Saturday, July 30, 2011

Auckland Muslimah Netball Competition

hari ini, kami ke Zayed College for Girls kerana dijemput menyertai Auckland Muslimah Netball Competition.I'm one of the players, Fareha too *she's a pro, mind you* together with other 8 Malaysian students yang juga kaki-kaki athletic belaka. on the other hand *ayat essay*, aku sorang bukan kaki athletic.mungkin aku lebih kepada kaki pelastik [?].*kaki malas bersukan neh sebab tu banyak lemak HAHAHA*

buktinya, first half game yang pertama, entah berapa kali referee tiup wisel khas untuk aku sebab block orang rapat sangat.KAHKAHKAH.

NOTE: aku GoalKeeper [GK].niat asal, mengambil kesempatan atas ketinggian 167cm kurniaan Ilahi ini, rupa-rupanya geng lawan lagi hebat ketinggiannya dari perempuan 167 sentimeter yang tak handal jadi defender neh.HAHAHA.

I'm a dead meat, man.satu kelemahan besar, kalau nak bertanding sukan-sukan nih aku punya berdebar sampai rasa nak terberi-beri *you know what I mean* secara bersambungan.HAHA.dengan aku punya muka tu serius sampai kalau orang tengok boleh pelik.

apasal GK tu muka nak emo sangat heh.

KAHKAH.


well.it was a great experience.get to know other Muslims around Auckland,met great sisters and make friends.also, we got to learn something just by observing others.

kami main 2 games je.so macam tak berapa nak berpeluh sangat.eceh.satu menang, satu kalah.dapat nombor dua dalam group, tapi tak dapat pergi final.tak kisahlah sebab kalah bergaya.giteww.HAHA.but we won The Most Disciplined Team.O-M-G comel boley ada kategori camnih?nomnomnom *tetiba*

inilah The Most Disciplined Team untuk tahun 2011 *tetiba lagi*.oh ya, dua orang tu kena sorok sebab tak pakai tudung, and they aren't in our team.'saja masuk gambar sebagai memori' kata aku.

ada cerita best di sebalik wajah kanak-kanak riang 10 orang gadis/wanita dalam gambar nih.

kami masuk kategori Youth, bermaksud pemain ialah berumur di antara 16-29 tahun.team yang berperang rebut bola dengan team kami kebanyakannya ialah gegadis 16 tahun*rasanya sebab muka cam bebudak lagi*.
waktu nak balik, ada lah berborak sikit-sikit dengan diorang (me, Fareha & Ema)

*mind you, it's a 16 years old Somalian girls talking to us*
Where do you live?
We are living in the city, Auckland City.
hooooo,so where do you guys go to school?
oh we didn't go to school.we're studying at Uni.
What?*mata terbulat*.How old are you guys?
Most of us are in our twenties, we are 22, some of us 23 and our captain is 29 years old.*senyum*
WHAT?OMAIGAD you guys looks so much younger!I thought you're 16 or something!
No.No.We're already in our twenties.*sengih lah kan dah orang kata nampak muda HAHA*
Oh no.I'm 16 but already looks like an old woman, imagine how I'll look like when I'm 22.with all the wrinkles and everything.you guys are in your twenties but still looks like 16!WOW.

hai, kami awet muda.bye.HAHAHA.

tamat kisah awet muda.
____________________________________________________________________

should I continue?ada sikit je lagi.

sebelum balik rumah, kitorang singgah Ayutthaya Thai Restaurant.mencekik barang sepinggan dua kononnya penatlah sangat main bola jaring HAHAHA.

habis makan, aku dengan Fareha mintak diri dulu.sebab bukan jauh sangat dah rumahnyahh.sebelum balik rumah, haaaaaa ni part penting ni.kitorang singgah The Three Eye.eh.The Third Eye.

actually, kedai ni lama dah bertapak dekat K'Road tu.sebelum ni main jeling-jeling je sebabnya kedai tu sungguhlah meriahnya sampai rasa takut nak masuk.ala-Indian-style dengan bangles, saree, gelang rantai and everything.

unexpectedly, ada pashmina cantik-cantik dijual dalam ni :)

thanks to Ema sebab bagitahu sini ada pashmina murah & gorgeous.




and SPECIAL THANKS to my partner-in-crime, Fareha sebab belanja pashmina.OMG touching boley.tayang tangat tekat awak!tweet tangat!*ewww*

kami ialah golongan yang baru bergiat dalam bidang pashmina.sila beri tunjuk ajar.*tetiba*

Klik HERE for Fareha's version of Auckland Muslimah Netball Competition.she wrote something that I didn't.I wrote it at first, but didn't know how to describe it in such a beautiful way as she did :')

24 comments:

i am S!L4H.. said...

ohhh terharu nye perbualan dgn org somalia tu. hikhikhik

sizuka[Izzati] said...

