Wednesday, April 27, 2011

Final : Back to Auckland with :)

sebelum kita jauh merewang ke hari pulang kami ke Auckland, nah gambar dekat Sydney Tower dengan Chinatown yang saya lupa semalam.HAHA.


Fareha grumpy.huehuehue.


view of Sydney from the top of Sydney Tower



dannnnn gambar entrance ke Chinatown.lepas masuk entrance, kamera sudah tidak dipedulikan.aku nak cari tshirtttttttt.KAHKAH.lepas jumpa tshirt, masih lupa hal kamera.plus, hari semakin gelap.bermaksud kami harus pulang.

anddddddddd disitulah bermula drama Melayu percuma tanpa sebarang episod minggu depan.

besoknya, flight pukul 6.35pm waktu Australia dari Sydney Airport.maka, tak ada program langsung hari itu.hanya fikir mahu tidur, rehat dan bergembira menghirup udara Australia buat kali terakhirnya ecewahhhhhh.


seeeeeeeeee.tshirttttttt HAHAHA.semua empat orang ada tshirt OMG nih.beli dekat MovieWorld haritu.dan hari nak balik Auckland, kitorang pakat semua pakai baju ni.tapi Aten tak mahu.sebab beliau nak jadi Superwoman.HAHA.


bangun pagi, hadap tv, layan NBA sambil makan kentang.

dannnnn kami tiba di Sydney Airport jam 2.30 petang.HAHAHA sungguh tetiba kan cerita kau ni.beberapa jam sebelum flight, duduk-duduk sahaja tanpa matlamat hidup.makan Oporto dan terjumpa free internet kiosk.maka sebab itulah terhasil entri-singkat-sebab-jumpa-internet yang ini.

check-in, drama hal visa yada yada dannnn Hello Air New Zealand :)

seronok ok nak balik naik Air New Zealand.orang cakap best.tv cakap best.twitter cakap best.semua cakap best naik Air New Zealand.weeehoooo~

tengok dia punya Safety Instructions pun best.enjoy je siap ada lawak lagi HAHAHA.yang latest punya so-disco-dancing, tapi yang before tu seriously best.pasal ragbi dan lelaki kacak.HAHAHA.tajuk dia, Crazy About Rugby.



FA cantik pun pandai buat lawak ok.HAHAHA.sabor je lah~




naik Airbus memang syok.hiburan dia, tip top.seat best walaupun Economy je.kalau dapat Business Class ni haruslah lagi bahagia duduk dalam kapal terbang.HAHAHA.


I can see Jakarta on my screen!tengok beza kebesaran Australia dengan New Zealand.beza memang berbeza.


Games


sebagai peminat ragbi New Zealand.haruslah benda ni yang aku paling lama hadap.HAHAHA.


Music


errr Chocolate Frog?


Alhamdulillah dah sampai Auckland :)

nampak kan kitorang memang 'terbang' atas laut je.tak jumpa daratan pun.dekat-dekat nak sampai Auckland, saya sempat layan The Big Bang Theory sekejap.nak pecah perut tahan gelak sampai berdesing telinga masa nak landing.HAHAHA.

It's good to be home, really :)

p/s: habis dah travel diary!

24 comments:

NzA said...

kenangan indah tu...

cik hani said...

wowwww...bestnya...

terasa mcm sy pun turut serta dlm travel ni bila tgk gmbr2 ni..

syoknya...

pasni nk g travel mane plak???

hikhik

ASaDa RyutaRo said...

tertanya-tanya apakah drama melayu itu. hahahaha...

cam kecik je chinatown dia ea..

sizuka[Izzati] said...

@sis nza: hehe indah sangat sis.

sizuka[Izzati] said...

@cik hani: hehehe.alhamdulillah.lepas ni kena berkabung dekat rumah dulu.menangisi duit2 yg pergi.HAHAHA.

sizuka[Izzati] said...

@asada: HAHAHAHA dah tau kan?kekeke.

kecik je la.tmpt beli2 brg gitu.shopping lah lbih kurg.

Prince Halilintar said...

bestnye klu prince yg dpt nek flight Air New Zealand tu..kalau la MAS aatu AirAsia wat camni kan bagus...hehe

sizuka[Izzati] said...

hehe.nanti trylah naik bila dtg NZ.heeeee besttt~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

wuwu..nk travel mcm gini jugakkkk! berdarah hidung baca cerita travel izzati nih..

sizuka[Izzati] said...

hehehe nanti boleh cik betty ajak encik husband pegi honeymoon ke aussie.hihi~

sufizukiya said...

sonoknya.....

Melati said...

Sizuka, ini lagiii bestttt =)))

cik nina said...

best kan naek air new zealnd..best giler!!.makanan die pon sdapp..aku sukeee!hiihi..pesal muke fareha cmtu..lawaks btol..weeeeee~

sizuka[Izzati] said...

@sufizukiya: hehe seronok.

@melati: hehe dua2 pun best :D

@cik nina: best gila kot!eh ko makan ape?HAHAHA.fareha grumpy sekejap.comel kan?

Prince Halilintar said...

ntah prince ade peluang ke tak tuk kesana.. :(

sizuka[Izzati] said...

insyaAllah semoga dipermudahkan :)

miera myrofa said...

oiihh..gila lah makcik betty tu!
sexy tahap infiniti!!
hahahahahahaha :DDD

Mas Aziana Othman said...

cantik cantik gambar.=)

nabilah_2908 said...

seronoknya..... ;)

sizuka[Izzati] said...

@miera: hahaha.cik betty cun~!

@mas aziana: hehe thanks :)

@nabilah: seronok seronok :)

nadirah aziz said...

huhuhu
bestnye..^,^

NOOR FATIN said...

bila baca post2 cik izzati ni, saya rasa saya sedang travel bersama anda. hehe

Nailah Azman said...

Aaaaa ... rindu nak naik flight!

Akak taktau napa.
Dari kecik suka naik flight.
Sampai dah besor dan kahwin ni ..
Perangai tak berubah gak.

Tahap suke naik flight tu sampai ...
Kang baru turun flight ...
Dah sibuk tanya hubby ..
" Bila lagi eh nak naik flight? " Hahaha.

Ni dah sibuk nak booked tix balik Malaysia.
Hari-hari dok cakap kat hubby ...
Bila nak bulan September ni ..
Nak naik flightttt ... Hahaha.

cIk JanNah said...

eh bukan izzati tido ke dlm flight???
HAHA. smpat lg layan the big bang eh? cool~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...