Tuesday, April 26, 2011

Day 4: Hello Sydney~!

dekat mana kita berhenti travel diary haritu?oh ya cerita pahlawan hujan ye tak?HAHA.amacam kacak tak kitorang berponco?bukan poco-poco yaww.P.O.N.C.O also know as baju hujan plastik [?].Link
habis cerita ponco.putera petir bilang ada gaya jadi pocong.agak-agak boleh lawan seram Kak Limah tak?HAHAHA.

sudah dah.jin puaka niyang merepek aku dah keluar.huuuuu Ashraf Muslim dah bertunang.

kau ni histeria tak tentu pasal.hantar pergi jumpa Chomprak kang.plawok plawok plawok.

BAHAHAHA.jangan ingat penangan Hantu Kak Limah tak sampai sini yaww.zaman teknologi edukesyennn.it's even worst.HAHAHA.

kalu bisa aku cerita'in....

sudah!

habis Brisbane kujelajahi, tamat Gold Coast ku nikmati, Sydney kami datang ni!



flight dari Gold Coast ke Sydney pukul 6.10 pagi.YES kami bangun awal lagi.sebab tunggu bas dari Miami ke Coongalatta [Airport] dalam pukul 4.30 pagi.shuttle?nai nai nai.tak sanggup nak bayang berapa harga shuttle.HAHA.


see.muka-mengantuk-kalau-jumpa-bantal-boleh-terus-tidur.HAHAHA.

flight sejam lebih.maka, sempatlah lena sekejap.memang dasar izzati.naik transport apa pun mesti tidur.HAHA.

sesampainya kami ke Sydney aicewahhhhh, kitorang pergi Malaysian Hall hantar barang.tapi sebab tak boleh check-in lagi, maka kitorang drop barang & terus merayau.HAHAHA.

rayauan [?] pertama, kitorang naik bas pergi Circular Quay.one good thing about Sydney is, tambang bas dia sungguh sangat reasonable.tak ada muka berkerut nak bayar tambang bas.HAHA.cumanya, ada sistem PrePay pulak.tapi yang itu bukan masalah negara sangat sebab harga still sama, tak mahal macam Gold Coast.

sampai Circular Quay whoooooo New York ke nihhhh.seriously it was a fantastic view.sampai Sydney baru rasa macam tourist.snap gambar sana sini.yelah kan before ni dekat Brisbane kerjanya masuk kedai keluar kedai je, dekat Gold Coast kau sibuk main dekat theme park waterpark bagai.HAHAHA.

ada sorang pakcik tengok kitorang yang tengah kagum amat, lepas tu dia cakap Welcome to Sydney.

awwww sweetnya pakcik ni.mujur tak kejar dia mintak sain.kihkih.


indahnya cakerawala lalala~


we @ Sydney Opera House


Sydney Opera House in the house!


Mr.Pink Hippo has been to Sydney Opera House, sayang :)


housemates yang kebabomm

lepas puas cam-whoring videoing dekat Sydney Opera House, kitorang kejar FREE bus nak pergi Sydney Aquarium & Sydney Wildlife World.diorang ni sebelah-sebelah je.

dekat Sydney kitorang beli voucher untuk 4 attractions; Sydney Aquarium, Sydney Wildlife World, Sydney Tower & Oceanworld Manly just for $49 kalau tak silap.




pose kembung pipi tu bukan selalu dibuat ok.buang tebiat namanya, bukan kebiasaan.sebabnya nak cover muka penat.bila penat, senyum ialah bagaikan hanya menunjuk gigi tanpa sebarang perasaan.

sekejap.nak cari gambar yang tunjuk-gigi-tanpa-perasaan-sebab-penat.


seeeeee.memalukan boleh.HAHAHA.

so, akak tak terasa pun dengan video matluthfi.HAHAHA.




bukan izzati je suka dramatik, koala pun suka dramatik tau.HAHAHA.


seram ok.besar gila binatang ni.meskipun HANYA patung.nampak macam betul.sebab tu diorang je yang ambik gambar dekat sini HAHAHA.akak serammmmm.


kangaroo semua sibuk bermalas-malasan atas pasir.malas ah layan.ambik gambar dengan patung lagi best.dia tak gerak-gerak.tak menakutkan.HAHAHA.






cameragirl 2, Fareha Noor :).kebanyakan gambar yang ada muka saya, ada dalam kamera dia.kihkih.





