Tuesday, May 10, 2011

terujaaaaaaaaaaaaaaaaaa

actually, I am in the middle of doing my assignment.tapi biasalah, memang sangat mudah distracted oleh gangguan-gangguan duniawi.masyaAllah.*geleng kepala*

beberapa hari lalu atau beberapa minggu yang lalu, ketika sedang mengedit foto-foto ala studio kononnya, saya tersedar dari lamunan secara tetiba.OMG now I know how to make a transparent watermark with photo on it!kenapalah selama ni tak pernah terbayang di mata dan hati pun.shesssshhhhh.oh by the way, I'm not using photoshop.tak berapa reti.T_____T.

lah baru pandai ka?

SNAP kau!HAHAHA.

guna GIMP je yawww.sebab tu boleh bangga.sebab baru tahu ada tools yang boleh cut gambar macam photoshop.lalalala~

whatever it is, I AM AN ABSOLUTE HAPPY PHOTO EDITOR IN THE WORLD.

aku exaggerate.aku tahu.

yang penting I'm happy.because I got to discover something kebabommmm macam ini.HAHA.dan excited.dan mula edit secara cincai kerana nak masuk dalam entri ini sahaja.bukan untuk kegunaan rasmi.



nampak ituuuuuu?HAHA.YA memang nampak macam pabloww gila letak gambar sendiri tapi dah cakap tadi kan, buat untuk letak dalam entri ni je dan bukan kegunaan rasmi.tak jumpa gambar lain dekat desktop.plus, saya pemalu.so agak mustahil nak letak muka sendiri dekat watermark.HAHAHA.

terujaaaaaaaaaa.bye~!

p/s: nak buat tutorial lah cara-cara membuatnya watermark transparent ini.mahu?

25 comments:

NOOR FATIN said...

siap ada pic sendiri! cayalah! hehe

sizuka[Izzati] said...

hehehe.itu pun segan nak upload yawww~

ayoys said...

mauuuuuuuuuuuu :)

khairul said...

nnt nk ajar photoshop leh..

Prince Halilintar said...

amboi2 siap ade muke tu...mane watermark yg kate nk bg prince tu..prince xdpt pon sizuka????

Amirrah Zawani said...

entry ni saja ka ada watermark tu??
ekeke!! i pun kalo nk buat transparent guna gimp :)

i am S!L4H.. said...

hakhak. poh palehhhhhh la dieee.

sizuka[Izzati] said...

@ayoys: nanti tunggu akak free eh.kekeke~

sizuka[Izzati] said...

@khairul: baikkkkkkkkkk :D

sizuka[Izzati] said...

@prince halilintar: seriouslyyyy???OMG kena check balik.ok ok nanti sizuka hntr balik tau.soriiiiiiiiiiiiiiiiii~

sizuka[Izzati] said...

@amirrah zawani: 0k sama geng~!hehe

sizuka[Izzati] said...

@silah: hahahaha pohpalehhh yeeee.

NzA said...

watermark yg sweet.....

Nor Adzwaty Rokkafella said...

mau mau mau mau mauuu~~~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

watermark kamu cantik-cantik..buat tutorial ya..

bunga said...

haha..cayalah..

sizuka[Izzati] said...

@sis nza: hehe thanks sis :)

sizuka[Izzati] said...

@adzwaty: hehe baiklahhhhh~!

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: thanks cik betty.insyaAllah lepas dah free sikit nanti :D

sizuka[Izzati] said...

@bunga: hahaha.thanks :)

nabilah_2908 said...

wah...best ni...

share lah...share lah.... ;)

sy pun tk reti photoshop..teruja bab yg transparent..biasa suh org yg reti photoshop buatkan...huhu...

sizuka[Izzati] said...

hehehe insyaAllah nanti sy sharekan ea :)

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

nak nak nak!

mendesak nih...dah lama akak nak buat tapi tak reti hehhee...please buat tutorial :-)

misz molecule said...

lam entry sndiri je nk ltk pics lebih2..tak ksa.hahah

sizuka[Izzati] said...

@mama jnj: hehe ok ok nanti sy buat tutorial ea!

@misz molecule: hahahaha.baiklah baiklah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...