Saturday, May 7, 2011

pandai betul blogspot gurau-gurau manja

bangun awal pagi.lepas siap masukkan barang dalam beg segala, tercongok [paham ke ni?] depan laptop.

tercongok=duduk*

bukak blogspot, niat hati nak blogwalking.awal-awal pagi ni biasa cergas sikit minda.HAHA.tetiba ah sudah.mana pergiblog-blog yang aku follow?apasal dashboard aku kosong je ni?
mula cuak.fuhhhhh macam mana kalau blog-blog yang aku follow ni hilang.kussss semangat akak tau.refresh dua tiga kali, baru muncul balik.Alhamdulillah terima kasih Allah.

oh ya, ada terbaca dekat beberapa blog, Google nak abolish blog yang guna email Yahoo.sobs.betul ke khabar angin tornado ini?baca dekat blog C.N.N, tengok dia tukar email dengan bersusah payahnya dan kesan selepas penukaran email tersebut [ayat skema erk] ialah agak menakutkan iaitu kehilangan blog-blog yang difollow.

perlu ke saya gabra sekarang?

YES saya guna email Yahoo.huuuuuuu kalau ada siapa tahu penyelesaiannya, tolong halo-halo saya ok?kalau kena tukar, terpaksa lah ku korbankan masa keemasanku ini.chewahhhhhh.

actually hari ni kitorang satu batch akan bertolak ke Waiheke Island.sejam kot perjalanan naik feri yawww.habislah menggigil lima puluh sembilan badan nanti.ada program Maori Experience.nak tengok macam mana program dia, boleh klik sini.Maori, ialah masyarakat natives New Zealand.yang badan besar-besar tu, tu semua orang Maori.ada jugak Pasifika, natives dekat Pacific Islands tapi menetap dekat New Zealand.puak-puak diorang ni memang besar-besar semua.sebab tu ramai jadi players Rugby.kihkih.tetiba teringat, lama dah tak pergi stadium tengok match.HAHAHA.iklan iklan.

so, kitorang akan mendalami ecehhhh budaya diorang.belajar bahasa Maori, Haka dan sebagainya.cam best kan.tengoklah balik nanti, kalau saya pandai haka, saya buat video tunjuk dekat korang.HAHAHA macam berangan je.tengok orang buat haka, aku yang meremang.

selit sikit gambar graduation.dua keping, boley?HAHA.


that's Qallam Ahmad.ecehhhh.dia kolaborasi kedua saya untuk majlis graduasi ni [just in case korang tak perasan saya sebut dalam entri sebelum ni].sudah berpunya.and, he's my junior, rakan seperjuangan Kamal Effendi yang meletopz ituh.muda setahun lah kiranya.


gadis-gadis.ni idea kak tiqah [belakang sekali].buat satu barisan, then ambik gambar sebaris.kreatif yawwww.tapi semua nak duduk belakang.sebagai yang paling junior antara gadis-gadis, saya redha duduk depan.HAHAHA.pung pang muka saya paling jelas kelihatan.sabor je lah.

eh pukul berapa dah ni.kena siap-siap.nanti kena kejar feri pukul 10.HAHA chiao~!
updates mungkin dekat Twitter je kot.kot ada saya tengah merandom dekat situ.HAHA.

15 comments:

ASaDa RyutaRo said...

entah2 balik bawak family orang maori. hihi :P

selamat berexperience! ;)

Far8 budak baik said...

naik feri leklok wehhh..
jgn silap feri sudahh..
aku pun baru je kene semalam..
org yg aku folo sume hilang..
sumpah touching..hak3

Ila Aqilah said...

akak pun guna yahoo..alah, camne ni?? isk

Mama JnJ said...

lhoo..bhya tu..tapi akak pakai ak google..tapi x brp pasti..lepas ni nak checklahh..

Prince Halilintar said...

prince pon bace jgk kat forum ade org kate camtu psl emel tu..kesahihan nya xbape nk sure la...

ape?sizuka nk buat haka???klu buat jgn lupe post video kat blog taw..prince nak tgk camne haka sizuka tu..hahaha

NOOR FATIN said...

hahhahah kat sini jrg gila ada dashboard. haha biar je la..wuu. bila fikir mana hilang, buat sakit hati. hehe :)

sizuka[Izzati] said...

@asada: HAHAHA sabor je lah.tak sempat nak kenal hati budi yawww.tetiba kan.

thanks~!

sizuka[Izzati] said...

@far8: thanks.eh seriously??habis tu cane weh.huhu.sabar je lah.sadis betul.tak tau nak tukar ke tak T___T.

sizuka[Izzati] said...

@kak qilah: tulah.sy pun bingung nih.huhu.

sizuka[Izzati] said...

@mama jnj: huhu kalau guna google selamat lah kotnye.hmm nk buat cane pun sy xtau.hukhuk.

sizuka[Izzati] said...

@prince: oh ya?hmmm nak tengok dulu lah cane baru decide.hihi.

HAHAHAHA kirim salam je lah.tp ada video nanti.tungguuuuuuuuu~

sizuka[Izzati] said...

@noor fatin: ye ke?haha.terbaca jugak dekat blog fatin ritu.huhu.dpt jumpa balik ke blog2 yang fatin follow tu?

i am S!L4H.. said...

rase nye google skg ni ala2 demam maharaje lawak la. bole? hahaha

hahamboihhh seronottnyeeee

sizuka[Izzati] said...

mungkin, meroyan.HAHAHA.

seronot apeeee.penat sampai kurus ok.HAHAHA.

Amirrah Zawani said...

i pun guna yahoo.. tu lah ada dgr gak org kata kena tukar guna google.. macam malas je sbb kompem hilang semua blog yg difollow =_=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...