kalau butterflies haruslah izzati berani.itupun sebenarnya bergetar jiwa lagi mulanya.namun kugagahi jua.HAHAHA.



habis round Aquarium tengok ikan jos [jaws] dengan ikan duyung [dugong], round Wildlife World tengok kangaroo dengan koala, kitorang pergi city balik cari makan.HAHAHA.lapar gila.

lepas tu naik Sydney Tower.gambar pun lupa nak upload.takpelah lain kali.hihi~

then, jalan-jalan pusing Sydney City.Sydney is sooooo-New-York.dengan bangunan-bangunan dia yang so cantik, ada MRT yang keluar masuk bangunan, redup-redup jalan dia, ramai orang, traffic light 4 arah.phewww awesome!


cari jalan nak pergi Chinatown

aiseymen.lalai betul entry kali ni.lupa nak upload gambar dekat Sydney Tower dengan Chinatown.tak apalah.dekat mana-mana pun ada Chinatown kan?kehkeh.tapi dekat Chinatown Sydney, kitorang dapat baju I LOVE [bentuk hati] SYDNEY just for $7.yum yum yummy~

then, sampai Malaysian Hall ada drama Melayu sikit.malas nak komen banyak sebab malas nak ingat.dahlah masa tu masing-masing penat.kadang-kadang bukan semua yang kita nak, jadi macam yang kita nak.ye tak?

dah.nak pergi terjah blog korang pulak.adios!

p/s: pergh.sejam mengarang entri ni.HAHAHA.

23 comments:

HAZWAN17 said...

best ny jadi budak oversea
asek berjalan je bile cuti
dekat malaysia ni time cuti pun tak berjalan

sizuka[Izzati] said...

dekat Msia kalau cuti boleh balik umah.lagi syok.hehe.

ASaDa RyutaRo said...

nti upload gambar kat chinatown n sydney tower.. nak tengok jugak. ngeeee :D

cIk JanNah said...

izzati kamu dah bikin saya jeles ok! jeles3. kenapa pergi tak ajak??? HAHA. gambar bikin org jeles ok. bertuah sungguH!
:)

sizuka[Izzati] said...

@asada ryutaro: tgoklah nanti.hehe~insyaAllah.

sizuka[Izzati] said...

@cik jannah: HAHAHA dah ajak ritu tapi Cik Jannah ade photoshoot :P.hehe~

[z@ck] said...

weh..berapa lama ko duduk sydney? habis berapa? aku nak buat bajet ni.hehehe =)

NOOR FATIN said...

aaaaaaa. scroll lelaju nampak rama2. haha takot =,= beraninya pegang mcm tu, siap posing lagi..waaaaaaa. haha

NzA said...

ooo...xjauh sgt la cz naik flight lbh kurg 1 jam..mcm KL nk ke Srwk la ye jaraknya cuma jauh ckit lakan...

seronok tgk gambo..rasa nk je p sana..hu.hu.hu...

shark said...

jeles btuil kalu masuk blog nie..
xtau naper:p

sizuka[Izzati] said...

@zack: aku duk 2 hari satu malam je.seharian round city.takdela habis byk sgt since belanja transport dgn makan je.dlm $20 kot.plus shopping tak taulah.HAHAHA.

sizuka[Izzati] said...

@noor fatin: hahaha.takot rama2 ke ular besau tu?

sizuka[Izzati] said...

@sis nza: aah.G.c dengan sydney lebih kurg cmtu je.hehe.murah rezeki bleh sis melancong kesini :)

sizuka[Izzati] said...

@shark: errr.xtau nk bt camane :P

Prince Halilintar said...

takut ular izzati ni...sbb tu xnk brgambar gan ular patung tu..haha..terserlah kelemahan disitu yaww!hahahaha

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHAHA.kelemahan bukan setakat ular!semua binatang kot!kahkah~

ayoys said...

aku pn jeles juga..tgk gmbr pn muka da mcm org sewel. senyum x suda''.mcm aq jk yg pegi.hehe

sizuka[Izzati] said...

hehehe.muka macam sewel sbb penat ada juga.hihi~

Nailah Azman said...

Mesti dekat Malaysia Hall tu staff sana banyak cekadak?
Kannnnnn? Hehehehe.

sizuka[Izzati] said...

hehehehe.sort of lah kotnye.hihi.

syafiqzac said...

meriah!!

sizuka[Izzati] said...

kan.sakan gituh.

HaFizaH aYu said...

perghh sakakn dia jln..lau taw mmg ikut u ar zati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...