Thursday, September 23, 2010

satu kotak penuh dengan...kuih raya!

tajuk macam nak suspen.macam tak biasa.kakaka~

dah lebih 10 hari beraya TAPI kuih raya baru sampai hari ni!haha.punya excited si izzati tunggu.kemaen tiap-tiap hati bagi jelingan manja dekat kotak pos.baru hari ni si kotak pos membalas jelingan manjaku auwwww.gedik gila izzati.hahaha.

emak, along sayang mak banyakkkkkkkkkk.chup chup3x[versi ton ton]:P

siapa rasa nak pos barang sangatlah super-dipersilakan.alamat tu jangan buat-buat tak nampak.hahaha.kejap KEJAP kejap.tapi alamat dekat atas tu valid sampai bulan 11 je.sebab lepas bulan 11 dah nak pindah rumah baru pulak.oh yeah rumah baru lalalala~*excited*haha~

fareha sayangggg.masihkah kau ingat kotak teaching aids kita nihhhh.struggle siang malam sakan dok balut kotak kertas Double A.akhirnya beliau sampai jugak ke Auckland.hahaha~

haruslah kan barang-barang yang nak masuk New Zealand semua kena label.tempeyek pun hentam keromo lah letak chips.hahaha.taknak label?pakcik buang!pakcik kastam yang cakap.

tapi nak buat macam mana kan.nasiblah kalau dah pos tuh.tunggang terbalik tertonggeng tergolek segala.macam ni lah hasilnya.kuih semperit almond london chocolate chips segala dah bercampur.ntah mana london ntah mana paris.tetiba.hahaha.tempeyek semua dah tak gaya kerepek.tapi TAPI tapi.masih sodap yoooo~

seronok sebab kali ni pakcik kastam tak bukak parcel + tak buat sesi rampas merampas barang.ingat dulu sup bunjut kena rampas, baru-baru ni serunding kena rampas.nak tebus balik barang-barang tu punyalah mahal.redha je lah kena dispose.nasib baik belacan i selamat.kalau tak, dua tahun akak kempunan belacan kauuu.hahaha~

15 comments:

nazirah said...

takpo2, yg penting tu rase malaysia & ofcoz rase rumah..hihi

sizuka[Izzati] said...

hehe mutut mutut (betul betul):P

ber_u_wang said...

dapat la juga rasa aroma kuih raya....

sabar ye dah tak lama dah tu

HAZWAN17 said...

slmt hari raya
maaf zahir batin

d_tieah said...

Haha..
Kastam rampas?
Npe ek..
Kesian rakyat Msia di perantauan kan..
Kang kempunan sape nak jwb..
Tergolek atas tilam..

Prince Halilintar said...

pakcik kastam tu sebenarnya yg kempunan nak makan sbb tu die rampas..ahaks

pilotHans said...

wah, di perantauan pun dpt kuih raya...mesti happy giler kan....

salam dr seri kembangan ke auckland ;)

cheers

Onelove...Jambu merah warna said...

dpat gak mkan bskut raya izzati eh...hehehe

sizuka[Izzati] said...

ber_u_wang: aah.dpt jugak.hehe.masih bersabar ni.insyaAllah dpt sabar lg:)

hazwan17: selamat hari raya juga:)

d_tieah: beselah dorg.takde koje kot.huhu.nz memang byk peraturan brg2 nk msuk negara nih.huhu~

prince halilintar: haha mungkinnnnnn~

pilotHans: super-happy kot.hehe.salam dari auckland ke seri kembangan.hehe:)

cik wani: alhamdulillah:D

fatalist said...

ok, kotak teaching aids kita...wawawa

sizuka[Izzati] said...

kakakaka.touching dekat situ kan.hehe~

Pencacai Alim said...

aku pny tinggal serdak dh..

sizuka[Izzati] said...

oh ye ke?tahniah.kakaka~

Si BuDaK KaChAk said...

ala...sedeynye tgk kuih jd cmtu...xpe2...nnt da blk malaysia meh la dtg raye kt umah...kuih xpecah...n yg pnting kuih tunjuk je kot...hahaha

sizuka[Izzati] said...

wow dpt jemputan beraya teeeheee insyaAllah rumah dekat mana?*bab makan memang laju HAHA*

kuih tunjuk pun, tak hancur kan LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...