Monday, August 30, 2010

hujung minggu

Salam hari Isnin.Salam Ramadhan ke-19 di NZ dan ke-20 di Msia.

ini cerita hari semalam.
bila sudah menetap disini.eceh menetap?haha.hujung-hujung minggu adalah masa untuk kami bertukar profession menjadi emak-emak mencari groceries di supermarket.macam biasalah yang biasa baca blog saya ini, Foodtown-Countdown itu sudah biasa dengar.itu adalah tempat kami bermain.eceh bermain kau kata?bukan.itu tempat kami menghabiskan duit shopping groceries.kakaka~

anak gadis seusia kami mungkin ada yang belum pening kepala memikirkan hal groceries.mungkin juga yang dah ada sampai histeria memikirkan hal groceries.histeria?hish melampau.semua masih sibuk shopping-baju-sampai-tak-cukup-duit.yang itu kami masih sama.hahaha.yang lain sikit ialah, eh barang masak cukup tak?ada nak kena beli ke?nak pergi mana?jom pergi ramai-ramai. hah kau lepas itu satu troli penuh.satu kaunter banjir dengan barang kitorang aje.haha.

tapi semalam ialah hari lain dari yang lain.tiada Foodtown mahupun Countdown di hati.semalam bertukar arah ke New World.idea asal dari Timai yang menjumpa pamphlet New World sewaktu terawih.weh murah weh!ada SALE. LIHAT.itulah beza kami dengan anak gadis biasa.kini kami sangat mendambakan SALE di supermarket sama seperti mendambakan SALE di Cotton On.hahaha.dan iya memang murah sampai nak gila.terutama untuk peminat-makanan-sihat iaitu Fareha.memang heaven beliau semalam.

untuk peminat-makanan-kurang-sihat iaitu izzati, marshmallow sangat bagus untuk kesihatan.tetibaaaaa.bukan bukan.marshmallow ini menarik hati tapi mahal sangat.$4.50 sebungkus marshmallow gemuk-gemuk ini.mahal??masa tak ada duit memanglah mahal.nanti dah ada duit, barang $10 pun kau rembat je bila dah suka.haha.at the end, saya ambil juga sebungkus.tapi bukan yang itu.yang sebelah dia.kecil sedikit dan lebih comel sebab bentuk love love.ah kau jiwang.hey takkan semua yang love love itu jiwang kot?motif lain beli marshmallow bentuk love itu ialah untuk fotografi.oh macam-macam pengorbanan demi fotografi.kannnn~

siapalah tak jatuh hati dengan aiskrim super-comel macam ini.super-murah pula itu.dua tiga bulan ni tiap kali pergi shopping groceries memang tak lepas kalimah 'astaghfirullahalazim' dari bibir.rambang mata it is.tengok barang-barang memasak dan memakan rasa macam tengok baju-baju cantik bergantungan.haha.

namun, walau se'best' mana pun makanan itu.kami masih menjaga halal haramnya.insyaAllah.
tetiba tukar jadi tazkirah pulak.sambung sambung.oh ya semalam dah beli tepung,mentega segala untuk projek kuih raya.eceh eceh eceh.tapi adik aku pulak tak bagi lagi resepi kuih dari emak.sabarlah hati~

oh ini?cuba klik tengok apa jadi.ewah ewah pandai kau pancing orang ye izzati?haha.gambar masih belum cukup banyak.sekarang baru ada design sempena hari raya, dan quotes of life.yang lain-lain sudah ada tapi belum diupload.ecewah.sekarang izzati ialah super-busy.gituhhhh~

adios!rajin-rajinlah jenguk sana ye:)

10 comments:

NISA' nis said...

out to New World! nk jugak kn...

sizuka[Izzati] said...

hahaha.itu dia hero shopping kedua mula keluar!

nza said...

2lh pngalaman yg mahal...xsemua org rasai camtu...apa pn hidup perlu diteruskan...hi...

sizuka[Izzati] said...

hehe.betul tu sis.life must go on:)

[z@ck] said...

kat sini selalu serbu Pak n Save..super murah kot dari New World

sizuka[Izzati] said...

dekat sini Pak n Save jauh nak mati.huuuu~

0rangeVanila said...

zati,,new world tu diceruk dunia mne dong????

sizuka[Izzati] said...

victoria park dong:)

d_tieah said...

Marshmallow tu halal ke?
Ermmmm..
Selalu jumpe yg haram je..
Huhu..

sizuka[Izzati] said...

halal dan selamat dimakan insyaAllah:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...