Thursday, February 4, 2010

kisah saya, sepupu dan facebook

hai semua
terima kasih sebab sudi baca post nie
^_^
okeh...hari ini cerita saya bertajuk 'saya, sepupu dan facebook'
saya suka facebook?
kenapa saya suka facebook?
sebab facebook yang membuat ikatan kekeluargaan menjadi lebih erat
erat??erk...rapat...ngeh3x
suatu fakta yang memang sangat sahih kebenarannya
saya dan sepupu-sepupu saya sepertinya jarang berkomunikasi di antara satu sama lain ketika berada di kampung
malu ke?segan ke?hah saya pun tidak tahu
bagi saya...segan pun ada sebab tak terpikir topik apa yang nak dihujahkan
kalau ada pun setakat sepatah dua patah je
tu pun pasal makan ataupun rebut port nak tido
oohh mungkin tidak bagi saya dan kakngah nani, kakyah
mungkin kerana kami gadis2 so banyak topik yang harus dibincangkan
kahkah~
tapi mungkin ya bagi saya dan mohd aqmal nadzamudin(betul ke ejaan nih?)=p
atau nama manjanya mamal...*wink~
dan juga sepupu2 lain yang masih belum dapat dijumpai facebook diorang
(dalam pencarian-->anak2 pakngah & pakde)
jika zaman kecik2 dulu mungkinlah selalu jugak maen ejek2 kan
ok fine dulu saya gemok dan diorang memang sangat suka ejek ok
memang sangat ingat
hahaha
tapi semenjak kedewasaan ini memang sangatlah boleh dikira menggunakan jari berapa kali kami berkomunikasi antara satu sama lain
kelakar kan?
hahaha...
tapi facebook yang berjaya merobohkan tembok yakni jurang komunikasi saya dan sepupu-sepupu yang lain
seronok dia lain macam bila jumpa profile diorang kat facebook
lepas tu komen-komen kemaen lagi ek
^-^
oohh bak kata mamal..kat kampung speechless...kat facebook cam adik-beradik
wawawawa~


2 comments:

Ieda the Rainbow Princess said...

Jgn slh guna FB sudah ye..Kang ade jgk yg kene saman..Hihi..
But Sis do agree dgn p'dpt Sizuka,FB mmg merapatkan jurang antara keluarga & rakan2..

sizukaDeboss said...

hehehehe...yeay!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...