Sunday, August 22, 2010

tunda tunda

tadi baru nak buat mukaddimah entri nih tetiba internet breakdown T____T memang sangat mengkacau mood.tapi sekarang sudah ok dan sudah boleh bercerita dengan happy.okay bukan happy sangat sebab entri ini agak berbau emosional.tapi bulan Ramadhan mesti sabar kan?jadi entri ini akan jadi emosional-dalam-kawalan.haha.hape-hape aje lah.

tengok tajuk macam nak cakap pasal pukat tunda tapi harap maaf ini bukan blog mari memancing dan mengebom ikan.mengebom?apekah?abaikan abaikan.haha.ini cerita tunda kereta.biasa kan kalau ada kereta accident mesti orang datang untuk tarik kereta bawak pergi bengkel kan?tak tahu nak describe macam mana mereka-mereka ni.hurmmm.tapi nak assume yang korang faham boleh?kiranya korang tahulah mereka-mereka ni kerja jenis macam mana.tak payah saya describe bagai.boleh kan?yang tak faham mungkin boleh tanya encik google.encik google kan yang paling serba tahu dalam dunia ni:P

alkisah ni dua hari lepas.di Msia.tengok hal Msia sampai NZ tahu.sememangnya bukan hal kecik lah.beberapa minggu lalu, bapa saudara menjadi mangsa.terbaru encik KAN kena perangkap dengan mereka-mereka yang disebut di atas.set perangkap dekat highway.semalam mak saya beritahu mereka-mereka ni sekarang kurang income.jadi ini projek mega mereka lah untuk mendapat income dengan kadar segera tapi dengan cara kotor.bayangkan tetiba kereta depan anda berhenti secara TIBA-TIBA tanpa signal.memang gedebung gedebang hentaman berlaku.dan ini hasilnya...

hal paling magik dalam dunia ialah kereta depan tu calar sikit je[khairul cakap] dan boleh blah macam itu sahaja tanpa risau keadaan kereta beliau.kawan khairul cakap biasa diorang dah ready benda keras dalam bonet tak bagi 'kereta perangkap' kemik.ke ejaan dia 'kemek'?whatever lah kan.haha.dan tambah magik lagi sampai kalah Harry Potter adalah secara automatis ada sepuluh [diulang SEPULUH] kereta tunda dah ready tunggu tepi jalan.what the heck?i mean memang what the heck lah kan.nampak sangat bai.tak cool gila pasang perangkap.like HELLO bulan Ramadhan kot?makan rezeki haram lah lu orang.biar Tuhan balas.yelah memanglah SAGA je pun.tapi HELLO*lagi* itu kereta kot?kau ingat basikal boleh heret-heret dukung-dukung pergi bengkel ke.nasib Saga.dibuatnya khairul guna Alfa Romeo?jawab sendiri lah.

perhatian: kereta dalam gambar atas tu dengan kereta bawah ni bukan kereta yang sama.

kereta bawah ni hiasan semata-mata.sebab semalam khairul keluar statement 'saya langgar bumper belakang kereta tu sikit je tetiba kemik macam yang awak langgar tiang dulu tuh'. maka saya terus HAHAHAHA. sangat kenangan. ini masa belum dapat lesen tapi gatal kaki nak main clutch gear segala.confident boleh drive turun bukit.tetiba bang!!! langgar tiang.habis mak merajuk seharian.tapi boleh kata agak bernasib baiklah budak izzati ni langgar tiang.bumper je kemik.tapi enjin, aircond dan semua organ dalaman masih terbaik.tak tersentuh langsung.ah tengok tuh nak gelak dah.ini masa belum ada lesen lah.zaman jahiliyah takde ilmu pasal kereta lagi.sekarang dah ada lesen tahu.Kluang dah sampai,Kuantan dah jelajah,Pekan dah jajah.haha.


p/s: berhati-hati di jalanraya.abaikan tukang-tukang tunda kereta.ingatlah orang yang tersayang:)

14 comments:

[z@ck] said...

teruk gila kemeknya

sizuka[Izzati] said...

memang teruk pun.huhu.rasa geram dah tak boleh blah sbnrnya tp bulan pose msti sabar kan?huuuu~

khairul said...

hahaha..masa ayg langgar 2,muke mesti cuak.hehe..ayoooookkk~..haha..sebab gedebangggg~langgar tiang..hehe

miss faten said...

haishh
biar dorang tanggung azab makan duit yang diterima secara tidak halal -__- mcm2 dunia zaman sekarang neh :)

sizuka[Izzati] said...

khairul: gedikkkk.buat apa dekat sini?haha.nak kekomen jugak ye.habis dah orang kantoi:P

faten: tulah pasal.macam2 dah org zaman skang nih.huhu~takot~

fatalist said...

kereta ku sayang!!!!

sizuka[Izzati] said...

sayang kereta ku!!:P

Onelove...Jambu merah warna said...

serius...
tau x, kte pnah kena, masa g mandi mnda kat sg.tua ngan kwan2, kt area slngaor la, time blk, tb2 kete brasap..pastu da prasan ada kete ikut dr blkg..bl kteorg brenti, die pn brenti,laki india trun, die dtg, pastu die g dir kt dpan, die ckp tu ada air mnitik..die ckp die ada kwn pomen, die suh amek num phone, pastu die mcm pkse je kteorg kol kwn die tu.. nk xnak kol jgk lah.. skali kne 3rtus kot.. rsnya trick diorg je.. pdahal diorg ada cbut skru je bg air kuar..xkan la tb2 nk bocor..

HaNTwO said...

ayoyoyoyo..amma appa.. ;p

sizuka[Izzati] said...

cik wani: hish hish.jahat kan dorg nih.melampau betul.

hantwo: eh kenapa nih:P

nza said...

nk duit cara mudah ttp dea xingat hukum halal/haram...hish xguna betul....

CikAada said...

kemik@kemek teruk gak kan...mcam2 org skang nie...eniway, mmg kena selalu berhati2 pasni... :)

Prince Halilintar said...

semoga berhati2 lain kali..jgn bagi muka kat org tarik kete tu..mmg banyak org camtu..so b careful nxt tym..

sizuka[Izzati] said...

sis nza: tulah pasal sis.huhu~

cik Aada: aah teruk jgk.huhu.memang kne hati2.

prince halilintar: insyaAllah.erk kalo xbagi muka nanti dorg belasah cmne?huhu dorg kan cm gangster lebih kurang.huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...