunyai anak kecil.Selepas kejadian itu,datuk tak pernah bawa saya ke kedai tersebut lagi kerana bimbang saya akan dilarikan oleh encik apek tersebut.Sampai sekarang, mak masih merahsiakan lokasi kedai tersebut daripada saya.Namun jika anda bertemu dengan saya sekarang, saya tidak secerah dulu lagi kerana saya suka main panas.ngeeeeeeeee~
-siap untuk diperiksa!-

4. Pemenang akan dinilai melalui gambar yang chumel,menarik & berjaya membawa saya & juri2 lain,mengenang kembali akan zaman ria kanak2 dulu.
Hanya 3 orang pemenang sahaja yang akan dipilih.Manakala bagi penyertaan yang ke-13,akan mendapat hadiah misteri! :)

5. Apabila semua syarat & peraturan telah dipenuhi, jangan lupa tinggalkan komen berserta URL link anda mengenai contest ini pada ruangan komen N3 My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi! untuk memudahkan proses blog review.. ^_^
-selesai sudah=)))-

p/s: sis,sizuka letak 2 pic mse kecik..hakhak..konpius nak letak mane satu..dua2 comel..=p..btw thnx sis for the contest.ngeeee~





11 comments:

mrS May said...

xdinafikan...sgt chumell cm anak encik apek.
hehehehehehe!!

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Sizuka..Okeh..Akak dh periksa,sume okay cuma 1 yg x brp nk menepati syarat sbb Sizuka x letak gmbr yg setelah dewasa tu..Dewasa tu gmbr yg skrg pun okay..Considered kanak2 tu dr umo 1-12thn..13 keatas tu kira teenager & dewasa..Nnt pilih samada pix 1 atau pix 2 yg Sizuka nk letak sbg pix sewaktu kecil & 1 pix lg utk yg dewasa punye..Okeh dear?

sizukaDeboss said...

sis fifie: mekaceh sis fifie..hehehe

sis ieda: erk..setelah dewase tu kne pic matured sket eh sis?kne ltk lg satu pic ke cane?konpius konpius..hehe..gmbr skg tu da dewase dah..cume gaye je cm xdewase lg..hakhak..sizuka amek pic 2 la kot..nmpk bsemangat sket..hihihi..kne tukar gmbr ke sis?

Ieda the Rainbow Princess said...

Dua2 pun chumel..Depends lah Sizuka nk pilih pix yg mane..Yg mane Sizuka rs Sizuka ske lebey 2 amek lh..Kalo Sis dua2 pix tu chumel..Hihi..Okey..pix dewasa tu Sizuka nk letak pix yg skrg pun boleh..

Ieda the Rainbow Princess said...

Uihhh!Siap dh?Okeh!Lulus!Hihi..Thanks for joining!!

♥ Sis Ieda

sizukaDeboss said...

yeah!yabedabedu!!

Ieda the Rainbow Princess said...

Bc skali lg..best plk!Hihi..Can Apek tu x dpt Sizuka..Hihi..Agak2 kt mane ehh kedai Apek tu..Haha..

p/s: Gd Luck Dear!

♥ Sis Ieda

sizukaDeboss said...

haha..tula..smpai skang xtau ktne kdai die tuh..

nza said...

wah, cptnya wat n3 tu...comeyx3...gud luck!

Ieda the Rainbow Princess said...

Congrats Sizuka.. :) Whoaa..betol ke nie yg 1st?Pk ade dh contest lain yg Sizuka join sblm2 nie..Alhamdulillah..success..Thanks Sizuka..

p.s: Jgn lupe e-mail kan alamat,no.telefon & nama penuh Sizuka segera ye..

ASaDa RyutaRo said...

nak jugak conteng!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...