Friday, April 22, 2011

Day 1 : Dari Auckland - Brisbane,Australia

Assalamualaikum & Hello :)

Entri ini ditaip beberapa jam sebelum saya & kawan-kawan berlepas ke Brisbane,Australia.flight pukul 7 pagi waktu NZ.maka, kitorang dah kena get ready nak pergi Airport pukul 3 pagi.gila kentang kan?plus saya sorang yang tak tidur langsung sementara nak tunggu pukul 3.entah kenapa saya pun tak tahu.terlalu bersemangat waja mungkin.waktu tu sempat lah tolong Kamal,my junior edit layout blog dia.


tengah tunggu driver datang jemput pergi Airport.driver shuttle ok.HAHA.


breakfast dekat Airport

lepas solat Subuh,check-in semua siap-siap.naik je flight, hah kau.I am the Sleeping Queen.4 jam flight direct tidur tak bangun-bangun.HAHAHA.leher tergeliat ke apa ke tak sedar dah.


HELLO Brisbane~!

kitorang sampai Brisbane pukul 8.55 pagi waktu Australia.beza waktu NZ-OZ 2 jam.so ada lah jakun sikit dekat situ.lepas tu, Australia memang cepat betul malam dia.plup plap plup plap dah malam.


tengok mata budak ni.sembab bukan main.nak tunjuk hero tak tidur malam konon.HAHAHA.

kitorang sampai, lepas tu naik train pergi Fortitude Valley.nak hantar barang masuk backpackers.OMG backpackers scary gila.macam sooo-cerita-hantu-orang-putih-zaman-dulu.gambar sofa yang dalam entri sebelum ni, itu dekat backpackers yang kitorang duduk.dalam bilik kitorang, dekat dinding ada gambar patung Siam yang so-besar-gila.seram ok.rasa macam dalam cerita NangNak.

hoi kau dekat Australia lah.bukan Thailand.

ya ya ya.

actually dekat Brisbane kitorang takde plan apa-apa pun.just singgah sekejap melepaskan batuk di tangga.ah kau ayat dramatik lagi.HAHA tak tak.kitorang jalan-jalan tengok bandar Brisbane.duduk dalam flight 4 jam, kenalah meregang sikit kan.so, kitorang jalan-jalan sikit.errr bukan sikit, banyak jugak sebenarnya.HAHA.


tourist guide, Rozy :)

pergi King George Square, shopping souvenirs.haruslah souvenirs dekat sini murah yang amat kalau nak banding dengan Auckland.tak tahu sebab apa.mungkin sebab dah nak dekat Rugby World Cup.nak kata sebab Made In China, semua souvenirs dekat benua sebelah sini memang banyak dari China.sebab orang sini memang tak buat barang sendiri.so, kalau siapa yang dapat souvenirs tulis Made In China tu, jangan komplen yawww.that's the reality.tapi barang Made In China dekat sini ok tau.takde cikai-cikai punya.


izzati peluk kangaroo [?].alah kangaroo tipu bolehlah dia tunjuk hebat.HAHAHA.

then, kitorang pergi Art Centre.waktu ni tempurung lutut dah rasa macam nak tercabut sangat dah.penat gila ah jalan.habis terbakar lemak-lemak yang kusayang HAHAHA.

oh ya, Rozy cakap KFC dekat Australia halal.maka, kitorang lunch KFC.TAPI kesedapan KFC dekat Msia memang tiada tandingan.makan KFC dekat Brisbane, boleh menangis perasaan.rasa ayam Spicy dia kejap ada kejap tak ada.macam Chipsmore lah pulak kan.tapi Aten cakap KFC dekat Sydney sedap,tak sama macam Brisbane.

lapar pulak tetiba.HAHAHA.




bilik yang penuh dengan belon.kitorang nak masuk, tapi tak boleh sebab dah jadi kanak-kanak atas umur.HAHAHA.


saya di atas, mereka di dalam kolam.tapi mereka tak basah pun.kenapa mereka tak basah?
ayat kau dah macam pengacara kuiz sains antarabangsa HAHAHA.





FACT: game ni untuk kanak-kanak je sebenarnya.tapi disebabkan benda alah Alien Nation ni sungguh attractive bagi saya, buat muka tak malu je duduk atas kerusi kecik depan mesin warna merah tu duk jawab soalan pasal Alien.jawab 5 soalan dengan betul, dapat Honorary Citizen for Alien Nation.

