Sunday, May 1, 2011

Sunday Bluessss~

bangun awal pagi.it's so cloudy and windy.weather forecast memang tepat.sampai dengar bunyi angin menderu.hooooooo macam cerita hantu.semalam bagitahu nak pergi photoshoot awal pagi bukan?YES i woke up very early this morning, but the photoshoot was canceled.sebab angin menderu kencang, takut TERterbang jurufoto dan yang diambil foto HAHA.

alang-alang dah keluar rumah, merayau sekejap bertemankan kamera.tetiba hampir terkena sudden heart attack bila my external telephoto lens terpelanting keluar dari beg sekali bila saya keluarkan kamera.pang!bunyi terhempas.kussssss semangat!

check check.phewwww Alhamdulillah tak ada kecederaan.


lepas dah seronok bersejuk-sejuk dekat luar, baru balik rumah.and here I am.alone in the house sebab housemates semua keluar pergi uni buat assignment.I'm the one yang paling tegar duduk rumah.HAHAHA.

oh ya, thanks to my adik-kembar-nama for this sudden-heart-attack-post.seriously berdebar.ada ke siapa lagi yang terkena penangan virus cinta ini?eh tak tak tak.penangan virus jahat ini?kalau ada, tell me tell me.buat tajuk besar-besar macam my adik-kembar-nama dan otromen akan datang menyelamatkan anda!HAHAHA padahal sizuka je punnnn.

one more thing.hmmmm mmm hmmmm.I'm a student of B.Ed.TESOL macam AnwarHadi HAHAHA and soon to be a teacher, a primary school teacher to be specific.this morning, errr even before this dah pernah dengar manusia-manusia berkata-kata lahhhhhhh study oversea jejauh balik nanti jadi cikgu aje?

SNAP kau!

doktor doktor engineer engineer arkitek arkitek sekalian tu semuanya belajar dari seorang cikgu masa sekolah dulu, tahu?

itu yang kau bilang AJE?

stop being typical, people.even gaji cikgu tidaklah sebesar mana nak dibandingkan dengan sekalian pekerjaan yang dirasaan UP sangat tu, a teacher will struggle to try his/her best to help their students to be successful, either in academic or in life.

I am proud to be a teacher, and I want to be a good teacher.

It's true what people said, once you are a bit far from your own people, you get to feel the differences and see the weaknesses.

p/s: padahal tengah buat assignment.tetiba aku emosi.assignment terhenti.takut nanti aku TERlepas emosi keatas assignment.assignment huru-hara, aku merana.

24 comments:

i am S!L4H.. said...

ayokkkk. sile jgn huru-hara kan esaien anda. buat dgn hati yg tenang. *ceyyyy kan.. mentang2 x de esaimen selame 2 bulan. heheh*

siz, sebenonye dh bg ke ke blom watermark tu? tggu2 x de pon kt emel. ngehhhh~

sizuka[Izzati] said...

ceyyyyyyyyyyyyyyy heaven lah kononnya.kehkeh.

eh ye ke???aritu dah emel dah.ok ok dah resend dah.try check.

TunTeja said...

adik opor!!! lame gile tak menyinggah dah..sehat tak??amboi2...emo pulak die ye.ala dik.bio je la orang nak kate pe.mcm kalo kite blaja tinggi2.then kite tak keje.jd surirumah sepenuh mase.org ckp jgk..blaja je tinggi2..kite jawab je balik...saye blaja utk ilmu.bukan utk kerje.ceh.emo~

sizuka[Izzati] said...

@tun teja: kak dayah~!!!!!hehe sehat sgtttttttt.

setujus setujus.takpe takpe jgn emo.kite kan awet muda.hahaha.

ASaDa RyutaRo said...

saya suka jadi cikgu... lalala~

sizuka[Izzati] said...

kannnnnnnn.

Far8 budak baik said...

nak jadi teacher lah...ape lah mcm macam..
pi wat asignment tu..
ngahaa =p
waaa pic lawa..jeless

sizuka[Izzati] said...

kannnn.tengah buat ni.rest kejap HAHAHA.

thankssss :P

Ryna Tri Asmara said...

kak sizuka~ i like the picture you took :D cantik laaa (.n__n)Y

btw, just forget orang yang typical and closed minded tu. they expect orang yang belajar jauh² kena kerja yang up² la, is it ? pfft~ sama juga macam saya. selalu orang tanya saya study mana. when i answered "politeknik", they'll be like ...

"politeknik ja ? kenapa nda masuk universiti ?"

hahaha~ rasa macam mau sepak mulut dorang pakai safety boots xD

ayoys said...

haha...biar lah bljar kat oversea blik jdi ckgu. yg pnting merasa juga 4 musim tu. kn kn.
jd ckgu best apa.bnyk cuti ada masa lgi utk fmily. lps tu dpt susu coklat skolah punya..
tiba'' susu skola kluar..hahahha

sizuka[Izzati] said...

@ryna : thanksssssss.

kan.sepak je len kali :P.thanks for the comment ryna:)

@ayoys: hahahaha lawak je ayoys ni.thanks legakn ati kakak.

NOOR FATIN said...

saya tak suka jadi cikgu. hehe dari kecik2 lagi dah set xnak jadi ckgu. hhahah

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.ade je org yg memg xminat jd cikgu.sbb wlaupun certain org ingt senang je, it's not that easy peasy :P

Nailah Azman said...

Alaaa cakap kat orang tu ...
Sekurang-kurangnya, kitew studiew obersiiii!
Hahahaha.

Family akak majoriti cikgu ...
Pakcik makcik ada lecturer jugak ...
Mak penah paksa amik education ...
Tapi akak langsung taknak ...
Akak the only one girl yang belajar engineering ...
Cousin lain sume cikgu or bisnes or accountant ..
Tapi last2 duk umah gakkkk! Hahahaha.

sizuka[Izzati] said...

kak nailah rocks~!!!

misz molecule said...

soalan pertama..




siapa anwar hadi???????????????????/hehehe

sizuka[Izzati] said...

errrr.ce google ce google :P

serius ke tak tau?:P

NzA said...

kusssssss semangat...nasib baik xapa2..

kerana cikgu mrk semua lahir sbgai insan brjaya n cemerlang...xgitu dik!!!!

sizuka[Izzati] said...

Alhamdulillah selamat.

ye setuju sangat kak~!

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

hai kakak kembar..sekarang dah okay dah..tak tahu lah hari tuh kenapa buat hal..saya tak diundang kot ke blog akak..HAHA!!

OPSS, btw, kak same u dengan kamal afendi kan??anwar hadi ke, kamal afendi ke, izzati azhar ke, three of u same jeh kos..hikhik!!;)

sizuka[Izzati] said...

hahaha sabar je lah.tak diundang apenyeeeee.mungkin, virus tu buang tabiat hari tu.haha.

aah samaaaaaaaaaaaaaaaaaa.haha.cuma anwarhadi dkt oz.ktorg nz.haha.

Prince Halilintar said...

owh dah musim autumn skrg eh..sizuka!! jgn emo2 plak..emo tulis dlm blog xpe jgn emo ngan kawan2 lak taw..hehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ingat ini sajalah adik: guru itu pekerjaan mulia..kerja kerana Allah bukan kerana nama..biasalah manusia kalau doktor ke engineer ke kedengaran cam hebat jer..pdhal kerja apa pon sama ajer..

sizuka[Izzati] said...

@prince: aah dah autumn.kekeke.ye tak emo.ceria ceria selalu.gituh :P

@cik betty: huhu setuju.thanks cik betty for the thought :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...