Monday, May 16, 2011

Thai & Malay Food Restaurant, Empire

Jumaat lepas,pulang dari kelas.seperti biasa, memang jarang-jarang akan terus pulang ke rumah.gadis-gadis akan ada sahaja aktiviti yang terlintas di fikiran.samada makan, jalan-jalan mahupun membeli belah tingkap [window shopping].

tapi minggu lepas, kami pergi makan.disebabkan khabar angin yang terlalu menggoda hati tentang restoran halal yang baru dibuka, kami melangkah ke Empire, Whitaker Place.

hiasan ala-siam.authentic.nice.



makanan sedap & yummy.nice.


  1. Thai Fried Rice
  2. Pad-Ew
  3. Mama Tomyum
  4. Sweet Chilli Chicken
  5. Laksa


food presentation, super-nice.

done.dah jumpa port makan baru.selamat tinggal Ayutthaya, selamat tinggal Bali Star.namun, ayam penyet dekat Bali Star tetap jadi igauan selamanya.HAHA.

sebelum terlupa, SELAMAT HARI GURU!

p/s: nak cuba buat tutorial berbentuk video lah pulak.ok tak?

36 comments:

noreenrara said...

wwoooo..mcm sedap je..lapaarr !
HAHA =)

sizuka[Izzati] said...

hahaha sedappppppp!

nabilah_2908 said...

terubat la sikit rindu nak makan makanan Malaysia... ;)

adeh..lapar lak....

sizuka[Izzati] said...

hehehe memang terubat sungguh.takde sambal belacan dengan ikan patin je ni.kalau tak memang dah purrrrrrrrrrrfecto~!

ASaDa RyutaRo said...

pergghh.. mantap dia punya hiasan. rupa saje dah nampak sedap. huhu..

sizuka[Izzati] said...

kan.dengan makanan memang sedap.cukup 5 bintang~!

Ryna Tri Asmara said...

yang air warna kuning tu sedap @___@ mango ice-blended ka tu, kak sizuka ? hehehe~

sizuka[Izzati] said...

hehe aah mango.tak tau ice blended ke apa.hehe.

NOOR FATIN said...

mmg sedapppppppppppp!

sizuka[Izzati] said...

kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :P

fareha said...

layanan pn super nice!

sizuka[Izzati] said...

setujusssssssssss

NISA' nis said...

Pad se Ew la kak..haha

sizuka[Izzati] said...

HAHAHA ingat pulak nama makanan dia.aku pun dah ingat ingat lupa kahkah.

NISA' nis said...

Da blh hafal selepas beberapa kali xreti sebut..kuang2..nnti jom mkn kt situ lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii..hehe

sizuka[Izzati] said...

laluhhhhh.hahaha.kena tunggu elaun dulu.

NzA said...

lapo la dik tgk makanan tu semua....

[z@ck] said...

weyh.mana aci bertambah restoran halal kat auckland.sini balik2 cinta ja.huhuhuhu.

sizuka[Izzati] said...

hehe saya pun lapar balik nih

sizuka[Izzati] said...

huhuhuh.nk bt camane.die tau bebudak auckland kuat makan.HAHA.takpe.mai dtg auckland meh.

miera myrofa said...

one day kak sizuka kene blanje saye dekat sini..
ahahahahahha ;DD

miera myrofa said...

ouh lupe pulak..
selamat hari guru teacher izzati!
ngeee ;))

hawanasir said...

ini yang Khmer tu ke? sudah halal eh?

hawanasir said...

eh sorry i didn't mean for it to sound provocative/offensive. T_T

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak kt umah adek..line kat sini teruk..x dpt tgk gamba sedap kat sini...wuwuwu..sedih lagi..

TunTeja said...

gambaq chantek!! hehehe :) bejalannn je adik sorang ni yeeee :p

sizuka[Izzati] said...

@miera: HAHAHA meh datang sini meh akak belanja :P

thanks miera~!

sizuka[Izzati] said...

@hawa: HAHAHA aku tak pasti apa namanya.bukan Khmer.sebab ianya tak ada bunyi saintifik seperti itu.HAHA.no worries:)

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: hehe bertabahlah cik betty :)

sizuka[Izzati] said...

@tun teja: mane de berjalannnnnn.ni tak jauh pun dari umah kak dayah oih.HAHAHA.

cik teyn teyn said...

nak jugakkkkkk.. hehe

cik teyn teyn said...

nak jugakkkkkk.. hehe

Prince Halilintar said...

ade la byk choice sikit kan tuk tempat makan..xla boring sgt..terutama bila nk mkn masakan melayu..

sizuka[Izzati] said...

cik teyn teyn: nah!hehe~

sizuka[Izzati] said...

@prince halilintar: aah.hehe.eh prince sedar tak ada post pasal dslr aritu?check it out yaww~

Amirrah Zawani said...

wahhh terpikat tgk air dia.. nyummy!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...