Tuesday, August 10, 2010

saya rinduuuu...

Malaysia.dan orang-orang di Malaysia semestinya.hujung tahun ni kebanyakan kawan-kawan saya akan pulang ke tanah air dan bertemu insan tercinta.ecewah.izzati?oh tak.saya tak balik.tak percaya?betul lahhh.tak balik.kawan-kawan yang pelik sikit ada tanya 'eh izzati kau tak balik?kau tak rinduuuu.............mak kau?' haha okay ayat macam nak terbocor rahsia dekat situ.baiklah keputusan muktamad.izzati tak balik Malaysia.izzati hanya akan balik Malaysia hujung tahun depan.baiklah muktamad.tutup kes.tetiba mana datang kes pulakkk.haha.

tahun ini dua kejadian besar saya sudah dan akan terlepas.pertama, sepupu berkahwin bulan Jun yang lalu.tiada muka izzati yang menyibuk buat hantaran dan mengisi gula-gula dalam kotak.tiada juga wajah izzati menyibuk tiap-tiap kali orang mahu ambil gambar.mana izzati?beliau di depan laptop di New Zealand dan menatap wajah riang gembira sepupu di hari perkahwinan.sadisssss memang sadissss.kedua, hujung tahun ni bapa saudara pula akan melangsungkan pernikahan.emak bertanya abah, 'taknak hantar duit dekat along ke biar dia balik pejah kahwin nanti?'.lalu abah menjawab, 'takyahlah.biar duduk sana.bukan apa pun.' lalu saya berfikir.mungkin abah merajuk dengan anak beliau.sebab masa abah sibuk tanya nak balik ke taknak, saya dengan cool menjawab, 'tak balik kot bah.nak kerja waktu summer nanti.hehehe.' padan muka izzati.tapi nanti ada benda yang kawan-kawan [yang pulang ke Msia] akan terlepassssss.sekali seumur hidup mungkin.haha.apa dia?apa dia?hahhh tunggulahhh.surprise surprise.

kawan-kawan dekat Msia mula puasa besok kan?selamat bertarawikh okay semua.kami di New Zealand mungkin akan berpuasa hari khamis.huyeh!ok bukan huyeh.sebab nanti raya mungkin akan lambat sehari*sob*.bersabarlah hatiiiiii bersabarlah izzatiiii.nasib baik masa itu cuti mid-sem.takdelah sadis sangat kutip duit raya dalam kelas.ehhhhh duit raya?hahaha.mak nanti jadi wakil along kutip duit raya dekat rumah tok ye.cakap dekat makcik pakcik semua, jauh dimata dekat dihati, duit raya jangan buat-buat lupa pulak.sekian,pantun dua kerat dari anak saudara tersayang dari perantauan.haha~

19 comments:

Prince Halilintar said...

semoga menyambut ramadhan di negara orang dengan penuh tawaduk..

sizuka[Izzati] said...

terima kasih daun kari:)

fatalist said...

slmt berpuasa...

Hamzah Ian said...

hehe.. tengok blk blog gua.. ade kesilapan..

sizuka[Izzati] said...

selamat selamat:)

sizuka[Izzati] said...

kehkeh.dah tahu dah inchek superman.patutlah muka lain:P

ella said...

kesian raya lambat...he3
selamat berpuasa,moga semangat satu ramadhan terus kekal hingga 30 ramadhan...=)

may allah help us.

sizuka[Izzati] said...

hehe.nk bt cmne.bersabarlah hati.insyaAllah aminn:)

nza said...

kiranya sizuka nie kuat smangt gak la brbanding adik kak nza tu...every year balik...bayangkan dok sana 6-7thn tu......

sizuka[Izzati] said...

hehe.dia duduk lama dekat sana.saya duk sini 2tahun je:P

miss faten said...

alololo nak jugak duit raya =PP

sizuka[Izzati] said...

nanti sizuka buat giveaway.tetibaaaa.haha~

miss faten said...

memang tetiba sungguh :PP

sizuka[Izzati] said...

hehe.nak buat mcm mana kan.memang suka tetiba.LOL~

Att Ashburn said...

happy fasting :)

sizuka[Izzati] said...

selamat berpose jugak att~

Mama JnJ said...

alohaii..ciannya sizuka..sabar ye..siok apa beraaya di perantauan..kurang-kurangnya bila dah balik m'sia, ada kenangan berpuasa dan beraya di sana..
dah berapa tahun ek puasa n raya di sana?

Anonymous said...

haishhh ade plok men wakil2 amk duit raye..hehe..ntah2 dorg dh lupe ade ank sdare di perantauan..mak njang pregnant lg..hikhik

sizuka[Izzati] said...

mama jnj: hehe baru bpe bulan je duduk sini sis:)

anonymous: aigoo aigoo aigoo.baiklah perkara terbesar ketiga yang izzati terlepas.ehhhh duit raya itu hukumnya wajib.supaya tak terlupa insan di perantauan.haha~kalau lupe jugak bersedihlah hatiiii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...