Monday, May 23, 2011

wajah kesayangan hamba

kalau campur hari ni, lebih kurang sudah setahun setengah meninggalkan kampung halaman dan wajah-wajah kesayangan.hujung tahun lalu tidak pulang seperti rakan-rakan yang lain.atas alasan mahu merasai pengalaman musim panas di negara orang.Alhamdulillah pengorbanan itu berbaloi, meskipun selalu diiringi tangisan.ecewahhhhh eh kenapakah ayat kau macam novel?

dan hujung tahun ni dah nak balik Malaysia dahhhhhh, insyaAllah.tak sabar tak sabarrrrr.mulanya duduk berangan bila sampai KLIA nanti keluarga tunggu dengan wajah bercahaya.oh indahnya dunia.tetiba abah cakap,

'nanti beli tiket Kl-Kuantan lah.abah tak suka drive dekat Kl.nanti sesat lagi, dah jadi masalah dunia.'

pup pap musnah belon angan-angan.tapi tak apa, abah I love you.tak kisahlah.dekat Airport Kuantan nanti boleh buat aksi konon dramatik jugak.ngeh ngeh ngehhhh~kot kot lepas tu boleh terus pergi layan ikan bakor dekat Tanjung Lumpur ke.puhhhhh syok.

dua tiga minggu ini, ku bahagia.sebab angah cuti, so boleh sakan buat video-call.dekat rumah, line ialah haprak.maka, kita video-call dalam kereta.bukan semua orang buat yawww.HAHAHA.

terima kasih, teknologi.





adik-adik berubah wajah, ialah serupa macam power rangers.adik nombor tiga tiada dalam foto.bonda bilang, beliau ke Langkawi.lawatan sekolah katanya.kasihan kakde, tak dapat masuk blog along.huahuahua.tak apa.lain kali, mungkin.



selalunya, aku memang suka ganggu hidup si bongsu.kerana keletah dia ialah pelik.

along: eh gigi adik dah lain.eh BESARnya gigi kapak adik~!

adik: (tunjuk gigi)

angah: tengoklah adik sape

along: (tengok gigi sendiri)

HAHAHAHA.



timing sebenar ke kelas sudah musnah.aku terlalu khusyuk hadap blog sendiri.HAHAHA.

28 comments:

Prince Halilintar said...

dapatlah lepaskan rindu pada family kan sizuka....mesti rindu sgt tu nak tgk muke2 diorg..hee

sizuka[Izzati] said...

hehehe betul.rindu gila kot.smpai nak nangis je rasa bila tgok muka dorg.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dah tembam mcm muka awet muda..

dah kurus macam muka kacak bergaya..

meriahnya ramai adik beradik ya..

Nailah Azman said...

Alolololo .. comelnyaaaa!

amy syifa said...

mesti homesick kn? sy dulu selalu jgk rndu nak bargaduh dgn adk2..huhu

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: hehehe aah ramai.6 orang kesemuanya :D

sizuka[Izzati] said...

@kak nailah: HAHAHA saya ke?:P

sizuka[Izzati] said...

@amy : hehehe sikit2 la kot.kekeke.

NOOR FATIN said...

alala comelnya!!! hehehe. best kan.. nanti bawak balik coklat byk2 tau :P

sizuka[Izzati] said...

hehehe insyaAllah.memang plan nak bawak balik banyak pun.kekekeke.

nabilah_2908 said...

ceria je semua..hehehe..

dgn kemudahan teknologi...terubat juga rindu kan...

bnygkn kalau zaman dulu...berhubung dgn surat je...jenuh menunggu.... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NORA ELENA

fareha said...

of the bif teeth story

sizuka[Izzati] said...

@nabilah: hehehe tulah.memang terhutang budi dengan teknologi :)

tau takpe.nostalgia gitu tunggu surat.heeee~

sizuka[Izzati] said...

@fareha: nice jugak kalau buat tajuk entri camtu.kekekeke.

joegrimjow said...

keluarga bahagia

jemput2
Jom join contest senang ni, menang sehingga RM500 =)

ASaDa RyutaRo said...

dahsyat... video call dalam kereta. hahaha.. maju sungguh.

balik2 malaysia, sampai KLIA takde orang datang ambik, sebab sibuk. pernah rasa? hahaha..

Fay said...

ini namanya dunia dihujung jari. kekekeke!

happy je muka semua. :D

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

mata kamu adik beradik hampir semua sama sepet, kecuali adik yg tudung kelabu yang senyum tak tunjuk gigi :-)

sizuka[Izzati] said...

@joegrimjow: hehehe insyaAllah :)

sizuka[Izzati] said...

@asada: haahahaha kita mesti kena terus menerus maju ke hadapan.miahaha.

hahahaha.takkan rasa.sebab nanti sampai kuantan ada orang amek.kahkah.tak macam orang tuh.

sizuka[Izzati] said...

@fay: hehehe haruslah happy.dua dunia bertemu di hujung jari gituh.kekeke.memang sesuai ayat tu :)

sizuka[Izzati] said...

@mama jnj: hehe yang tu muka lebih kurang dengan adik yang takde dalam gambar.muka abah sikit diorang tu.heeee~

NzA said...

bahagia bila dpt tatap wajah2 trsyg...
apa kt dm mulut adik tu.????

sizuka[Izzati] said...

hehehe.bahagia sangat.oh?dia tengah makan lolipop.hehe.ke chewing gum tak bape ingat:P

bunga said...

wahhh..seronoknyer,,mesti sizuka dah rindu sangat kat diorang..:)

sizuka[Izzati] said...

hehehe.rindu sangat sangat kot :P

i am S!L4H.. said...

ni yg best nih. nak tunngu dak tuh balik. hahaha. welcome to pahang ok.

nak jemput kt klia lah. tp tbe2 swift x dpt beli lg. camane?
LOL~

sizuka[Izzati] said...

hahahaha bermaksud kena beli swift dulu lah yawww~:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...