Saturday, November 13, 2010

perempuan coklat

perempuan & coklat tidak dapat dipisahkan.ibaratnya seperti isi dengan kuku, bagai aur dengan tebing dan bagai kacang yang lupakan kulit [?].apa puaka niyang merapik yang kau merepek ni izzati.

Salam & Hello :)

Sepulangnya izzati dari pantai semalam, dia tidak terus baring-tidur-dan-bangun pada pukul 10 pagi esoknya [hahaha].sampai HUIA pukul 8.00pm [masih siang], dan terus keluar kejar bas dengan Rose & Ena pukul 8.35pm [selepas Maghrib] untuk ke Parnell.next misson: Chocolate Boutique.coklat ada butik okay.and this is freakin' awesome babe!9 months duduk sini, and this is our first time in Chocolate Boutique.one word: awesome.

mula-mula sampai, ramai orang.it's Saturday Night and we forgot about that.dush!tapi layan aje lah.selit punya menyelit and then we got a table given by an uncle.sambil dia nak keluar tu sempat lagi dia bisik 'you better hurry.more people are coming in.'lepas tu kitorang apa lagi, masing-masing taknak bangun takut orang take over meja tuh.hahaha.at the end, izzati bangun pergi order dengan bergaya.ecewahhhh~Cream & Cookies for Rose, Chocolate Frappe for Ena and Chocolate Waffles for Izzati.ngeee~

many people inside the little boutique.oh ini Rose.patung belakang tu sensored sikit ye.bukan untuk tontonan umum~

this is mine.Chocolate Waffles.Ya Tuhanku ini ialah super-sedap!makan sekali nak lagi.makan satu pinggan rasa nak lagi dua pinggan.hahaha.this is super-nice weh.bayangkan okay, waffle panas + chocolate ice-cream + fresh cream + chocolate sauce.this is awesome babe!lupakan hal diet anda untuk menikmati ini.berbaloi-baloi!

Ena & Rose minum tapi Izzati makan.hahaha.

trying hard to get this picture.sebenarnya dah terang tang tang dekat situ tulis NO CAMERA.kak rose kita tak pedulik.izzati kau sana sikit.senyum.then here it is.kakakaka~full-credits to Rose:)



Parnell pada waktu malam ialah super-nice.Parnell itself dah memang sangat nice with very classic buildings and area.lepas camwhore berhabisan, kitorang melayan jiwa dalam bas The Link.konon-kononnya menikmati keindahan malam di Auckland.sengaja ambik bas yang pusing jauh masuk Queen St., Ponsonby segala.it's quite fun though :).

I will come again Chocolate Boutique.I will.

p/s: besok ialah hari berehat sedunia untuk Izzati.


10 comments:

enalyna said...

haha..suke2 post ni! esok ari berehat utk ena jugak! *pengsan*

sizuka[Izzati] said...

kehkehkeh.marilah berehat Ena!penat jalan nih.kakaka~

Hana_Hide said...

WOW...all chocolate! Tertelan air liur sebaik tengok~ Tempat tu pula mmg cantik

miss faten said...

Nampak sedap sedap sedap sedap !! Auwhhh but I'm on a diet. Even chocolate cadbury zip pun tak sanggup nak sentuh. Hehe :) Currently tengah buat perang psikologi dgn diri sendiri :PP

sizuka[Izzati] said...

hana_hide: aah.all chocolate.heeee.best sgt makanan dia.memang sume based on chocolate.terangkat!:D

faten: aaaaaaaaa.diet?@-@sepatutnya i diet skali hahahaha.tapi datang sini tak boley diettttttt.cokelat merataaaaaaaaa.hahaha~

rose nina comey said...

haha.suke entry ni.baekkk..sy nak link ur post ni nnt kat my blog.hihi..suke2.tmpt ni cntik.nk pegi lg time x ramai org

nza said...

wah rumah dh brubah wajah lg la...sweet jerrr.....

jgn xtau akak n beby xsuka mkn coklat...kami brdua cuma mkn coklat putih jerrr...hu...rugikn.

sizuka[Izzati] said...

hehe bertukar sikit sis.nak bg ringan sikit loading.kehkeh.

oh ye ke.white chocolate best jugak!hehehe.cokelat jugak tu sis.takpe.ngeee~

che'ila said...

jumpa coklat terus lupakan diet..hebat betul.

sizuka[Izzati] said...

hebat kan.kakaka.coklat baik untuk menghilangkan stress.kehkeh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...