Friday, May 27, 2011

wow macam NY lah~!

ini cerita Jumaat minggu lepas.

pulang dari kelas, macam biasa hati senang oh-la-la kerana weekend sudah tiba.yakni, masa untuk lari dari kesibukan dunia.ecehcehceh.tetiba teringat kupon GrabOne-Skytower yang belum diredeem.lalu terus buat keputusan secara mendadak.

trutttt trutttt [bunyi SMS]

Jom naik Skytower malam ni.

Eh tapi kan Friday Night?
NOTE: Friday Night & Saturday Night disini ialah agak buas.BAHAYA untuk kanak-kanak.

Tak apa.Kita tak lalu depan Casino.

Yelah kan.kita pergi lepas Maghrib lah camtu.dalam pukul 5.45pm dah boleh gerak sebab Maghrib pukul 5.19pm.

Baik punya.Roger bila dah nak gerak nanti.

Jam 6 petang waktu Auckland, tiada lagi Sang Suria.gulap-gulita yawww.

Excited.Pertama kali naik Skytower walaupun dah dekat setahun setengah duduk Auckland.HAHAHA.ini pun kerana GrabOne yang sangat murah hati bagi separuh harga untuk naik menara.kami terus grab.ini namanya aksi yang tak memerlukan pemikiran.

SkyTower tidak setinggi KL Tower atau KLCC.comel comel aja macam Sydney Tower juga.

sebelum balik Malaysia, habiskan pusing satu Auckland.
matlamat hidup lah kononnya kan.ecehcehceh.

lif cantik dan besar dan mengagumkan.ternganga.macam tak pernah naik menara HAHAHA.cuma ini first time naik menara waktu malam.

sampai atas, aku menjerit teruja tengok lampu-lampu.hilang kawalan diri.

WOW New York~!




nampak sangat hilang kawalan diri


pelawat-pelawat menara


layan jiwa sikittttt







NOTE: SkyTower has few sections of Glass Floor.which means it's transparent and you actually get to see things below you~!





DONE.satu benda dalam wishlist dah boleh tick.

hujung minggu diisi dengan aktiviti dalam rumah semata-mata.nice.

hujung minggu ni macam mana pulak?

oh lupa.kena hadap buku.selasa depan ada ujian T______T.

28 comments:

khairul said...

jalan2 :) <3

*Miss Syahnia* said...

wahh bestnyeeeee..
nak p jugakkk ;)

sizuka[Izzati] said...

@khairul: naik menara :P

sizuka[Izzati] said...

@miss syahnia: hehehe mehla dtg sini honeymooooooon :P

ikha07 said...

bestnye..cntik2...

Dayana Nasir said...

glass floor?? perghh cam seram je nak tengok bawah??? tapi cantik sangat view dia!! suka tengok view yang banyak lampu-lampu camtu bila malam :)

sizuka[Izzati] said...

@ikha: hehe best best meh dtg sini weh.

sizuka[Izzati] said...

@dayana: HAHAHA seram tapi best.sebab tu sampai menjerit teruja.kekekeke.

d_tieah said...

Walaweh.. Cantik giler ek.. Teringin nak ke NY.. Uwaaaaaaaa.. Kau buat aku jeles lah.. Derm!

sizuka[Izzati] said...

@tieah: hehe cantik cantik.sebab waktu malam kot.nampak lampu2 semua :)

mohle datang sini bercuti :)

NzA said...

CANTIKNYA pemandangan waktu mlm...penuh dgn kerlipan lampu2...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pernah naik menara mcm ni ms kat singapore jer..akak gayat..hehe..tp naik siang..seronoknya tgk lampu-lampu tu..kalau akak pun hilang kawalan sbb errr gayat..hehe

nabilah_2908 said...

cantiknya...!!! seronok kalau dapat pi gak... ;)

sizuka[Izzati] said...

@sis nza: hehehe cantik sangat.

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: hehe sy pun gayat jugak.kehkeh.tapi layan je :P

sizuka[Izzati] said...

@nabilah: hehehe jomlah datang sini :)

Ryna Tri Asmara said...

beraninya kak sizuka duduk di glass floor. agagaga~ :B i think saya x berani la. manatau saya berdiri terus pecah X___X hahaha~ :B

sizuka[Izzati] said...

hehehe tu dalam berani takut takut jugak.kehkeh.tak pecah punya.sama kekuatan dengan concrete :P

HaFizaH aYu said...

beraninya..ayu xleh naik bende2 cam gini sbb suka pk yg bukan2...bkn ape imaginasi tinggi sgt

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

gayatnya akak..adoilah..musti kak pengsan sudah kalu berada di situ huhu

che'ila said...

best la gambar2 ni izzati,lawa gila...kamera mahal,gambar pun jadi lawa.sy selalu fail ambik gmbr malam...mesti tak lawa.nk kena beli kamera mahal jugak ah camni..hehe.

sizuka[Izzati] said...

@hafizah ayu: hehehe beranikan diri je.kehkeh.kalo tak rugi.wawawa.samelah kite.imaginasi tinggi cuma ayu mybe lg tinggi kot :P

sizuka[Izzati] said...

@mama jnj: hehehe bukan semua lantai dia camni kak.sikit2 je.kehkeh.tak pengsan punya.takat berpeluh je kot :P

sizuka[Izzati] said...

@che'ila:hehe thanks.eh samalah kita.ni boleh kata tak berapa berjaya lagi lah ni sebab ada shaking macam org parkinson.kekeke.insyaAllah murah rezeki mesti boleh dapat punya :)

shera haifa said...

cantikk. bila lah dpt p negara org nie..
T__T

sizuka[Izzati] said...

insyaAllah murah rezeki boleh sampai punya :)

ada van de kamp said...

sy pn beli yg half price tu hehehe...klu g siang cantik ke? dari bianco ke skytower jauh x jln kaki? sori byk tnya =)

sizuka[Izzati] said...

hehehe kalo g siang pun ok je kot.xjauh pun.heeee.kuar simpang depan tu dah queen st.kena jalan sikit je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...