Thursday, February 18, 2010

uncle bas hensem dan kacak



hai kawan-kawan sekalian
episod hari ini ialah jalan-jalan lagi ok
dan tanpa henti
hahaha
cukup cukup
destinasi hari ini sebenarnya agak mustahil untuk dituju tanpa bantuan pakcik reception huia,olivia dan map Auckland serta encik google
DRESS SMART
oh kalau korang tourist korang mesti tahu tempat ni
ala ala factory outlet gitu
oooh baju-baju sangat superb murah
goyah iman bila tengok SALE berlambakan sana sini
tambah pulak seronok main swipe card je kan
bila gabra terus check baki takot over spend
hahaha
*salah satu adalah kerana belum habis bayar rent huia
*wink~
sudah tahu bercanda pula kan
mustahil kalau saya tak beli sesuatu
teruja tengok Hanis & Harliana cari baju untuk floor diorang
walaupun saya dan Fareha kebingungan kerana tiada khabar berita dari Hamish
(RA kami..aww~)
kami tidak pulang dengan tangan kosong...hahaha
beli T-shirt kat ESPRIT warna coklat-coklat manje
tiba-tiba tema floor 3 adalah biru turqoise

oh macam frust tapi apakan daya
rezeki nak dapat baju baru
hahahaha
walaweh~
terpaksa buat decision terbaek dalam waktu terdekat nih
apekah?
haha..nantikan episod akan dtg

perasan tak entri ni takde kaitan ngan tajuk?
cam tah hape2 ade jugak kan
ok ok
ini fakta ok
pakcik bas kat sini sangat hensem
oh tapi ada makcik jugak yang bawak bas
sekaligus la ye
sebenarnya dari dulu lagi saya sangat impress dengan gaya pemanduan driver2 bas tegar kat Malaysia
tapi bila sampai sini lagi jakun dibuatnya
selekoh baik punya
lek abes
nak kuar dari parking pun hensem bergaya
cool maintain kacak
tak tahu adjektif ape lg dah nak guna
dahla jalan kat Auckland nie berbukit bukau
tak pelik la orang buat penggambaran The Lord of The Rings kat sini
ekekekeke~
kalau saya amek lesen memandu kat sini sumpah gagal
tiap kali naek bukit mesti mati enjin punya lah
kalau kat Malaysia..jalan bukit takdela ekstrem mana kan
setakat Genting Highlands la kot yang penat tukar gear
kat sini boleh kata everywhere on earth
turun bukit naik bukit
kalau naik shuttle bus tuh rasa macam naek roller coaster ooh
gayat je bila turun bukit
hahaha
sumpah macam orang jakun
respek gila la driver bas kat sini
muka maintain je putar stereng
bas belok baik punya
adakah ini tandanya cinta?
ahh bukan bukan
merepek lagi
so kesimpulan hari ini
hari ini tak masak
sebab dah makan sushi+bubble tea yg besh kat Dress Smart tadi
(rujuk gambar atas)
babai!

2 comments:

fatalist said...

hamish yang garang...awww...tatot

sizukaDeboss said...

yaw~ganassssssss..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...