Tuesday, August 9, 2011

air batu campur

NA NA NA tak ada gambar air batu campur dalam entri ni.jangan runsing.padahal aku ni ha betapa susah nak jumpa air batu campur,*memang tak akan jumpa dekat sini* perihal apakah tetiba tulis entri tentang air batu campur?

aku maksudkan, entri ini akan bertemakan bercampur baur seperti air batu campur.*izzati si metaforikal*

aku baru lepas baca blog Fatin, beliau cerita tentang pengalaman pakai Detox Foot Patch yang sedut toksin dalam badan manusia itu.aku manusia,haruslah punya toksin, jadi aku tentulah berminat.sebenarnya dah lama berminat, juga dah menyuarakan kepada emak.tapi emak cakap, tunggu balik Msia lah.kerana kastam NZ sungguh cerewet.patutkah aku retrieve kisah sup bunjut adabiku dirampas kastam?juga kisah serunding dagingku musnah bersama kad raya berlagu yang membawa tangis.tak terkecuali, kisah kuih raya & kerepekku bergelimpangan.

my mum is one superwoman.tahun lalu, beliau giat mengepos barang makanan, bimbang anaknya ini bersedih hati tanpa bungkusan dari bonda.eceh.tahun ini, giliran anak mengepos periuk dan pinggan mangkuk kerana emak hendak merasa pakai periuk dan pinggan mangkuk dari NZ.kalau abah tahu, beliau akan berucap secara terang-terangan sambil jari menunjukkan almari pinggan emak yang berisi koleksi.AHAHA.

aku cakap pasal Detox Foot Patch dengan Kastam NZ tadi kan?HAHA.kelaut rupanya.
aku dah warning entri ni bercampur baur.sabar.sabar.puasa semua ni kan?:P

aku merasa bahawa setibanya aku dekat Msia nanti, aku akan grab KFC dulu, lepas tu Detox Foot Patch.kerana sekarang aku berasa tua.berasa sungguh tak larat dan suka bermalas-malasan.aku fikir ini pekerjaan toksin dalam badan.aku fikir mungkin untuk aku, perlu tampal dua lapis patch.bimbang tak sampai 8 jam, terjadi kes bocor toksin.HAHAHAHA.

tapi betulkah benda sedut toksin ini berkesan?Cik Nina*eceh* kasi link ini dekat aku, minta baca, dan fikir.bagi aku yang tak memihak mana-mana pihak, aku berasa pening.sudahlah aku tak gemar perkataan saintifik dan pelik, diterangkan pula dalam bahasa biologi.duhh.

jika benar berkesan...
Oh Detox Foot Patch, you are my hero.come to mommeehhh.

p/s: ingatkah lagi aku pernah mengadakan GiveAway suatu ketika dahulu?[lama gila tapi baru sekarang nak hantar hadiah.maaf pos dari sini mahal.maka aku kirim dengan orang Msia yang datang bercuti haritu hikhik *gedik*].hadiah anda-anda sudah dipos semalam.dengan ke'efisyen'an Pos Malaysia, diharap hadiah-hadiah kecil semua akan sampai sebelum Raya :)

errr boleh dikira ganti kad raya tak?teeeheee~

14 comments:

sifu im said...

air batu cair lagi best..haha

sizuka[Izzati] said...

@sifu im: air batu cair tu bukan air ke?bukan air batu dh namanya HAHA.

NOOR FATIN said...

lor, kena rampas jugak ke sup bunjut pun? wuu mmg dasyat kastam NZ. haha..

hadiah dah pos? yeay! kim duit raya sekali x?? :P

saya pakai detox tu ok je. nak beli lagi tu je lum lagi, tu pn org kasi :P

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alahai dear..nk buang toksin better minum green fit..lagi berkesan..boleh baca kat blog akak yg satu lagi..

sizuka[Izzati] said...

@noor fatin: HAHAHA dasyat gila punya level.

errr hadiah tu kira duit raya lah kuikui~

hehehe nak mintak dkt org jgk lah :P

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: ye ea?hehe.tp sy ni benda2 kena minum ni tak berapa jadi.pemalas punya kaki minum HAHA.

nabilah_2908 said...

hahaha..payah gak yer...

tak pe la...nti2 bleh pakai... ;)

sizuka[Izzati] said...

HAHAHA.tulah.tggu jejak kaki dkt Msia je nih.

Prince Halilintar said...

yeah..dah post eh..tu la slmt ade sahabat yg bercuti disana...=)

p/s: cmne prince nk post kad raya plak kat sizuka ni??

sizuka[Izzati] said...

@prince halilintar: hehehe bru je pos smlm.teeeheee.

pos ikut angin je lah kot.cpt sikit smpai :P

i am S!L4H.. said...

cendol lahhhh. kehkeh

suda pos? hikhik =)

misz molecule said...

air blended cendol..best kot..try la!hehe

sizuka[Izzati] said...

@silah: cendol sdap juga.haha.

sudah donggg

sizuka[Izzati] said...

@misz molecule: wahhhh terbaru!blum pnh dgr lgi nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...