Thursday, August 12, 2010

hari ini penuh cabaran

hari ini 1st of Ramadhan di New Zealand.cuaca Auckland seram-seram sejuk macam biasa.baju tiga lapis pun belum pasti boleh menyimpan haba sepenuhnya.baiklah ayat berita terkini perlu ditukar kepada ayat lebih informal.bertukar!!haha over over.hari ni ada school-visit.macam biasa tiap-tiap hari khamis kitorang ada school-visit.tapi hari ni super-duper busy mengalahkan busywoman.gituhhhh~8am-2.30pm is for school-visit.3pm-5pm ada kelas Esol 201 dan jam 6pm-7pm adalah test EDUC223.

school-visit hari ni agak menarik.Remuera Intermediate.taknak cerita banyak tapi sekolah ni sangat awesome.awesome macam mana?dalam computer lab semua komputer iMac.ada technology class yang ajar budak-budak sewing, cooking.even ada kelas HIP HOP wa cakap luuuu.siapa nak ajar hip hop dekat sekolah wehhh.tapi sini ada.memang tip top punya sekolah.paling terbaik dah tentu cikgu-cikgu dia.rileks gila kot masa assembly siap buat drama.paling tak boleh blah pengumuman pasal siapa ada hilang duit, 'if anyone lost their money, please see me and tell about the amount also the serial number.' haha siapa hafal serial number duit dia?memang lawak sempoi gila.haha.and yes the school is awesome:)

ni waktu rehat.jakun tengok pokok sakura.cantikkkkkk kot.rasa macam dekat Jepun.ni kalau menipu gambar ni dekat Jepun ni orang percaya nih.haha~kalau tengok budak baju kurung pink tu memang dia pelik.cerita asal?angah cakap 'okay buat gaya power rangers!' budak baju kurung pink sangat patuh kepada arahan.akhir sekali dalam gambar ni orang lain semua normal tetiba dia sorang jadi power rangers.haha gilaaaaa~alahh mesti korang kenal lah budak baju kurung pink tuh.haha~

ini bunga sakura.bukan para-para sakura.bukan jugak cardcaptor sakura.kura-kura lagilah bukan.haha~

habis school-visit masuk kelas Esol201 pulak.rasa nak pengsan ada sebab penat pergi sekolah lepas tu ada kelas lagi.writing lagi.siap selalu kena aim pulak dalam kelas hari ni.izzatiii izzatii..

lepas kelas pergi solat Asar.masa tu dah pukul 5.15pm.test pukul 6pm.bukak puasa pukul 5.44pm.tiba-tiba teringat yang test ni kena bawak student ID.check beg.SAH!student ID tertinggal dekat bilik.ini kes naya.sangat menganiaya hati.i was like.OMG.my hostel is like 3km from university kot.waktu perjalanan biasa 30 minit.dan saya hanya ada 45minit untuk berjalan balik dan berjalan datang ke universiti kembali.dannnn puasa kot?badan dah lembik punya gagahkan diri berjalan laju balik HUIA[hostel saya].dengan baju kurung semua dah hilang ayu dah biarpun pakai kasut bunyi 'tuk tak tuk tak' jalan.sampai bilik apa lagi capai student ID,tukar pakai sneakers.lantaklah orang nak cakap apa.baju kurung comel dah tetiba sneakers kotak-kotak.haha layannnn~jatuh saham takpe asalkan tak terlepas test.bahaya oh.tetibaaa test tak payah tunjuk student ID pulakkkkk.*pengsan*

tetiba test pulak susah gila.berselirat otak rasa nak fikir jawapan.nasib baik MCQ[multiple-choice questions].kalau ada yang tak tahu nak jawab macam mana pejam mata lepas tu tunjuk jawapan guna pen.teknik lama dah tuh.dari PMR lagi.haha~tapi dalam hati Tuhan je tahu.Ya Allah hati dah habis redha dah nih.dahlah tak study mana,tak pasal-pasal kantoi test ni nanti T____T

lepas test rasa nak makan habis-habis.bukak puasa pun pow fries fareha sikit lepas tu muneera bagi donut sedap, lepas tu terus masuk test.pergi Munchy Mart dekat universiti konon nak beli air SAHAJA.tetiba ada Corntos murah.tahu tak Corntos?haha dekat sini ada jugak tahu.murah pulak tuh. 2 for $1.50.mula-mula nak ambik 2 je tetiba TERambik 4 pulak.kongsi dengan Fareha.heeeee~tetiba*lagi* masa nak bayar, cashier tu hulur sebotol Vitamin Water.izzati macam biasalah modal dia.buat muka pelik.HAHA.dia cakap 'you are fasting right?this one free gift from boss for Ramadhan.' sambil senyum.dalam hati ni, ALHAMDULILLAH~

dapat dua sebab sekali dengan Fareha.heeeee~ada hikmah segala perkara yang terjadi hari ini.mengajar saya erti bersabar dan redha dalam semua perkara.dan Allah bagi ganjaran rezeki Vitamin Water free untuk saya hari ini.Alhamdulillah thanks to Allah:)

p/s: terima kasih daun kari kepada makngoh selamoh dan miss faten sebab buat entri pasal blog worldofsizuka dekat blog diorang.JASAMU DIKENANG SELAMANYA~=')

11 comments:

Prince Halilintar said...

sedap ke vitamin water tu?

sizuka[Izzati] said...

sedap heeee.dan sgt sihat:D

fatalist said...

sabar ye sizuka...banyak pahalanya tu insyaallah...

sizuka[Izzati] said...

Aminnnn~

azmihamin said...

saya mempromote belog kamu juge =)

sizuka[Izzati] said...

hoh??baiklah*pegi check*sudah check*baiklah jimmy.dengan ini JASAMU DIKENANG.haha~

ciEk NiENa said...

hai izzati.. camne posa kat tempat owg? huhuhu..

Onelove...Jambu merah warna said...

dekat NZ ada bunga sakura jgak eh.. cantiknya bunga tu..huhu.. agk2 tanam kt m'sia hdup x =P

sizuka[Izzati] said...

cik niena: hehe pengalaman baru.mcm2 ada:P

cik merah jambu: hehe ntahlah.sbb bunga sakura kne cuaca sejuk kan jadi mcm mustahil sikit.tapi buleh cuba.hehe~

nza said...

pengalaman baru diperantauan tu.....
cantik la bunga sakura....

sizuka[Izzati] said...

hehe.cantik kan sis:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...