ALOWWWW.I AM NOW OFFICIALLY AN ALIEN.

HAHAHA.


itu yang colourful itu semua supik.tahu supik?errrr jabir tahu?err plastik tahu?HAHAHA.ya ya yang kalau beli sate sepuluh hengget dekat pasar malam tu dapat plastik kaler merah/pink pekat, kalau beli kuih donat satu hengget dapat plastik oren/kuning.





jalan sakan sampai malam.sakan tak sakan jugaklah.semua pengsan bila sampai backpackers.tidur lena bukan main sorang-sorang.tak hirau dah gambar patung Siam yang besar tuh.NangNak ke LongKong ke KakLimah ke.takde sape peduli.HAHAHA.

tunggu Day 2 pulak ye lepas ni.

FACT: jumlah semua gambar untuk trip 5Days4Nights kali ni, 900 keping :)

22 comments:

chenta said...

pergh!banyak gila gambar sampai 900keping..mesti menarik gila! i yang tengok sikit ni pun terasa teruju..huuu T__T

baincardin said...

certain gambar² kalo diHDRkan best giler ni...^_^

che'ila said...

wahhhhhhhhh...........lawa gile....jeles2.bila la nak jejak kaki ke sana.lepas ni tak jalan2 ke mana2 dah ke ..?

sizuka[Izzati] said...

@chenta: hahaha.itu utk 5 hari tu.haruslah byk kena amek gmbr.nk smpai seberang laut ni susah :P

sizuka[Izzati] said...

@baincardin: masalah negara dia dekat sini, tokey blog tak reti buat HDR.hahaha.

sizuka[Izzati] said...

@che'ila: hehe insyaAllah kot ada rezeki nnti smpaila.err dlm masa tdekat takde lg kot.kne saving balik.dah kosong poket nih.haha.

EZZATUN NAFSI said...

waahh..syoknya..br tgk sket ja neh..=D..

Prince Halilintar said...

wow..tgk gambar je pon dah dtg kejelesan sbb xdpt merasa keseronokan disana..waaaaaawaaaa

sizuka[Izzati] said...

@eja: hahaha.dekat facebook banyak.satu album ado :P

sizuka[Izzati] said...

@prince halilintar: hehe.mana tau kot2 nnti prince pulak dpt pegi melancong.mse tu sizuka plak jeles :P

cIk JanNah said...

izzati sila support saya ke keasa please!

HAHAHA.
gambo lawo2 dowh.
sangat jeles ok

sizuka[Izzati] said...

hahaha.jom support menyupport~!

thanks cik jannah.nanti kite amek gmbr cik jannah plak ye :)

Schubert Serenade said...

cehh..gila laa..gambor smpai 900 keping..u jual gmbor ke hapo??haha..tapi cantik kott gmbr2 u..adooiii...bestnye!! macam nk pergi sana pulak...~tiba2..:p

sizuka[Izzati] said...

900 keping xbyk lah.hahaha.thanks thanks.jom pegi Australia!tp currency dia mahal oh.T___T.pokai.

Ryna Tri Asmara said...

bestnya kak sizuka pegi aussie ! :O ne x boleh jadi, mesti pegi jgk. hehehe~ and cantik la gambar² kak sizuka snap semua :")

sizuka[Izzati] said...

hehehe.nnti ryna bleh pegi jugak.kot2 honeymoon ke ape ke:P

thanks ryna :)

amy syifa said...

izati boleh tak bagi senarai font yg zati guna mase edit blog? especially font yg zati guna utk tulis australia tu.cantikk gila sehh.

sizuka[Izzati] said...

boleh insyaAllah.nanti i track balik ea :)

bukan penggoda said...

errr... mcm mane boleh tak basah?

sizuka[Izzati] said...

science tricks us :P

bukan penggoda said...

tahu. tp mcm mane benda tu boleh jd? errr, mksd sy, nk tau cane kdaan kt situ smpai boleh tgkp gmba yg mcm dlm kolam tp sbnanye x.

sizuka[Izzati] said...

oh.actually benda ni dua tingkat.tukang ambik gambar dkt tingkat atas, orang2 dalam gambar dekat tingkat bawah.kolam tu sebenarnya lantai lutsinar yang ada air dekat tingkat atas.dekat tingkat bawah tu ada bilik yang nampak macam dasar kolam.siling bilik tu kiranya kolam lutsinar yang ada air tu lah.heeeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...