Monday, August 9, 2010

tak tertahan~

title macam biasalah.nak drama tapi bukan drama airmata.drama mata air.eh bukan.drama air mata kucing.sekejap.AIR mata kucing atau AIR MATA kucing?tetiba.haha.actually sejujurnya dah lama menahan hati dari mentulis entri tentang puasa, Ramadhan dan sewaktu dengannya.punyalah 'sabar sabar Izzati.tunggu besok nak puasa, malam ni baru tulis entri ucap Selamat Berpuasa dekat semua orang.baru gempak.baru cool.' namun kecundang di tengah jalan.tapi tak kena langgar sebab semua orang pergi kenduri.eceh apakah yang engkau mengarutkan ini.haha.
ehem-ehem*batuk*batuk*
disini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada seluruh umat Islam di serata dunia.tapi disebabkan saya tulis dalam bahasa melayu jadi sepenuh hati saya yakin bahawa warga Malaysia sahaja memahami isi hatiku ini.tetiba nak novel.haha.okay okay serius.siapa yang dah habis ganti puasa syabbas bete.me tumse intezar karoongi.hapelah yang kau cakap ni izzatiiii.

bonda di Msia sibuk bertanya taknak buat salam perantauan ke wahai anakku.lalu anak beliau berkata.'tak perlu emak.nanti along pos gambar banyak-banyak balik rumah.berkualiti tinggi dan tidak akan dijadikan pengalas ketupat sewaktu hari raya nanti.kalau buat salam perantauan tetiba hari tu along keluar paper haritu pulak abah tak beli paper bagaimanakah?don't worry mama.i love you.' yang penting emak jangan lupa kirim kotak hikmat untuk raya anak disini.mana nak cari rempah rendang dekat sini.ibuuu ibuuu engkaulah ratu hatikuuu.anak emak dah nak belajar masak macam-macam dah ni.emak sila gembira kerana anakmu sudah semakin dewasa.kannnn.padahal dalam hati sedih.biasa bulan puasa emak selalu tanya 'anak mahu makan apa?' dan anak pasti meng'order' bermacam-macam jenis makanan.sebab itu anak emak bagai dipam-pam.haha.sekarang anak emak disini.emak pula disana.rindu emak~adik-adikku, sila jaga emak dan abah elok-elok.jangan malas membantu emak di dapur mahupun di halaman rumah.cuma jangan ganggu emak di mesin jahit.nanti baju raya yang orang tempah semua senget memang huru-hara.

ini hadiah untuk anda semua.sila gembira.saya pun tak faham mengapakah bahasa entri malam ni macam berlakon teater.padahal bukan apa pun.belum nak raya lagi pun.puasa pun belum.haha.sila ambil lepas tu cakap.eh bukan cakap.mana boleh cakap dalam blog.tulis 'Salam dari Auckland'.ecewah macam salam perantauan pulak dah.haha.semua ambik ambik lepas tu gantung dekat blog masing-masing.satu untuk satu blog.jangan lawan tauke.tauke pun ada satu ni je dalam blog dia.haha.

sayang fareha sangat-sangat sebab teman saya makan dekat Ayutthaya tadi.risau kempunan Chicken Fried Rice masa bulan puasa nanti.jadi habiskanlah segala kempunan dalam masa dua hari ni.cuma awas jangan sumbat semua makanan macam lepas ni dah tak jumpa makanan.haha.tong jadinya nanti.

14 comments:

azmihamin said...

selamat puasa ye kingkong.. puasa2 nih xleh garang2 sangat..hahahah

sizukaDeboss said...

AZMI BERUK

azmihamin said...

chet! panggil aku beruk.. bek ko mintak maap nak pose ni..hahah

sizukaDeboss said...

habeh tu ko panggil ak kingkong tuh hukumnya harus ke?

Mama JnJ said...

hehe..jan gaduh ya adik2 diperantauan..
selamat berpuasa
sizuka:kak dah ok (for now)...
pas ni direct tak okey nyer

miss faten said...

Selamat Berpuasa wahai sahabat di perantauan :)) Jgn sedih sedih :D Ingatlah pengorbanan masa sekarang utk kebahagiaan di hari mendatang :D ececeh aku neh ~

sizukaDeboss said...

selamat berpuasa sis.sis jaga diri okay.btw azmi tu memang perangai macam tu.tak betul sikit.ada skru tercabut.haha.

sizukaDeboss said...

thanks sygku faten.hehe.bersabar dah ni:)

Hamzah Ian said...

selamat pose ok.. nice blog u got here

sizukaDeboss said...

thanks superman*tgok gambar*:)

nza said...

selamat berpuasa utk sizuka...semoga tabah diperantauan....bykkn brsabar ye dik..

sizuka[Izzati] said...

hehe selamat berpuasa juga utk sis dan family.insyaAllah aminn~:)

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

selmat berpuasa tuk sis sizuka yg jauh nun d sana...^-^

sizuka[Izzati] said...

selamat berpuasa kelly:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...