Saturday, February 13, 2010

shopping di Auckland

sizuka di atas Grafton Bridge

serius sangat excited beli chocolate m&m guna mesin ni
oopps tapi chocolate comel skittles tu tak boleh makan...haram

barang-barang memasak kami
eh Glade tu bukan...hehe

U.O.A...dreams become reality

my sweet bed
*sweet sgt...lol~

hai semua
dah makan?
saya baru lepas makan
for the first time memasak kat Auckland
memasak bukan kerja susah
tapi mencari bahan-bahan untuk memasak agak susah
kalau di Malaysia
masuk je mana-mana supermarket dan kita boleh pilih apa-apa je yang kita nak masak
kat sini (Auckland)
proses pemilihan sangat mengambil masa
mengapa?
kerana kami perlu mencari produk yang halal
dan produk yang halal agak susah untuk didapati di sini
perlu cari label HALAL
dan kalau takde terpaksa check kod-kod yang terdapat kat kandungan makanan tu
oohh dan akhirnya alhamdulillah mendapat apa yang dicari
dan saya bersama Fareha dan Hanis seronok menikmati hidangan hasil air tangan kami yang pertama di Auckland
oohh disini sangat banyak berjalan
sehingga saya berfikir mungkin ini salah satu cara terbaik untuk menguruskan badan
yeay!
seronok jalan-jalan tapi sakit kaki
sekarang musim panas tapi saya masih belum dapat menyesuaikan diri
ohhh sekarang pukul berapa?
3.48pm?
waktu di Auckland lebih 5 jam dari waktu Malaysia
jadi waktu kami sekarang ialah 8.48pm
^_^
nanti kita cerita lagi ok!
nak solat maghrib!
adios!

4 comments:

et said...

wewittt..jauhnye u skrg neh..huk3..rindu la i nnt..

nza said...

sronoknya.....prgunakn 2 thn sebaik mungkin ye dik.

nuyu farhan said...

susah nak jumpa makann kan..bole kurus ni jwbnya..hehe

sizukaDeboss said...

et: hehe..rindu-rinduan gak la=)

sis nza: baiklah sis=)insyaAllah

nuyu: haha..that's a good thing..tp cam xbiase kan mule2..so cam craving sket..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...