Friday, July 23, 2010

adik oh adik

semalam lepas bercakap dengan mak dekat telefon budak kecik ni sibuk nak cakap dengan saya.biasa dia sibuk main bola-bola robot tu tak layan pun kalau saya telefon.HAHA.mak bagitau katanya ada masa dia bising 'dah lama along tak balik rumah.rasa dah lama tak jumpa along' segala.saya sebak.tapi cool.lepas tu mak pass telefon tu dekat dia.eceh.mula-mula segan.lepas tu bercerita tak habis-habis.topik utama anak kucing.baru-baru ni ada tengok adik saya [angah] upload gambar dia [adik] tidur dengan kucing.aigooo~adik bongsu saya ni memang pencinta haiwan.itu dengan kucing.kalau hamster pulak lain cerita.dia boleh letak binatang tu dalam baju sambil tengok tv.HAHA.weird tapi memang dah perangai dia.semalam masa dia cerita pasal anak kucing dia tuh memang tak boleh tahan.sebak,gembira,rindu gila dekat dia.biasa dekat rumah main gusti tiap-tiap hari.sekarang dah jauh bila dengar suara pun happy sangat=').video bawah ni masa call semalam.sikit je tak banyak.nanti ada yang menyampah dengar saya gelak melampau.haha.handphone murah kan so tak boleh nak record suara terus.terpaksa capai kamera dan record handphone tersebut.kahkah~bila masuk bab call rumah ni bolehlah korang dengar saya cakap loghat sikit kot.tapi tak banyak.sikit je.sangat sikit it is.haha.


video

mana dia belajar warna kuning telur pun saya tak tahu.HAHA.kreatif gila punya nama anak kucing.video ni dah cut sikit.kalau tak nanti habis semua rahsia korang tahu.
*abaikan suara dalam orang dewasa dalam video ni.fokus dekat suara kecik budak tu.HAHA*

the king of the kings kalau buat expression pelik dalam gambar

Muhammad Izham Azhar, 8 tahun

sekarang dah besar sikit rambut pun nak taiko panjang.adik belajar elok elok.kalau degil nanti suruh mak rotan.HAHA.

semalam dia cakap dekat saya:
'along,kalau along kerja dekat kebun [buah-buahan] nanti bawak balik strawberry,raspberry,blueberry untuk adik eh.'
terkesima kakak dia nih.selalu sangat tengok National Geographic ke sampai dia boleh tahu semua jenis berry ni?eh.macam takde kaitan kan.tibe.oh mungkin dia selalu tengok channel AFC dekat astro.mungkin.nasib baik yang dia sebut tu semua memang fruits.buatnya dia sebut blackberry?tak tercapai dek akal kakakmu ini.HAHA

11 comments:

ada van de kamp said...

sweet as :))
sy rindu anak saudara ;(

sizukaDeboss said...

hehe.semua pun rindu-rinduan sekarang:)

azmihamin said...

er..nak kenal adek yang belah kiri skali tu bleh? hahaha

weyh.. anda ditag.. terima kasih..

Cik Ubi said...

comelnye sore die,,uh2..nk ngorat ah..=p

Mama JnJ said...

kak minat afc juga..terutama chef in black ngan jamie oliver..cuba tnya adik sizuka..musti dia kenal..hehe
peace

Onelove...Jambu merah warna said...

alahai..muke manje gler..hu2
uniknye name kucing tu..nanti nk mntak tlg bg name kucing la..mst best2.. =p

sizukaDeboss said...

azmi : hamboih dah ada Miss M menggatal lagi noks~
*nantilah aku amek tag tu okeh:P*

cik ubi : suara dia memang slalu jadi igauan orang:P

mama jnj: hehe.jamie oliver ke.sizuka pun kenal.heee~

onelove...jambu merah warna : haha.kalau bg die mandat bagi nama memang habislah semua benda dia hentam:P

nza said...

so sweet....gitulh kalu dok jauh..semua rindu, family, makanan, kg n mcm2...

adik akak lagi dasyat, every year blk msia..bygkan wat medik kn lama ttp xthn rindu..mau pokai la kalu gitu...hu...

sizukaDeboss said...

sis nza: hehe.memang rindu.tp takde duit nak balik.huuuu~

NOOR FATIN said...

dia sgt comel!!! hehehe

abis lah kalau dia mtk blackberry! heee

sizukaDeboss said...

hehe.comel ke?shhh jgn bgtau die.haha.memang pengsanla kalo die mtk blackberry.haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...