@silah: kan?nak nangis je rasa :P

duniasicarangkulina said...

memang. izzati ngan kawan2 pun nampak muda betul lagilah...

:)

yeaaayy ada geng pashmina akak :))))

fareha said...

izzati, mmg betul pn muka ko emo gila masa 1st half y first game tu. ak pn pelik, dh kenapa plk zati ni?hahahaha. iku ingtkn ko marah kt sape..hahahha lagi. btw, muka cm buruk je pakai tudung tu, jaga cm tu..waaa, mcm mak cik karipap je.xjdi r mcm orng Maori tuuu..nk cm dia!!

sizuka[Izzati] said...

@kak sue: kihkih.lagilah seronok dengar akak ckp cmtu :P

yayyyyy boleh bergengggg :D

sizuka[Izzati] said...

@fareha: HAHAHAHAHAHAHAHA OMG ADA ORANG PERASAN KE?*maluuuuuu lari laju-laju*

aku rasa, dah jadi dah.cuma, kita xdpt trima muka sndiri pkai cmtu.HAHA.insyaAllah semua kan baik-baik saja *eceh lirik lagu*

zEri sAfEerA said...

hee ^^ br bc entry fareha.
har har har teruja plak bile baca pasal sembang dgn bdk somalia 2. grrr,,,

cik nina said...

haha.,oo yeahh murahh?hik2.nk lawat la gitu..bape murahnya tu?x prnah masuk gak kdai tu.nk try la nnt tgk..hehe

✿ boonga_kecik ✿ said...

wah. good experience!
akak nie xreti lgsung main netball. ++ ketot mcm 7dwarh haha.


hmm, gud try in pashmina. jom2 pkai pashmina. nmpk cun mcm arab kot! lalala

Jom terawih...

sizuka[Izzati] said...

@zeri safeera: HAHAHA kan.serius kitorang tergelak *sebab seronok* bila dorg ckp ktorg mcm 16 :P

sizuka[Izzati] said...

@cik nina: murah yawwwww.$10 je.dahla cantik2 belaka.OMG kena pergi sana sebelum balik Msia boleh.HAHA.

sizuka[Izzati] said...

@boonga_kecik: hehe merasa la jugak kan main netball dgn dorg.teeheee.

eh kecik2 pun boleh jd hebat jgk tau kak :D

HAHAHA yezza.*rasa diri cun* :P

Dayana Nasir said...

wahhh. eh hai orang muda! hehe.

sizuka[Izzati] said...

kihkih.hai*malu-malu*

bunga said...

uhh...:)..

sizuka[Izzati] said...

errr.*xdpt tgkap mksud bunga* :P

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah tingginya izzati..kalau jumpa sure akak kena mendongak tgk dia..i'm ketot woman..:(

akak x gemar sgt main netball..kalau sukan akak suka sukan lari-lari je..

best ah kan awet muda (happy sokmo)..org somalia nmpk tua mungkin sbb genetik kut ekk..

sizuka[Izzati] said...

@cik betty: kikiki.kbanyakan kwn alam maya ingt sy rendah je.olala~

ketot tu comel oh cik betty :D

sy pulak tak gemar lari.bergegar lemak2 sekalian.HAHA.marathon memg sy xhebat.

tahu takpe.segar bugar je rasa.eceh.mungkin kot.tp muka dorg bebudak je lagi.dorg je rse dorg tua :P

NOOR FATIN said...

bestnya! cantik la piala dia tu. heheh..

tahniah! :)

sizuka[Izzati] said...

hehehe thanks fatin :)

NzA said...

akak haram xreti main netball w.pn dulu jadi rebutan cikgu2 n pensyarah cz akak ni tinggi lampai.....he..

sizuka[Izzati] said...

teeeheeee.sy pun tak bape reti, tapi layan je :P

[z@ck] said...

ngahahahaha..belit ja.janji tutup kepala.

sizuka[Izzati] said...

pro mai dahhhh :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...