Saturday, August 7, 2010

mencintai hari minggu

macam biasa tajuk nak novel sangat.padahal tak langsung.baiklah katakan YA kalau korang mencintai weekend.dan BOO kepada insan-insan yang tak mencintai weekend.tetiba tak pasal-pasal kena boo.haha.eh ehhhhh sekejap.ada ke orang yang tak suka weekend?pelikkkkkk~

semalam lepas call mak, saya try call khairul.tak dapat.frust nak nangis.tetiba kan.haha.tak takk.cuma geram sebab lepas cuba banyak-banyak kali still tak dapat.jadi terus tidur walaupun hati tak tenang.terjaga tengah malam dapat mesej dari khairul.bla bla bla [biasa ayat daring-daring sikit tak perlu tulis dekat sini nanti orang menyampah haha]. dia suruh tengok 'i am sam'.khairul cakap cerita ni sedih.saya baru tengok tadi dekat youtube.memang sedih gila kot.every part of the movie saya nangis.konon nak berlagak macho tahan airmata.tak lepasssss.bergulung tisu habis.okay tipu.tak sampai segulung.tapi dustbin dah penuh tisu.haha.youtube ada.tak percaya pergi tengok sana.semua 13 part.kalau dah tengok buat-buatlah macam belum tengok.haha.part 1 pun dah buat saraf mata merembeskan air mata.tetiba keluar ayat sains dekat sini.

sebenarnya kekonon entri hari ni nak buat movie review lah kononnya.berapa kali konon kau nak letak izzatiii.haha.tetiba rasa macam tak reti nak buat movie review sebab asyik nak rasa sebak je kalau review movie ni.tetiba kannn.tapi seriously this movie will make you cry.i bet you lah.siapa tak nangis datang balik sini bagitahu saya.even me crying my heart out bila tengok episod berapa pun dah tak ingat.macam semua episod je.haha.even ada baca komen dekat youtube 'i can't watch this movie now.i need to prepare to cry a lot.' 'my tears just can't stop flowing down.' dan bermacam lagi.ada yang cakap macam ni, 'Sam is not just a father.He's a papa and he's a daddy.A true daddy.'

khairul,i watched this movie and i cried.yes tak cool nangis depan laptop but the movie is awesome.sangat mentacing[touching]kan hati.it's about a low-IQ father with a smart-adorable daughter.however the community just think that it's not suitable for the daughter to be with his father because she'll not develop herself.kawan-kawan Sam pun sangat sweet dan kelakar.betul jugak orang ada cakap, kadang-kadang ada benda yang orang kurang upaya LEBIH dari kita yang normal.in terms of loving and saying truth for all the times.they don't know how to tell lies.but normal people do lie A LOT.kann?

'low mental ability won't make you unable to love'
'lucy,i want you to read because i am your father '
'daddy,i don't want to read if you can't'

siapa teringin nak tengok 'i am sam' cepat klik sini.lepas tu datang sini bagitahu korang nangis ke tak.heeee~oh ya this movie is quite old.i mean dah lama keluar.it's 2001.but who cares?haha~

nak tambah sikit.budak kecik Lucy Dawson tu nama dia Dakota Fanning.dia jadi Jane dalam Twilight Eclipse.hahhhhh cepat google!haha~

20 comments:

Anonymous said...

baru nak tgk I am SAM! melampau. nisya-chan

sizukaDeboss said...

ko yg bru nk tgok ke ko mrh ak sbb ak bru tgok?haha tak paham~

fatalist said...

nk tgk jgk tpi terlalu byk cerita utk di tgk

sizukaDeboss said...

sila sila.oh yes i know u byk lg cite utk ditengok.msuk dlm waiting list lah:)

cik nina said...

ok.aku terus klik link ko.dan tgh tgk skang..hahaha

sizukaDeboss said...

haha nanti dah habiss bagitau aku, ko ngs ke tak okeyh?

ella said...

boleh lawan one litre of tears tak...?

nak tengok..nak tengok..haha!

cik nina said...

erm erm.baru abih part 1.x phm.nape mak budak tu x nak jage die.npe sam kene jage sorang2?

Mama JnJ said...

nak tengok jugalah..tapi line masih tak elok huhu

sizukaDeboss said...

ella: sama tahap lah kot.tp tema cerita lain sikit.hehe.ini kasih syg father & daughter:)

cik nina: mak die homeless people.mcm just amek kesempatan je la dekat Sam.sila sambung tgok lagi:)

mama jnj: hehe nnti line dah elok tgok ok sis.bestttt:)

Prince Halilintar said...

sape xsuke ari minggu...ari minggu kan ari bergembira..cam lagu amy mastura tu..hehe

sizukaDeboss said...

betul betul.eh minat Amy Mastura ke?heee~

nik rosmawati said...

akak penah tgk..suka scene yg anak dia kuar dr tingkap nak ke rumah ayah dia..so sweet..pastu ayah dia antar balik :)

sizukaDeboss said...

sweet kan:)hehe

MaryamJamilah said...

best ke? citer sdey takmo la. nanti mate bengkak. hihi

sizukaDeboss said...

hehe.sedih tapi berbaloi-baloi walaupun ngs.heee~

ishika si amoi ting-ting said...

citer ni memang best..bukan senang seorang bapa yang low mentality tok dapat hak penjagaan anaknya..k honest 10x tgk still nangis..saya sayang ayah saya walaupun dia penah melukakan ati saya huhu

sizukaDeboss said...

betul betul*sob*sob*.hehe jaga ayah baik2 tau.sabar ea:)

nza said...

akak alergik bila weekend..makin byk xtvt...hu.hu.hu...ttp dh 2 minggu nie dh reda ckit....

sizuka[Izzati] said...

hehe.akak selalu bz.mesti penat kan.nnti ntah2 sy bile jd cikgu pun bz jgk.hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...