Wednesday, August 18, 2010

baru tahu

baru perasan satu fakta tentang kehidupan disini setelah sekian lama.tak pernah ada petir, guruh atau kilat. betul tak tipu.dari mana pulak izzati dapat modal nak cerita pasal petir kilat segala nih.haaaaaa kalau rajin tengok CBOX sizuka yang warna-warni tuh, putera petir.eh eh eh silap.heee~prince halilintar ada tulis 'kat sini hari2 leh nampak petir...'.saya balas 'oh dekat sini tak pernah ada petir.' tetiba ehhhhhhhhhh.nak panjang pulak kan eh kau izzati.haha.betul kan tak pernah ada petir dekat sini?betulkan kalau saya silap.petir itu yang berbunyi 'dum dum bung bang bung bang' [mungkin kurang tepat atau tak tepat langsung.haha.tapi korang mesti tahu macam mana bunyi petir kan] dan kilat adalah yang bercahaya tu kan?haha takut salah woi.buat malu je.tapi sungguh tak pernah dengar petir dekat sini.kalau hujan tu memang hujan je.tiada petir atau sewaktu dengannya.yang mungkin ada ialah deruan angin yang sangat mensejukkan kaki kalau pakai selipar jamban dan bukan kasut Nike berkualiti tinggi.haha.eh saya tak pakai dua-dua.saya pakai kasut getah Asadi yang celup Crocs tu je.haha~

tetibaaa pun terfikir lagi.walaupun takde petir guruh segala, sini banyak volcanoes kot?saya boldkan 'banyak' sebab memang sangat banyak.at least there are 60 volcanoes around NZ kot?ke around Auckland sahaja?i am not sure.even dekat universiti kitorang tu hah dekat Albert Park pun ada. lecturer saya cakap nun jauh di dalam tanah itu ada something something pasal pergerakan whatever sedang berlaku.atau belum berlaku atau sedang berlaku?ntahlah.yang pasti kalau cerita pasal volcanoes, memang seram.eruption sana sini.i don't know.just berharap please jangan meletup masa kitorang ada dekat sini.sebab itulah kalau anda berpeluang datang ke NZ, struktur muka bumi masyaAllah susah nak jumpa yang rata.dekat Auckland City, jalan bukan main curam lagi.ibaratnya kalau saya ambik lesen memandu dekat sini confirm failed.nasib baik ambik lesen dekat JB.haha~

8 comments:

Prince Halilintar said...

mesti da rindu tu nk dgr bunyi petir..hehe..dgr je valcano lagi seram dr petir...hope xde ape2 la yg belaku kat sana..

sizuka[Izzati] said...

hehe.rindu jgk lah kot kan:P
aminnn insyaAllah doakan selalu eh:)

sYafIkJacK said...

hari2 dalam rumah saya ada petir , huh !

Prince Halilintar said...

insyaAllah..kat sini sepanjang malam hujan...mesti sonok kan ade 4 musim..

sizuka[Izzati] said...

syafikjack: oh ye?huhu~

prince petir: hehe sikit seronok la sebab dpt rse pngalaman baru.hehe~

pilotHans said...

thats a cooL fact..maybe there must be some sort of scientific explanation behind that? hmmm....maybe u just never heart it yet...haha..

sizuka[Izzati] said...

errr i think so.haha.

Anonymous said...

Terima kasih untuk hal-hal yang baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...